Το δάχτυλο στο στόμα, το πιο ηχηρό άηχο δυνατό «σιωπάστε». Το μήνυμά του προς τους αντίπαλους οπαδούς που δεν είχαν σταματήσει να τον βρίζουν με απαράδεκτους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς. Και τι έκανε ο διαιτητής; Απέβαλε τον Ρομέλου Λουκάκου. Δηλαδή αυτός ήταν ο προκλητικός;

Όλη η ποδοσφαιρική Ιταλία – και όχι μόνο-  γι’ αυτό μιλάει σήμερα. Ο Βέλγος στράικερ της Ίντερ αντέδρασε έτσι, μόλις ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με πέναλτι τη Γιουβέντους (1-1) σε πλαίσιο Κυπέλλου Ιταλίας, ο πρώτος μεταξύ τους ημιτελικός ήταν.

Ήταν ο Χουάν Κουαδράδο κατά βάση και στην πραγματικότητα αυτός που «ανάγκασε» τον ρέφερι να δείξει κόκκινη στον φορ των «νερατζούρι». Ανέβηκαν τα αίματα μεταξύ τους, ο Λουκάκου εξοργίστηκε και τον απειλούσε πως θα τα… πουν έξω. Λίγο μετά πάντως, αποβλήθηκε και ο Κολομβιανός παίκτης της Γιουβέντους, μαζί με τον τερματοφύλακα της Ίντερ, Σαμίρ Χαντάνοβιτς, καθώς ήρθαν στα χέρια.

Το κύμα συμπαράστασης στον Big Rom είναι πολύ ισχυρό. Τα social media γέμισαν με σχόλια που τον αποθεώνουν για τη στάση του και τα βάζουν με το διαιτητή. Πολλοί ζητούν να ακυρωθεί η κόκκινη κάρτα, ακόμα περισσότερο καθώς αυτός είναι ένας πανηγυρισμός που ο Λουκάκου συνηθίζει, το έκανε και πρόσφατα με την Εθνική Βελγίου με την οποία σκόραρε 4 φορές σε δύο ματς (με Σουηδία και Γερμανία).

Λουκάκου

Πήρε τέτοια διάσταση το θέμα, ώστε έκανε παρέμβαση μέχρι και ο υπουργός αθλητισμού της Ιταλίας, Αντρέα Αμπόντι: «Ο ρατσισμός είναι παντού και πάντα κάτι το ανυπόφορο. Κυρίως σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Το όποιο γήπεδο. Σεβασμός!», σχολίασε.