Ντροπή; Ντροπή – μην φοβόμαστε τις λέξεις. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων σε όμιλο με Μπάγερν Μονάχου, Κοπεγχάγη και Γαλατασάραι. Κάθε άλλο δηλαδή παρά βουνό θεωρητικά. Με 15 γκολ παθητικό, που είναι αρνητικό ρεκόρ για αγγλική ομάδα σε αυτή τη φάση του Champions League.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτή τη μαύρη στιγμή στην ιστορία των Κόκκινων Διαβόλων φέρει ο Αντρέ Ονανά. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας είναι σκιά του του καλού εαυτού του και το παρακάτω βίντεο, που συγκέντρωσε τις γκάφες του στο φετινό Champions League, το συνοψίζει απόλυτα:

beIN SPORTS compiled all of Andre Onana’s blunders in the UEFA Champions League 23/24
byu/chewkachu insoccer

Ακόμα ένα στατιστικό που φανερώνει την ελεύθερη πτώση είναι πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάνοντας χθες (12/12) από την Μπάγερν Μονάχου με 1-0 στο «Όλντ Τράφορντ» συμπλήρωσε 12 ήττες σε 24 ματς (σε όλες τις διοργανώσεις), τόσες έκανε συνολικά πέρυσι, σε 62 αγώνες.

«Δεν είμαι λυπημένος. Δεν τα καταφέραμε, αλλά πρέπει να το αποδεχτούμε. Πρέπει να μάθουμε από αυτό. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο στο Champions League», δήλωσε ο Έρικ Τεν Χαγκ κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται αν ο Ολλανδός κόουτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει καταλάβει ακριβώς το μέγεθος του κλαμπ που υπηρετεί.