Την πρόκριση στον τελικό του άλματος εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη εξασφάλισε ο Μίλτος Τεντόγλου, αλλά αυτή δεν είναι είδηση. Είδηση θα ήταν αν δεν πήγαινε στον τελικό όντας εδώ και 7 χρόνια ο κορυφαίος άλτης.

Η είδηση εδώ αφορά σε, μια ακόμα, τρομερή του αντίδραση μόλις έκανε το άλμα των 8 μέτρων και 25 εκατοστών που του έδωσε την πρόκριση ως τρίτος από τον δικό του προκριματικό.

Κάθε αθλητής είχε δικαίωμα να κάνει τρία άλματα και ο Μίλτος Τεντόγλου είχε ένα άκυρο στην αρχή και ένα άλμα στα 7.95. Του έμενε ένα άλμα, το πιο καθοριστικό. Για κάποιον άλλον η πίεση της σκέψης πως αυτό το άλμα κρίνει το αν θα συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών, θα τον άγχωνε τρομερά.

Ο Μίλτος Τεντόγλου όμως είναι από άλλη πάστα φτιαγμένος. Πήρε τη φόρα του, έκανε το άλμα στα 8.25 με άνεση και μετά, μόλις είδε ότι προκρίθηκε, τα έβαλε με τον εαυτο του.

«Τι μ@λ@κ@ς είμαι…Τι μ@λ@κ@ς είμαι…Με -1.2», φάνηκε να λέει στον προπονητή του, αναφερόμενος στην αντίθεση του ανέμου. Με αυτή την αντίδραση θύμισε λίγο Σέρχιο Μαρκαριάν που έβριζε τον Μιχάλη Κωνσταντίνου για το πέναλτι που έκανε στον Βενετίδη το 2002 στη Λεωφόρο.

Δεν του έφτανε όμως αυτή η αναφορά. Ο Μίλτος Τεντόγλου, μόλις άκουσε τον εκφωνητή του αγώνα να ανακοινώνει την πρόκρισή του, έκανε μια χειρονομία που μας την έμαθε ο Ρος Γκέλερ στα Φιλαράκια, στην 4η σεζόν, στο 5ο επεισόδιο.

Δείτε και την αλησμόνητη αντίδραση του Μαρκαριάν.

Και εδώ η χειρονομία του Ρος.