🤯 Πυρ ομαδών κατά του Νίκου Ανδρουλάκη από τη ΝΔ. Κάνουν λόγο, και δημόσια, για «θεσμική ασέβεια» του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ καθώς πρότεινε μεν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής σε τυχόν συγκυβέρνηση (μετά τις πρώτες εκλογές) αλλά δίχως να αναφερθεί σε όνομα. Ανατροπή, πέναλτι και αποβολή ήταν αυτό, πρόεδρε.

🤝 Διαδίδονται, εδώ και καιρό, από συγκεκριμένα κέντρα πως ο Θοδωρής Κυριακού είναι έντονα ενοχλημένος με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – με αφορμή την αλλαγή του νόμου και το… ελευθέρας στις συνδρομητικές να αποκτούν και ελεύθερα κανάλια (εξ ου και το κλεισμένο deal Nova με Alpha). Κάτι που όμως δεν ισχύει – οι αποδείξεις βγήκαν… στη φόρα τα τελευταία 24ωρα, από τη mega συμφωνία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ με τη Fairfax. Είναι ένα από τα ισχυρότερα funds παγκοσμίως, άλλωστε και, με έδρα τον Καναδά, διαχειρίζεται κεφάλαια 89 δισ. δολαρίων.

💰 Η Fairfax αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα με πλούσιο χαρτοφυλάκιο μεταξύ άλλων στον τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο και τη διαχείριση ακινήτων. Από το 2013 έχει επενδύσει στη Eurobank, διαθέτει το 80% του ασφαλιστικού ομίλου Eurolife ενώ πέρυσι απέκτησε και τον έλεγχο της Grivalia Hospitality αλλά και μπήκε και στη Mytilineos – και έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος, με 2,7 εκατ. «κομμάτια».

🇮🇳🇨🇦 Πίσω από τη Fairfax βρίσκεται ο Ινδοκαναδός μεγιστάνας Πρεμ Γουάτσα, ο οποίος μάλιστα στην καθιερωμένη ετήσια επιστολή του προς τους εργαζόμενους του ομίλου, δεν δίστασε να απονείμει τα εύσημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το κυβερνητικό έργο που έχει επιτελέσει και να εκφράσει την ελπίδα ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών!

🗳️ Ειρήσθω εν παρόδω, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε δημόσια τις προάλλες στον Alpha ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, «φωτογραφίζοντας» την 21η Μαΐου (με… αουτσάιντερ την 28η). Ελα όμως που η… μπάλα τον μαρτύρησε! Ο τελικός του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Ελλάδας ορίστηκε εντέλει για τις 27 Μαΐου, φως φανάρι ότι οι εκλογές έχουν… κλειδώσει για τις 21/5.

⁉️ Ωστόσο, πότε θα κλείσει η Βουλή; Τούτο το ερώτημα είναι το κύριο θέμα συζήτησης ανάμεσα σε βουλευτές όλων των κομμάτων ενώ ο πρόεδρο της Βουλής Κώστας Τασούλας προσπαθεί να τους αποφεύγει στα περιστύλια! Πλέον όμως δεν είναι μυστικό…

🐣 Η Βουλή θα κλείσει τη Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου, για το Πάσχα (και όχι στις 7 Απριλίου καθώς η κυβέρνηση πρόκειται να φέρει νομοσχέδια, ακόμα και τη Μεγάλη Εβδομάδα). Αν δεν αλλάξει ο προγραμματισμός, η διάλυση της Βουλής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπολογίζεται για τις 24 Απριλίου.

🔴 Ο,τι του φανεί του Λωλοστεφανή ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν μερικοί θεωρούν ότι εφεξής, μετά το… συγχωροχάρτι, ο Παύλος Πολάκης θα σωπάσει (ποτέ, αλλά λέμε τώρα…) υπάρχει και ο Απόστολος Γκλέτσος που επέδειξε γιαούρτι με το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Λερναία Ύδρα σε γραφικές περιπτώσεις αυτό το κόμμα.

✝️ «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της χήρας του Μανούσου Βολουδάκη, Σέβης στο νομό Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία. Η ίδια έχει νικήσει τον καρκίνο και η τοπική κοινωνία την έχει σε μεγάλη εκτίμηση.

🔚 Ο βουλευτής Χριστόφορος Μπουτσικάκης αποφάσισε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος. Και πού θα κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι του στην Α’ Πειραιά; Μα στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ∆Δόµνα Μιχαηλίδου, ως άλλωστε είπε δημόσια και ο ίδιος.

😤 Έξαλλος, μαθαίνω, ήταν χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Η δήλωση του Άντριους ήταν ευθεία επίθεση προς τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και δεν είναι τυχαίο πως η διαρροή από τη Χαριλάου Τρικούπη βρήκε σχεδόν αμέσως, ταυτίζοντας τον Λοβέρδο με… Γιάννη Οικονόμου και Άκη Σκέρτσο. Υπήρξαν μερικές προεδρικές φωνές που του ζήτησαν να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων (!), μιλάμε για τέτοια οργή εσωκομματικά. Παλιό στέλεχος πάντως, που ξέρει πολλά, πέταξε (σε «πηγαδάκι») την ατάκα, πως «δεν πρέπει να ασχολείστε με τον Λοβέρδο διότι το έχει στρώσει το γραφειάκι του». ξέρει κάτι;

🤫 Τυχαίο δεν ήταν που ο Λοβέρδος, μετά την αντιπασοκική του τοποθέτηση, δεν έβγαλε κιχ. Μπας και τη γλιτώσει…

❕ Ήδη, εξάλλου, στελέχη του κόμματος, όπως ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Μιχάλης Κατρίνης, αλλά και ο στενός πυρήνας συνεργατών του προέδρου, όπως ο γραμματέας Ανδρέας Σπυρόπουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος, επιμένουν στη «γραμμή» Ανδρουλάκη, στη λογική ότι η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα και αυτό δεν μπορεί να συμβεί ούτε με τον Μητσοτάκη ούτε με τον Τσίπρα.

🤡 Ρε τι γέλιο πέφτει… ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. βάφτισε το κόμμα του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος (αρκτικόλεξο από το «Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής»), ΠΑΤΡΙΔΑ (χωρίς τελείες) η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Το ερώτημα είναι αν οι ψηφοφόροι χωρούν σε λεωφορείο. Και των δύο.

❣️ Ο Συμεών Κουπελόγλου συνεχίζει τις αξιομνημόνευτες κινήσεις – και αυτά πρέπει να λέγονται. Ο υποψήφιος βουλευτής στη Θεσσαλονίκη με την Ελληνική Λύση έχει προχωρήσει εδώ και καιρό σε δωρεές πολλών απινιδωτών σε αθλητικούς χώρους της συμπρωτεύουσας…

🇫🇷 Σε άπταιστα, παρακαλώ, γαλλικά μίλησε στους παριστάμενους απεργούς εργαζομένους στο Παρίσι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που συμμετείχε στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση των γαλλικών συνδικάτων της CGT στην πλατεία Βαστίλης. Ούτε ένα ζαμέ Κορωπί δεν του ξέφυγε…

🗳️ Πάνω από 150 στελέχη της ΛΑΕ των Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάννας Τσίχλη θα είναι υποψήφιοι με το ΜέΡΑ25, μετά τη συνεργασία που αποφασίστηκε με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη. Από άλλα «ονόματα» της ΛΑΕ ο Κώστας Ήσυχος οδεύει για τον Νότιο Τομέα Αθηνών και ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης στο Ηράκλειο. Για το Επικρατείας προορίζονται οι Δέσποινα Χαραλαμπίδη, Στάθης Κουβελάκης, Νάντια Βαλαβάνη και Γιάννης Κουζής.

🔵 Στην Κορινθία, το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο δεν έχει ολοκληρωθεί με τους δύο υπουργούς, τον νυν βουλευτή και τη σύμβουλο του πρωθυπουργού να είναι οι σίγουροι. Χρίστος Δήμας (υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας), Νίκος Ταγαράς (υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος), Κώστας Κόλλιας (βουλευτής), και Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη (ειδική συνεργάτης στη Γενική Γραμματεία πρωθυπουργού) αποτελούν τη σίγουρη τετράδα και αναζητούνται ακόμα δύο πρόσωπα.

🇮🇹 Μετά από αρκετό διάστημα που μεσολάβησε από την ανακήρυξη του νικητή του σχετικού διαγωνισμού, πέρασε και επίσημα στον ιταλικό όμιλο Grimaldi το 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ), έναντι συνολικού τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ. Απομένει η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του ΟΛΗΓ από τη Βουλή.


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com