Στην Κίνα η αστυνομία έσωσε περίπου 1.000 γάτες από ένα φορτηγό που κατευθυνόταν προς ένα σφαγείο, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ύστερα από ενημέρωση από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αστυνομία στο Zhangjiagang, στην ανατολική κινεζική επαρχία Jiangsu, κατέσχεσε ένα όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά γατών.

Χωρίς την παρέμβαση ακτιβιστών, οι γάτες σίγουρα θα κατέληγαν σε σφαγείο και θα αποστέλλονταν νότια της χώρας όπου το κρέας τους θα γινόταν σουβλάκια και λουκάνικα.Η αστυνομία κατέστρεψε μέρος του παράνομου εμπορίου στο οποίο πωλείται κρέας γάτας ως χοιρινό ή αρνίσιο.

Η αστυνομία και οι αγροτικές αρχές μετέφεραν τις διασωθείσες γάτες σε ένα κοντινό καταφύγιο, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονται στην επιχείρηση θα μπορούσαν να κερδίσουν 20.500 δολάρια.

Το κρέας γάτας, μπορεί να φτάσει τα 4,5 γιουάν (0,61 $, 0,51 £) ανά γάτα, μια μονάδα μέτρησης στην Κίνα που ισοδυναμεί περίπου με 600 γραμμάρια, είπαν ακτιβιστές.

Η έκθεση πυροδότησε ένα νέο κύμα ανησυχίας για τα δικαιώματα των ζώων και την ασφάλεια των τροφίμων στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που ζήτησαν αυστηρότερους ελέγχους στη βιομηχανία τροφίμων.