Μα πού να πάμε πάλι; Παντού και ειδικά σε αυτά που σας προτείνουμε. Μέρη που θα περάσετε διασκεδάσετε, θα γευτείτε γαλλικές γεύσεις, θα ακούσετε μουσική, θα απολαύσετε θέατρο και θα μαγευτείτε από τη μεγάλη οθόνη. Αν πάλι δεν έχετε όρεξη για έξω, ένα βιβλίο είναι η καλύτερη συντροφιά.

Bar

Matchpoint

Στον πεζόδρομο της Αινιάνος, απέναντι από το ιστορικό κτίριο της ΓΣΕΕ, στον αριθμό 1, είναι το ιδανικό σημείο για να περάσεις ένα αξέχαστο βράδυ σε ένα από τα πιο ζωντανά bar της πόλης. Όμορφο με προσεγμένη διακόσμηση στη λεπτομέρεια, το Matchpoint αποτελεί μία μικρή όαση στο κέντρο.

Το σέρβις εξαιρετικό, όλοι φιλικοί και εξυπηρετικοί, η μουσική σε καλεί να κουνηθείς στο ρυθμό της, τα ποτά προσεγμένα, είναι τα συστατικά που το έκαναν hot στέκι.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε καφέδες από εκλεκτά χαρμάνια, ροφήματα, χειροποίητα γλυκά, ελληνικά κρασιά και ποτά, συνοδευμένα από πρωτότυπα κρύα αλλά και ζεστά πιάτα.

MatchPoint, Αινιάνος 1, Πλ. Βικτωρίας
Τηλ.: 210 8250898

Ferrari Matchpoint Διασκέδαση

Φαγητό

Chez Lucien

Tο μικρό μπιστρό Chez Lucien αποπνέει γαλλικό αέρα και από το 2002 είναι σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή. Ιδρύθηκε από τον Lucien Lescanne, ο οποίος δημιουργεί κλασικές γαλλικές γεύσεις, με σπεσιαλιτέ την κρεμμυδόσουπα, το φιλέτο πάπιας, το entrecote και για γλυκό -τι άλλο;- crème brulee. Όλα αυτά συνοδεύονται με κλασσική γαλλική μουσική σε ατμόσφαιρα που θυμίζει Παρίσι στο κέντρο της Αθήνας.

Τρώων 32 Πετράλωνα
Τηλεφωνικές κρατήσεις μέσω e-table
211-311-5555

Ferrari chez Lucien  Διασκέδαση

Θέατρο

ROHTKO στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Μια παράσταση με την υπογραφή του Πολωνού Lukasz Twarkowski, το ROHTKO, μνημειώδες θέαμα-εμπειρία στα όρια θεάτρου, σινεμά και video art που γοήτευσε το αθηναϊκό κοινό, επαναλαμβάνεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, φέρνοντας στο επίκεντρο με τον πλέον ευφυή τρόπο μια αληθινή ιστορία πλαστογραφίας έργου Τέχνης του πρωτοπόρου ζωγράφου του αφηρημένου εξπρεσιονισμού Μαρκ Ρόθκο.

Με αυτή την αφορμή πραγματεύεται ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη τέχνη: την αληθινή αξία ενός έργου, τη σημασία του στον κόσμο της ψηφιακής πραγματικότητας, την ελευθερία ενός καλλιτέχνη και τις εύθραυστες σχέσεις των καλλιτεχνών, την αβεβαιότητα και τις προσδοκίες τους.

Από 8/3-10/3

Ferrari ROHTKO  Διασκέδαση

Μουσική

Η Νατάσσα Μποφίλιου στο VOX

Τέσσερα χρόνια μετά την Εποχή του Θερισμού και τις μεγάλες συγκινήσεις που προσέφερε, η Νατάσσα Μποφίλιου επιστρέφει στο VOX από το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, μπαίνει σε νέα φλεγόμενη τροχιά και παρουσιάζει με ενθουσιασμό τα πολυαναμενόμενα ολοκαίνουργια τραγούδια που έφτιαξαν για εκείνη ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος.

Από το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στο VOX.

Ferrari Μποφίλιου Διασκέδαση

Σινεμά

Ferrari (2023, Δραματική)
Διάρκεια: 130′

Το 1957 και ένα χρόνο μετά το θάνατο του γιου του, ο Έντζο Φεράρι βρίσκεται μπροστά σε οικογενειακό και επαγγελματικό αδιέξοδο. Απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τη γυναίκα του, δυσκολεύεται να κρατήσει το μεγάλο μυστικό που γνωρίζει μόνον η ερωμένη του και η αγωνιστική ομάδα της εταιρείας του πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε το απαιτητικό ράλι των Χιλίων Μιλίων.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μαν
Με τους: Άνταμ Ντράιβερ, Σάιλιν Γούντλι, Πενέλοπε Κρουζ

Βιβλίο

Βρες τον δολοφόνο της Νάιο Μαρς [Ngaio Marsh]
Μτφρ. Στράτος Μυρογιάννης
Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Αρχές της δεκαετίας του 1930. Μεσοπόλεμος. Μια έπαυλη στην αγγλική εξοχή, ένα από τα ζηλευτά πάρτι του οικοδεσπότη, Σερ Χάμπερτ Χάντεσλι, υπηρέτες σερβίρουν πρωτότυπα κοκτέιλ, άντρες με βραδινά κοστούμια και γυναίκες με αστραφτερές τουαλέτες διασκεδάζουν με την ψυχή τους στους ξέφρενους ρυθμούς της αγγλικής αριστοκρατίας.

Όλοι ετοιμάζονται για το αποκορύφωμα της βραδιάς: το παιχνίδι «Βρες τον δολοφόνο». Εύκολο και διασκεδαστικό.

Όταν ο Τσαρλς Ράνκιν βρίσκεται στ’ αλήθεια νεκρός, όλοι είναι ύποπτοι. Τότε εμφανίζεται ο επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιάρντ Ρόντρικ Άλεν, ο διάσημος ντετέκτιβ της Νάιο Μαρς. Κανείς δεν μπορεί να φύγει από την έπαυλη αν δεν βρεθεί ο πραγματικός δολοφόνος.

Ferrari Βρες το δολοφόνο Διασκέδαση

* Εικονογράφηση: Πέγκυ Δαδάκη