Ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη γι’ αυτό το θέμα. Ο αρχισυντάκτης το ζήτησε. Και επειδή είναι ένα εξαιρετικό παλικάρι, ένα κόσμημα της δημοσιογραφίας και της κοινωνικής ζωής του τόπου, δεν του χαλάσαμε χατίρι (και να φανταστείτε, δεν μας έχει τάξει αύξηση). Πάμε λοιπόν: 10 μέρη στην Αττική που οι «νονοί» τους αξίζουν ένα κάποιο βραβείο.

Είναι ονόματα περίεργα, ονόματα αστεία. Ασυνήθιστα το δίχως άλλο. Και αλήθεια είναι πως αν ψάξουμε σε όλη την Ελλάδα θα βρούμε πολλά ακόμη τέτοια και χειρότερα. Το ‘χει ο τόπος μας το αστείο, το διαφορετικό. Το αυτοσαρκαστικό, ενδεχομένως.

10 μέρη στην Αττική με ονόματα που… δεν ξεχνάς ποτέ

Νεροκράτημα

Θες να πας προς νερού σου; Αυτή η περιοχή δεν είναι για σένα. Δεν σε αφήνει, πώς να το κάνουμε. Καλώς ή (λέμε εμείς) κακώς. Πού βρίσκεται; Στα Σπάτα. Όχι μακριά από το αεροδρόμιο. Εκεί έχει πολλές τουαλέτες, οπότε κομπλέ.

Περιοχή Ζάα

Οι ψαγμένοι ποδοσφαιρόφιλοι θα θυμούνται τον Αλέξη Σπυρόπουλο να προφέρει τον Βιλφρίντ Ζαχά (νυν της Γαλατασαράι, εμβληματικό «μπόμπερ» της Κρίσταλ Πάλας) ως Ουιλφρίντ Ζαά. Που είναι και η σωστή προφορά καθώς είναι από το Cote d’ Ivoire (Κοτ ντ’ Ιβουάρ, Ακτή του Ελεφαντοστού) όπου και μιλάνε γαλλικά.

Η Περιοχή Ζαά δεν του ανήκει παρότι ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έχει σίγουρα τα λεφτά να την αγοράσει ολόκληρη. Κάπου στο Πικέρμι είναι, αν ψηθεί. Ίσως πάλι, να πήρε το όνομά της επειδή εκεί μένουν Ικαριώτες και είναι τα ζάα μου αργά.

Έκταση ΑΟΟΑ Κυνηγόπουλου

Θα μπορούσε να είναι ποδοσφαιρική ομάδα. Β’ ή Γ’ Τοπικό, κάπου εκεί όχι παραπάνω, παρακάτω μπορεί. Με πολύ καλό σέντερ φορ. Νεαρό, εξελίξιμο. Εξ ου και το κυνηγόπουλο. Που σκοράρει με χαρά.

Πόκα

Φήμες ότι μαζεύονται παρέες φίλων και στήνουν παρτίδες πόκα με τις τράπουλες ανά χείρας και ουίσκια, ξηροκάρπια συμπαρομαρτούντα τριγύρω, δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.

Αν πάντως θες να βγεις στην Πόκα, βάλε στο GPS Κορωπί και θα σε πάει εκεί… πρόκα.

Καμηλάφι

Στο Κορωπί, με πλήρες όνομα Καμηλάφι (κάποιοι το γράφουν και με γιώτα, ιδέα δεν έχουμε ποιο είναι το σωστό) Μπουρμπουτσάνας Κορωπίου. Δεν νομίζουμε, πραγματικά, πως υπάρχει λόγος να γράφει κάτι περισσότερο μετά από ένα όνομα που αν γράφαμε για τηλεοπτική σειρά θα μας το έκοβαν οι παραγωγοί με ένα «τι πίνεις ρε φίλε».

Μερέντα

Έχει μια εκκλησία εκεί κοντά, την Παναγιά τη Μερέντα. Ευλογείται και απαντάται έτσι μια και καλή το δίλημμα «Μερέντα ή Nutella» υπέρ της πρώτης. Που είναι και ελληνική. Ενώ η άλλη είναι ξένη, αλλόθρησκη.

Πέριξ του Μαρκόπουλου βρίσκεται αυτό, έχει κι ένα πολύ ωραίο κτήμα στη Μερέντα για γάμους-βαφτίσεις για όποιον ενδιαφέρεται. Σερβίρεται και γλυκό.

Λιβίσι

Θυμηθήκαμε ένα παλιό χωρατό, απευθύνεται μόνο στους 30+, οι νεότεροι έχουν σίγουρα σταματήσει το διάβασμα εδώ και ώρα, άλλωστε.

Είναι η βία λύση; Όχι, είναι η Λία, Βίσση. Για την αδελφή της Άννας Βίσση, όλο αυτό. Επίσης τραγουδίστρια στο επάγγελμα.

Έχει κάποια σχέση με το Λιβίσι; Δεν το ξέρουμε, πολύ αμφιβάλλουμε. Εκεί τριγύρω από τη Νέα Μάκρη το συναντάει ο ψαγμένος επισκέπτης.

Δροσιά που συνορεύει με την Άνοιξη

Εδώ υπάρχει ένα λανθάνον αστείο, κάποιος στην υπηρεσία που έβγαζαν τα ονόματα στις περιοχές πρέπει να βαριόταν πολύ και είπε να κάνει κάποια «κασκαρίκα» για να περάσει την ώρα του. Μα η Δροσιά να συνορεύει με την Άνοιξη; Σατανικό.

Λυκομπούτι-Λυκόβρυση

Θέλει το Λυκομπούτι να πλυθεί; Ε τότε δεν έχει πολλές επιλογές. Θα πάει στη Λυκόβρυση. Κι ας μην είναι πολύ κοντά. Το Λυκομπούτι είναι στην Αρτέμιδα (aka Λούτσα), η Λυκόβρυση, εκεί δίπλα στο Μαρούσι και στην Πεύκη. Τώρα που το ακούμε ξανά πάντως, το «Λυκομπούτι» θα μπορούσε να είναι Ιταλός ποδοσφαιριστής. Τζανκάρλο Λυκομπούτι. Τι, όχι; Καλός μας φαίνεται.

Νέα Ζωή

Στη Δυτική Αττική τη βρίσκουμε, στα σιμά με τη Μάνδρα, οι πληροφορίες πως πήρε νέο ΑΦΜ και άλλαξε όνομα (παλιά λεγόταν απλώς Ζωή) ελέγχονται ως ανακριβείς, άλλωστε είναι μια πρακτική που σταμάτησε εδώ και χρόνια (βλέπε Νέος Πανιώνιος κτλ). Μπορεί να πάνε εκεί όσοι πεθαίνουν ή όσοι θέλουν να σβήσουν τα ίχνη τους και να ξεκινήσουν με νέο όνομα. Για να πας πάντως στη Νέα Ζωή, πρέπει να περάσεις πρώτα από Παράδεισο Αμαρουσίου, να καθαρίσει η ψυχή σου από την προηγούμενη ζωή και μετά να πας για το νέο σου ξεκίνημα.