Η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι έχουν προειδοποιηθεί από την Premier League ότι η αφαίρεση 10 βαθμών από την Έβερτον μπορεί να επηρεάσει και τις δικές τους τιμωρίες, αν κριθούν ένοχες για φερόμενη παραβίαση των οικονομικών κανόνων.

Η Premier League επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Έβερτον θα υποστεί αφαίρεση βαθμών για οικονομικές παραβάσεις μετά από πενθήμερη ακρόαση, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα.

Η ομάδα του Μάντσεστερ είναι, άλλωστε, στο στόχαστρο μετά την έρευνα που ολοκληρώθηκε τον περασμένο χειμώνα, με την Premier League να ανακοινώνει ότι η Σίτι κατηγορείται για 115 οικονομικές παραβάσεις από το 2009 ως το 2018.

Οι Λονδρέζοι, από την άλλη πλευρά, έχουν έρθει σε δύσκολη θέση τις τελευταίες μέρες έπειτα από όσα αποκαλύφθηκαν για τις πληρωμές που έκανε μέσω offshore εταιρειών ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς σε μάνατζερ παικτών και μεσάζοντες, γεγονός που συνιστά παραβίαση των κανονισμών του Financial Fair Play και γενικά των κανονισμών Fair Play που έχει θέσει η Λίγκα.

Ο Στέφαν Μπόρσον, δικηγόρος που έχει συνεργαστεί με τη Μάντσεστερ Σίτι, αντέδρασε στην είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπονοώντας ότι οι πρωταθλητές της Premier League και η Τσέλσι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις αν διαπιστωθεί ότι έχουν παραβιάσει τους οικονομικούς κανόνες, σύμφωνα με τη Daily Express.

Ο Μπόρσον έγραψε: «Χωρίς να έχω δει την απόφαση -10 βαθμών για την Έβερτον μού φαίνεται σκληρή για μια απλή παραβίαση του FFP. Αλλά ενισχύει το γεγονός ότι οι κυρώσεις κατά της Μάντσεστερ Σίτι (αν αποδειχθεί) και τώρα κατά της Τσέλσι (αν κατηγορηθεί και παραδεχτεί τις πληρωμές εκτός βιβλίων) θα είναι δυνητικά ικανές να προκαλέσουν υποβιβασμό.»