Θα μπορούσε να βρίσκεται και στα μέρη μας σήμερα. Κάποτε ο Θόδωρος Καρυπίδης το κυνήγησε πολύ για να τον φέρει στον Άρη. Αν και μεταξύ μας, και να έχει έρθει τότε στην Ελλάδα, κάπου στο 2020 ήταν που έπαιζε ως πιθανότητα, αποκλείεται να ‘ταν ακόμη εδώ. Είναι ο Μάριο Μπαλοτέλι και δεν είναι καλά. Πότε εδώ, πότε εκεί, πολύ μακριά όμως από αυτό που το ταλέντο του θα όριζε. Αν το άφηνε να έχει αυτό το πρώτο λόγο. Αν το μπόλιαζε με σκληρή δουλειά και επαγγελματισμό.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έκανε και έχει, πλέον, εξελιχθεί σε κάτι σαν ανέκδοτο. Πόσες ομάδες θα αλλάξει, σε ποια αρνητική ιστορία θα πρωταγωνιστήσει. Θλιβερό για το τι θα μπορούσε αν έχει κάνει, κυνικά όμως αν το δεις, τα θέλε και τα πάθε. Δεν του φταίει κανείς άλλος. «Why always me?» αναρωτιόταν κάποτε μέσω μηνύματος που εμφάνισε κάτω από τη φανέλα του την εποχή που έπαιζε στη Μάντσεστερ Σίτι. Ε, τα τραβούσες πάνω σου σαν μαγνήτης τα προβλήματα φίλε Μάριο, γι’ αυτό…

Οι οπαδοί της Σιόν έκαψαν φανέλα του Μπαλοτέλι – του τα χουν μαζεμένα

Τον καιρό αυτό δηλώνει ποδοσφαιριστής της Σιόν. Με μια δόση υπερβολής, είναι ένα ερώτημα βέβαια το κατά πόσο είναι όντως τέτοιος. Και ποδοσφαιριστής και της Σιόν. Οπαδοί του ελβετικού κλαμπ έκαψαν φανέλα με το όνομά του θέλοντας να του δείξουν δίχως τυχόν δεύτερες αναγνώσεις πόσο πολύ δεν τον θέλουν. Η ταπεινωτική ήττα με 4-0 από τη Ζανκτ Γκάλεν έριξε την ομάδα στην προτελευταία θέση και πυροδότησε την οργή (του) λαού.

Τα στατιστικά λένε πως ο Ιταλός φορ έχει σημειώσει 5 γκολ σε 12 εμφανίσεις. Τα 3 πάντως εξ αυτών ήρθαν από το σημείο του πέναλτι. Κυρίως αυτό που του χρεώνουν είναι πως ελάχιστες φορές δείχνει πως νιώθει μέλος της ομάδας και ιδρώνει τη φανέλα. Σαν τουρίστας μοιάζει συχνότερα και προφανώς αυτό φαίνεται και εξοργίζει την εξέδρα. Του το έχουν κάνει αρκετές φορές σαφές πως δεν θα ανεχτούν άλλο να τους κοροϊδεύει έτσι στα μούτρα. Όπως τότε που τον έψαχναν όλοι, καθώς εξαφανίστηκε χωρίς να πει τίποτα και σε κανέναν, μια γυναίκα ήταν η αιτία…

Πού ναι οι εποχές της Σίτι, της Λίβερπουλ, της Ίντερ, της Μίλαν… Πού ‘ναι οι εποχές που ήταν ένας από τους πιο «φονικούς» επιθετικούς στον κόσμο… Στα 32 του έχει χάσει την πυξίδα του, το κίνητρό του. Ταλαιπωρεί τον εαυτό του και τους γύρω του. Είναι κρίμα, ναι, αλλά αυτό που έδωσε, αυτό (δεν) πήρε. Και στην τελική αυτό οφείλουμε να κρατήσουμε.

Ουρούσε σε τσάντες συμπαικτών του, έκαιγε σπίτια, τρέλαινε τον Μουρίνιο!

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τα καμώματα του. Το 2006, έφηβος ακόμα και στην Λουμετσάνε που έπαιζε, είχε την (αηδιαστική) συνήθεια να… ουρεί στις τσάντες με τα καθαρά ρούχα των συμπαικτών του – ενίοτε και πάνω σε αυτούς. Έτσι για να γελάσει.

Αμέσως μετά, πηγαίνοντας στην Ίντερ, έκανε τον Ζοσέ Μουρίνιο να νευριάσει όσο σχεδόν ποτέ άλλοτε. Σε ένα ευρωπαϊκό ματς, παίρνει κίτρινη στο α’ μέρος και σε όλο το ημίχρονο ο Πορτογάλος κόουτς του λέει και του ξαναλέει να προσέξει μην πάρει άλλη κάρτα καθώς δεν έχουν άλλο φορ. Στου κουφού την πόρτα… Αρχίζει το β’ μέρος και ο Μπαλοτέλι παίρνει δεύτερη κίτρινη με τη σέντρα!

Το 2009 ως παίκτης πάντα των «νερατζούρι» φόρεσε φανέλα της… Μίλαν σε τηλεοπτική εκπομπή, επειδή υποστήριζε μικρός τους «ροσονέρι» και ένιωσε πως θα ήταν ΟΚ, για κάποιο δικό του λόγο.

Πηγαίνοντας μετά στην Αγγλία και στη Σίτι, τις αύξησε τις τρέλες. Η επίδειξη πλούτου με κάθε τρόπο ήταν ως και light για αυτόν τον παλαβό τύπο που πετούσε βελάκια σε παίκτες των Ακαδημιών επειδή… βαριόταν – δικά του λόγια. Μια άλλη φορά έβαλε φωτιά στο σπίτι του καθώς πετούσε πυροτεχνήματα την ώρα που διοργάνωνε πάρτι.

Είχε, πάντως, και τις καλές στιγμές του o Μπαλοτέλι. Όπως τότε που έδωσε 25 χιλ. λίρες σε έναν άστεγο που είδε μπροστά του αμέσως μετά από μια κερδοφόρα βραδιά στο καζίνο. Ή μια άλλη φορά γύριζε στους δρόμους του Μάντσεστερ ντυμένος Άι Βασίλης και μοιράζοντας δώρα στους περαστικούς. Δεν είπε κανείς πως δεν έχει καλή ψυχή. Το «καλά μυαλά» δεν έπιασε ποτέ στην περίπτωσή του…

Κρίμα γιατί όπως έδειξε πέρυσι με την Αντάνα Ντεμιρσπόρ στην Τουρκία, έχει ακόμα πράγματα να δώσει. Με το παρακάτω απίθανο γκολ ως υπενθύμιση του πώς θα μπορούσε να είναι. Αν ήταν αλλιώς.