Ένα ολόκληρο γήπεδο σαν ένα σώμα. Μια καρδιά, μια ψυχή. Όλοι μαζί οι φαν σε αυτό το κοινό βίωμα που θαρρείς μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να γεννήσει. Το πώς το Emirates «κρατάει την ανάσα του» πριν από το γκολ του Γκαμπριέλ Ζεσούς στο ΆρσεναλΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1 κι ενώ αυτος φρενάρει για να προσπεράσει τον αντίπαλό του είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Η προσμονή, η λαχτάρα. Η αντίδραση σε μια μαγική ντρίμπλα. Το ξέσπασμα χαράς αμέσως μετά. Δεν είναι πως δεν έχουμε δει ξανά κάτι παρόμοιο, αλλά με βίντεο όπως το παρακάτω γίνεται σαφές και στον πλέον αδαή γιατί το ποδόσφαιρο λατρεύεται από τόσους ανθρώπους από άκρη σε άκρη του πλανήτη.

Είναι αυτή η αίσθηση πως είσαι κοινωνός κάτι μεγάλου, κάτι που ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της ατομικότητας και γίνεται αυτό που λέμε «κοινωνία». Ειδικά σε ένα τέτοιο μεγάλο ματς, που κρίθηκε στις καθυστερήσεις υπέρ της Άρσεναλ, γεγονός που ενέτεινε την ένταση των στιγμών.

Για το πλήρες της ιστορίας, να πούμε πως μετά από αυτό το θρίαμβο επί των Κόκκινων Διαβόλων, οι Κανονιέρηδες του Μικέλ Αρτέτα ανέβηκαν στην 2η θέση της κατάταξης στην Premier League. Η Άρσεναλ είναι σέξι και φέτος

Photo Credits: Twitter