Ο Cordyceps, ένας μύκητας γνωστός για την ιδιόμορφη φύση του να τρέφεται από νεκρά κύτταρα, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της κινεζικής ιατρικής εδώ και αιώνες.

Ο Cordyceps είναι ένας παρασιτικός μύκητας που αναπτύσσεται κυρίως σε έντομα και αρθρόποδα, αλλά και σε άλλους μύκητες. Η οικογένεια Cordycipitaceae περιλαμβάνει περίπου 400 είδη, αριθμός που αυξάνεται διαρκώς χρόνο με το χρόνο, με γνωστότερο το Cordyceps sinensis.

Απαντάται σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά κυρίως σε περιοχές της Ασίας όπως το Νεπάλ, την Κίνα, την Ιαπωνία, το Μπουτάν, την Κορέα, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη.

Ένας χρήστης ωστόσο του TikTok αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπέρα, καλλιεργώντας το χρησιμοποιώντας το δικό του αίμα και δέρμα, και μάλιστα δοκιμάζοντας το.

Αυτός ο λάτρης των μανιταριών καταγράφει το μάλλον ανορθόδοξο πείραμά του, δηλώνοντας: «Το καλλιέργησα από το ίδιο μου το αίμα και το δέρμα».

Κάτω από το μικροσκόπιο, ο χρήστης παρουσιάζει τις υφές του Cordyceps, στον οποίο προσφέρει ως τροφή το αίμα του και το δέρμα του.

Ακολούθως, το δοκιμάζει περιγράφοντας τη γεύση ως «παράξενα γλυκιά» και την κρίνει «αρκετά καλή». Μάλιστα, είναι πρόθυμος να το ξαναφάει αυτό το ασυνήθιστο δημιούργημα.

@southernspore Cordyceps growing off human blood and skin #cordyceps #lastofus #mushroomgrowing #educational ♬ original sound – Southernspore

Ο Cordyceps, ο οποίος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, αφήνει πλέον την υγεία και μπαίνει στις κουζίνες καθώς οι σεφ εξερευνούν τις ασυνήθιστες μαγειρικές του δυνατότητες.