Το καλοκαίρι έχει αφόρητη ζέστη και τώρα με τον καύσωνα το μόνο που θέλουμε είναι να βρεθούμε σε μία παραλία για να βουτήξουμε. Ωστόσο, μία νέα έρευνα που έγινε στην Αμερική μας βάζει σε σκέψεις για το πόσο αθώο είναι τελικά ένα μπανάκι το Σαββατοκύριακο, ειδικά αν είσαι μόνιμος κάτοικος της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ ή του Κονέκτικατ.

Περίπου οι μισές παραλίες θεωρήθηκαν επικίνδυνες πέρυσι λόγω των επιπέδων μόλυνσης από…. περιττώματα, σύμφωνα με έκθεση της Environment America.

Τα αποτελέσματα βέβαια διαφέρουν ανάλογα με την πολιτεία, αλλά η Νέα Υόρκη κερδίζει την πρωτιά στη λίστα με τα πιο μολυσμένα νερά από περιττώματα, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί δεύτερο το Νιου Τζέρσεϊ και τρίτο το Κονέκτικατ.

Σύμφωνα με το NBC, σχεδόν 350 παραλίες στη Νέα Υόρκη ελέγχθηκαν για βακτήρια που προέρχονται από περιττώματα και περισσότερες από τις μισές έφτασαν σε επικίνδυνα επίπεδα, όπως στις Μεγάλες Λίμνες του Καναδά και στο Λονγκ Άιλαντ. Με τις κορυφαίες να είναι η παραλία του Οντάριο στην κομητεία Monroe και η παραλία Tanner στην κομητεία Σάφολκ.

Το Atlantic County στο NJ και το Fairfield County στο Κονέκτικατ είχαν πιο ανησυχητικά αποτελέσματα από πέρυσι.

περιττώματα

Από που προέρχεται η αύξηση των βακτηρίων;

Οι αυξήσεις στα βακτήρια μπορεί να προέρχονται από πηγές όπως η υπερχείλιση λυμάτων, τα μολυσμένα όμβρια ύδατα και η αποσύνθεση υποδομών που βοηθούν την ακατέργαστη λάσπη να εισέλθει στις πλωτές οδούς.

Οι ασθένειες που προκαλούν

Περίπου 90 εκατομμύρια περιπτώσεις ασθενειών λόγω του νερού συμβαίνουν στις ΗΠΑ με κόστος έως και 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με μια μελέτη στο Environmental Health. Σχεδόν το 60% αυτών των ασθενειών αποδίδονται στην κολύμβηση, αλλά πολλές παρόμοιες ασθένειες δεν αναφέρονται.

Τα γαστρεντερικά, τα φλεβοκομβικά και τα αναπνευστικά προβλήματα ενδέχεται να προκληθούν αν κολυμπήσουμε σε λίμνες, θάλασσες και ποτάμια που περιέχουν επικίνδυνα βακτήρια.

Για το Environment America, μερικοί από τους καλύτερους τρόπους βελτίωσης της ποιότητας του νερού στις παραλίες είναι η επένδυση σε φυσικές υποδομές, ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων αποχέτευσης και η θέσπιση αναστολής σε μεγάλης κλίμακας κτηνοτροφικές δραστηριότητες.