Βαριά τιμωρία από το εφετείο της ιταλικής ομοσπονδίας στη Γιουβέντους, καθώς της επιβλήθηκε ποινή 10 βαθμών για το σκάνδαλο «plusvalenze». Έτσι, η ομάδα του Αλέγκρι χάνει την τετράδα και το Champions League, αφού με αυτή τη νέα τιμωρία πλέον βρίσκεται στην 7η θέση της Serie A.

Συγκεκριμένα, η ομάδα από το Τορίνο βρισκόταν στην 2η θέση με 69 βαθμούς, ωστόσο τώρα με το -10 πάει στην 7η, με τους «μπιανκονέρι» να έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ξανά έφεση για την απόφαση της υπόθεσης των ψευδών λογιστικών στοιχείων.

Από την άλλη πλευρά, αθωώθηκε ο Παβέλ Νέντβεντ, στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ μηνών, όπως και τα υπόλοιπα επτά μέλη της ομάδας.

Ο εισαγγελέας Τζιουζέπε Τσίνε ζήτησε το πρωί της Δευτέρας να επιβληθεί στη Γιουβέντους αφαίρεση έντεκα πόντων, ωστόσο τελικά η ποινή ήταν ελάχιστα χαμηλότερη.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο η «Μεγάλη Κυρία» είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση δεκαπέντε βαθμών για το φετινό πρωτάθλημα και την ίδια υπόθεση, ωστόσο η έφεση που έκανε, τους έφερε πίσω.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που το Ομοσπονδιακό Εφετείο FIGC αποφαίνεται για αυτήν την κατάσταση. Η πρώτη φορά ήταν τον Μάιο του 2022, όταν συνολικά 11 σύλλογοι (Γιουβέντους, Νάπολι, Τζένοα, Σαμπντόρια, Έμπολι, Πάρμα, Πίζα, Προ Βερτσέλι, Πεσκάρα, Νοβάρα και Κιέβο) και 61 διευθυντές κάθισαν στο εδώλιο.

Η νέα βαθμολογία της Serie A (η πρώτη οκτάδα):

Νάπολι 86

Λάτσιο 68

Ίντερ 66

Μίλαν 64

Αταλάντα 61

Ρόμα 60

Γιουβέντους 59

Μόντσα 52