Κανονικά συνεχίζονται οι συζητήσεις Ελλάδας-Βρετανικού Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όπως δηλώνει εκπρόσωπός του στον απόηχο της απρέπειας του Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το unfair του Βρετανού πρωθυπουργού, που έγινε πρώτο θέμα παγκοσμίως στα ΜΜΕ, ήρθε μετά τη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στο BBC, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Βρετανικό Μουσείο: Τι λέει ο εκπρόσωπος του για τα Γλυπτά

«Η θέση του Βρετανικού Μουσείου παραμένει αμετάβλητη. Οι συζητήσεις με την Ελλάδα σχετικά με μια “σύμπραξη για τον Παρθενώνα” συνεχίζονται και είναι εποικοδομητικές», δήλωσε εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ».

«Πιστεύουμε ότι μια μακροχρόνια συνεργασία αυτού του είδους θα πετύχει τη σωστή ισορροπία, έτσι ώστε αφενός να μοιραζόμαστε τα σπουδαιότερα αντικείμενά μας με κοινά σε όλο τον κόσμο και αφετέρου να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα της μοναδικής συλλογής που διαθέτουμε στο Μουσείου».

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Νοεμβρίου ο πρόεδρος των διαχειριστών του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όζμπορν είχε εκφράσει την ελπίδα ότι το μουσείο μπορεί να «καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ελλάδα» που θα προβλέπει την προσωρινή επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, με αντάλλαγμα αρχαιότητες που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Να σημειώσουμε ότι η παγιωμένη θέση του Βρετανικού Μουσείου μιλά ξεκάθαρα για δανεισμό και όχι για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.