Μια γειτονιά στα βόρεια προάστια που δεν ησυχάζει ποτέ, με την καλή την έννοια. Ψάχνεται δημιουργικά, έχει φαντασία, είναι γεμάτη προτάσεις για την έξοδό μας. Γι’ αυτό και αρέσει τόσο, σε τόσους. Η Αγία Παρασκευή έχει εξαιρετικές επιλογές…

Ψάξαμε και βρήκαμε μερικά από τα μαγαζιά που δίνουν το «κάτι παραπάνω» σε μια ούτως ή άλλως όμορφη και ζωντανή περιοχή. Αν δεν είσαι από τα πέριξ, νομίζουμε πως ήρθε η ώρα να βάλεις στο πρόγραμμα σου μια επίσκεψη στα βόρεια προάστια. Δεν θα το μετανιώσεις.

Αγία Παρασκευή: Τα μαγαζιά που θα σε κάνουν να πας σε αυτή τη γειτονιά στα βόρεια προάστια  

Wallstreet

Στα βόρεια προάστια (έχει κατάστημα και στο Μαρούσι), ξέρουν, καμαρώνουν. Το Wallstreet είναι ένα μαγαζί πολύ πάνω του μέσου όρου.

Με 85 διαφορετικές επιλογές πιάτων, συνδυασμούς για την ημέρα αλλά και τη νύχτα που προσαρμόζονται σε κάθε εποχή.

Πρωινό, brunch, μεσημεριανό ή βραδινό, με επιρροές από διάφορα μέρη του κόσμου, απογειώνονται με φρέσκα, εγχώρια και μη, διαλεχτά υλικά.

Ελπίδος 2 & Γούναρη

Big Spoon

Πιθανότατα το πιο γνωστό στέκι στην Αγία Παρασκευή, όλο και σε κάποιο story στο Instragram θα το έχεις πετύχει. Μια all day εμπειρία που σε γεμίζει κάθε στιγμή της ημέρας σε έναν πολύ όμορφο χώρο.  

Φημίζεται για τα κοκτέιλ του, αλλά και για το brunch του, έρχονται τρέχοντας στα βόρεια προάστια από διάφορες γωνιές της Αθήνας.

Αγίου Ιωάννου 65

Pléei Play Café Bar

O κόσμος το αγαπάει γιατί είναι funky, χαρούμενο. Ο κόσμος το τιμάει γιατί ξέρει πως οτιδήποτε παραγγείλει θα πληροί τα ανώτερα δυνατά ποιοτικά στάνταρ.

Παρεϊστικο και ντιζαϊνάτο, σε κερδίζει όποια στιγμή της ημέρας κι αν το επισκεφθείς. Αν και πιο πολύ φημίζεται για τις νυχτερινές «καταστάσεις» που προσφέρει – τα κοκτέιλ του είναι πειρασμός!

Αγίου Ιωάννου 23

Erudio

Φημισμένο για τον καφέ του και το brunch του, γενικώς για τα πιάτα του. Πολύ ωραίος χώρος, εκπέμπει φιλικότητα.

Μαζεύει πολύ (και νεανικό) κόσμο και αυτό προφανώς μόνο τυχαίο δεν είναι. Κάτι πολύ καλό συμβαίνει εδώ.

Αγίου Ιωάννου 102 & Γραβιάς

Τα Ρωμανάκια

Από τα πιο γνωστά μαγαζιά στα βόρεια προάστια, κλασική αξία, διαχρονική αγάπη. Αυθεντική κρητική κουζίνα στα καλύτερα της, με μερακλίδικους και κυρίως πενταντόστιμους μεζέδες.

Από γαμοπίλαφο και μπουμπουριστούς κοχλιούς μέχρι σφουγγάτο με απάκι ή στάκα με αυγό, ό,τι και να πάρεις θα σε ενθουσιάσει. Και με το μαλακό τη ρακή, ε;

Μεσογείων 366

Μωριάς

Τα μπιφτέκια του και μόνο είναι λόγος να πας με τα… πόδια ως τα βόρεια προάστια ακόμα και από το άλλο άκρο της Αττικής.

Εδώ μην περιμένεις «γκουρμεδιές» και «μαστερσεφιές». Εδώ μιλάει η δύναμη της απλότητας, της γνησιότητας και της παράδοσης. Σαν να είσαι στο «χωριό μου, χωριουδάκι μου», αναζωογονητικό.

Ειρήνης 56

βόρεια προάστια

Silly Wizards Pub

Για ροκ καταστάσεις, για μια pub που έχει γράψει ιστορία τόσα χρόνια με το μοναδικό τις στιλ και αυτά που προσφέρει. Ο κατάλογος με τις μπίρες είναι τόσο ενημερωμένος και ψαγμένος που δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Το ίδιο πλούσιο και λαχταριστό είναι το μενού με τα φαγητά.

Μην… αγχωθείς με το τι να πάρεις. Θα πας και θα ξαναπάς άλλωστε σε αυτό το μαγαζί ακόμα και αν δεν μένεις στα βόρεια προάστια.

Πελοποννήσου 79, Αγία Παρασκευή

Nanninella

Και από πίτσα είμαστε κομπλέ στην Αγία Παρασκευή. Το Nanninela συνδυάζει γνώση και μεράκι, είναι σημείο αναφοράς και αγαπημένο εστιατόριο για πολλούς.

Απίθανα ζυμαρικά, πίτσα ναπολιτάνικου τύπου και γευστικότατα επιδόρπια (κορυφαίο το τιραμισού), έρχονται να μεταφέρουν την Ιταλία στα βόρεια προάστια της Αθήνας!

Πελοποννήσου 13