Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η συγκεκριμένη Ferrari Enzo, σχεδόν 20 χρόνια από την ημέρα που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Maranello, διαθέτει ακόμα πολλά από τα προστατευτικά καλύμματα με τα οποία συνοδεύεται κάθε καινούργιο αυτοκίνητο. Κι όμως!

Έχοντας πουληθεί από το Οντάριο του Καναδά, αυτή η γκρι αυτή Ferrari ταξίδεψε αμέσως μετά για την Ιαπωνία όταν ήταν εντελώς καινούργια. Ωστόσο, από τη στιγμή που έφτασε στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ουδέποτε ταξινομήθηκε. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 227 χιλιόμετρα, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων «οφείλονται» στα καθιερωμένα test-drives που πραγματοποιεί το ιταλικό εργοστάσιο αμέσως μετά την έξοδο κάθε νέου μοντέλου από τη γραμμή παραγωγής του Maranello.

Στις φωτογραφίες που παρέχονται από τον οίκο RM Sotheby’s, ο οποίος διαχειρίζεται την πώληση του τετράτροχου αυτού διαμαντιού, φαίνεται ακόμα και το εργοστασιακό προστατευτικό πλαστικό στα πεντάλ, πίσω από τα καθίσματα, καθώς και στα πλαϊνά μαρσπιέ, μεταξύ άλλων σημείων.

Το γεγονός ότι πρόκειται για μια από τις ελάχιστες, σχεδόν «απάτητες», Ferrari Enzo που μπορεί να βρει κανείς σήμερα, δεν είναι η μοναδική ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης κατασκευής. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μία από τις μόλις εννέα που κατασκευάστηκαν φέροντας τον εξωτερικό χρωματισμό Argento Nurburgring 101/C.

Διαβάστε τη συνέχεια στο 4troxoi.gr