Η γυναικοκτονία στους Άγιους Ανάργυρους ήταν ένα γερό χαστούκι για την κοινωνία, ένα γερό χαστούκι για κάτι που συζητάμε χρόνια χωρίς να κάνουμε τίποτα και για ακόμη μία φορά ένας τρόπος για να δούμε την παρακμή και την αδηφάγα πλευρά των ΜΜΕ.

Οι γυναικοκτονίες στη χώρα μας αυξάνονται ραγδαία αναδεικνύοντας ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, αλλά και τα απομεινάρια της πατριαρχίας που στέκουν δολοφονικά -πλέον- απέναντι στην ανάγκη των γυναικών να ανεξαρτητοποιηθούν από τα δεσμά τους… Όλα τα δεσμά τους, γιατί οι εκφράσεις πατριαρχίας έχουν πολλές μορφές.

Η γυναικοκτονία στους Άγιους Ανάργυρους έγινε αφορμή για εγρήγορση. Τα στοιχεία της προκαλούν ανησυχία… Συνέβη έξω από ένα αστυνομικό τμήμα όπου η γυναίκα είχε καταφύγει ζητώντας προστασία… Μία μαχαιριά και η ψυχή της πέταξε…

Δεν θα σταθώ στα γεγονότα στη συνέχεια, σε αυτά θα επανέλθουμε βλέποντας τις εξελίξεις. Θα σταθώ όμως στον κανιβαλισμό των ΜΜΕ πάνω σε ένα άψυχο κορμί, ατύπως σε μία ακόμη «δολοφονία» στην επιθυμία να δώσουν οπτική τροφή σε ένα αδηφάγο κοινό που δεν αρκείται στο γεγονός, στις περιγραφές και τις μαρτυρίες, αλλά θέλει να δει τη φρίκη, όχι όμως να κάνει πράξεις για να την αποτρέψει ή να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε την επόμενη φορά να μην έχουμε μία λιγότερη.

Το βίντεο με το άψυχο κορμί της αδικοχαμένης κοπέλας ταξίδεψε σε πολλά site και στα social media. Δείτε το σώμα της δολοφονημένης κοπέλας έξω από το αστυνομικό τμήμα!!!

Για ποιο λόγο πρέπει να συλήσουν τα μάτια μας την εικόνα ενός άψυχου κορμιού, ενός δολοφονημένου κορμιού; Για ποιο λόγο ένα βίντεο που ουσιαστικά εισβάλλει σε μία τόσο προσωπική στιγμή ενός ανθρώπου, την στιγμή που φεύγει από τη ζωή, πρέπει να γίνει θέαμα προς κατανάλωση ακόρεστων βλεμμάτων που ψοφάνε για αίμα, σπέρμα και δάκρυα;

Μήπως κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα φρένο σε κάποια θέματα;

Δεν ηθικολογώ, ούτε θεωρώ ότι πρέπει να καταφεύγουμε στη λογοκρισία, ωστόσο μιλάμε για μία ιερή στιγμή που δεν μπορούμε να διασύρουμε με βλέμματα από την… κλειδαρότρυπα.

Και αν το σκεφτούμε από την αρχαιότητα αυτή η στιγμή θεωρούταν ό,τι πιο ιερό και ο σεβασμός στους νεκρούς αποτελούσε θέσφατο.

Ας σεβαστούμε τους νεκρούς!!!