Λοιπόν η Μάντσεστερ Σίτι είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει το Champions League στον τελικό της 10ης Ιουνίου. Έχει καλύτερους παίκτες, παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο, είναι μια μηχανή. Αλλά η Ίντερ δεν είναι χαμένη από χέρι, αλίμονο σε όποιον την υποτιμήσει. Και έχει δύο έξτρα… μυστικά όπλα: Κροάτη και αυγό!

Εξηγούμαστε καθότι, το καταλαβαίνουμε, η άνωθεν πρόταση δεν βγάζει νόημα και μπορεί να σας βάλει σε σκέψεις πως καταναλώσαμε ουσίες που δεν θα έπρεπε πριν ξεκινήσουμε να γράφουμε. Οιωνοί. Αυτή είναι η απάντηση και το ξέρουμε, τίποτα το ποδοσφαιρικό δεν κουβαλάει μαζί. Αλλά όσοι έχουν παίξει μπάλα, όσοι βλέπουν μπάλα, ξέρουν πως οι προλήψεις είναι μέρος του αθλήματος. Ίσως και αναπόσπαστο.

Εν αρχή λοιπόν, είναι τούτο: Από το 2013 κι έπειτα, η ομάδα που φτάνει στην κορυφή της Ευρώπη, έχει πάντα στο ρόστερ της Κροάτη ποδοσφαιριστή! Ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς έρχεται λοιπόν να προβάλει ως η ελπίδα των «νερατζούρι» να ανατρέψουν τα προγνωστικά. Γιατί, δεν το πάμε και το λέμε τώρα, η Σίτι δεν έχει Κροάτη στις τάξεις της…

Οι γουρλήδες Κροάτες που κάνουν την Ίντερ να χαμογελάει με νόημα

2013: Μάριο Μάντζουκιτς (Μπάγερν Μονάχου)

2014: Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

2015: Ιβάν Ράκιτιτς (Μπαρτσελόνα)

2016: Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

2017: Λούκα Μόντριτς, Ματέο Κόβασιτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

2018: Λούκα Μόντριτς, Ματέο Κόβασιτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

2019: Ντέγιαν Λόβρεν (Λίβερπουλ)

2020: Ιβάν Πέρισιτς (Μπάγερν Μονάχου) 

2021: Ματέο Κόβασιτς (Τσέλσι)

2022: Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

Το αυγό έφερε τη νίκη ή η νίκη το αυγό;

Κι αν το «κροατικό στοιχείο» δεν σας έπεισε ή το θεωρείτε ελάσσονος σημασίας, το παρακάτω βίντεο μπορεί και να σας τρομάξει αναφορικά με τις πιθανότητες της Ίντερ. Μετά από χταπόδια, σκυλιά, γατιά και τέτοια χαριτωμένα, ένας τύπος το πήγε σε άλλο επίπεδο όσον αφορά τις προβλέψεις. Χρησιμοποιεί αυγά! Κάνει κάτι που μοιάζει αρκετά με το παραδοσιακό τσούγκρισμα του Πάσχα, φτιάχνει και ομελέτα (καλή η «μαντεία» αλλά χωρίς τροφή το πνεύμα δεν δουλεύει…).

Κόλλησε λοιπόν σε κάθε αυγό το σήμα μιας ομάδας και άρχισε να «χτυπάει» τα ζευγάρια των νοκ άουτ από τα προημιτελικά κι ύστερα. Όποιο σπάει, χάνει. Τόσο απλό. Μέχρι στιγμής του έχουν βγει όλα. Και περιμένει ένα και μόνο ακόμα για την απόλυτη αποθέωση, για το 100%: Την Ίντερ να σηκώνει την κούπα. Αυτό έχουν πει τα αυγά του!