Την ήσυχη γειτονιά του Παπάγου αναστάτωσαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τρίτης (28/11). Ήταν γύρω στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα όταν άγνωστοι πλησίασαν ένα πολυτελές όχημα, έσπασαν το τζάμι της πόρτας των επιβατών και πέταξαν μέσα εμπρηστικό μηχανισμό ο οποίος και εξερράγη.

Το περιστατικό σημειώθηκε επί της οδού Παπαρόδου στην περιοχή του Παπάγου με τις Αρχές να καλούνται από τους περίοικους. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από αστυνομικές πηγές, το όχημα ήταν ένα Audi Q3, το οποίο χρησιμοποιούσε στόχος υψηλού προφίλ.

Πρόκειται για έναν 54χρονο o οποίος διατελεί ως οικονομικός διευθυντής σε γνωστή εταιρεία ρούχων όπου εδρεύει στην περιοχή του Ταύρου. Παλαιότερα δε, υπήρξε οικονομικός διευθυντής σε εταιρεία πετρελαιοειδών όπου εδράζεται στη Βάρη.

Ιδίως η πρότερη ιδιότητα του στόχου της επίθεσης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρατική Ασφάλεια όπου ανέλαβε την προανάκριση της υπόθεσης. Οι έμπειροι αξιωματικοί κάνουν εύλογους συνειρμούς, ωστόσο διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις για τους λόγους τους οποίους οι δράστες «χτύπησαν». Ήδη πάντως εξετάζουν το ενδεχόμενο του εκβιασμού.

Οι Αρχές εξετάζουν το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να διαμορφώσουν εικόνα πριν φτάσουν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Παπάγου: Υψηλού προφίλ ο στόχος των αγνώστων