Ο Γιώργος Καμπόσος είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής, καθώς κατάφερε να πάρει τη ζώνη από τον μέχρι και σήμερα αήττητο, Τεοφίμο Λόπες στη Νέα Υόρκη.

Αν και ο Λόπεζ μπήκε καλύτερα στο ματς, ο Καμπόσος στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση, καθώς ούτε το knockout που δέχτηκε στο 10ο γύρο δεν τον πτόησε. Από τον πρώτο γύρο δεν φοβήθηκε ποτέ τον αντίπαλό του και με ένα overhand που πέρασε στον Λόπες έδειξε ότι δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει. Αν και έχασε τους επόμενους γύρους, ανέβασε την απόδοσή του, και με πολλούς συνδυασμούς πέρασε αρκετά χτυπήματα και πήρε τους επόμενους.

Ο Καμπόσος κατάφερε και αντέδρασε στην τελευταία προσπάθεια του Λόπες ο οποίος πήρε τον 9ο και τον 10ο γύρο. Κατάφερε να περάσει ένα χτύπημα και να σκίσει το δεξί φρύδι του Αμερικανού, με τους επόμενους γύρους να είναι υπέρ του. Ο Καμπόσος πήρε τον 11ο και τον τελευταίο γύρο κατακτώντας τη νίκη.

Ο Ελληνοαυστραλός πυγμάχος με καταγωγή από την Σπάρτη κατέκτησε τους τίτλους WBA, IBF, WBO και The Ring στην κατηγορία ελαφρών βαρών.

Η νίκη του επισφραγίστηκε με split desicion στα σημεία 115-111, 115-112 υπέρ και 113-114 κατά. Πλέον, ο Ferocious Kambosos έχει ρεκόρ επαγγελματικών αγώνων 20-0, όντας αήττητος εκ των οποίων οι 10 νίκες είναι με knockout.

Μάνι Πακιάο για τον Καμπόσο

Ο θρυλικός πυγμάχος Μάνι Πακιάο συνεχάρη τον Γιώργο Καμπόσο μετά από την έκβαση του αγώνα. «Συγχαρητήρια στο φίλο μου Τζορτζ Καμπόσο για την επική του νίκη! Με βοήθησες σε τόσες πολλές μάχες στο παρελθόν. Ελπίζω οι εκατοντάδες γύροι προπονήσεων που είχαμε να σε βοήθησαν με κάποιον τρόπο απόψε. Είμαι περήφανος για σένα».