Πώς το λέει η φράση; Μια νύχτα απ’ τη ζωή μου, ολόκληρη η δική σου. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πει το Survivor All Star στα προηγούμενα πέντε που προβλήθηκαν στον ΣΚΑΪ, μιας και μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες, έχουμε ζήσει τόσα που δεν χωρούσαν σε ολόκληρες σεζόν από τους προηγούμενους κύκλους.

Με το περσινό, πιστεύαμε πως τα έχουμε δει όλα. Είχε πολλούς και χοντρούς τσακωμούς, είχε μια αποβολή, αυτή του Κατσαούνη, και ως εκεί.

Φέτος, ίσως και λόγω του μεγάλου αριθμού παικτών που έχουν μπει στο παιχνίδι (συνολικά έχουμε δει σχεδόν 40 παίκτες), δεν προλαβαίνουμε να μετράμε τσακωμούς, παραβιάσεις κανονισμών και αποβολές. Οι οποίες αποβολές είναι σαν τους Χιώτες, πάνε δύο δύο.

Πρώτα ήταν η Ασημίνα με την Δαλάκα, οι οποίες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια εν ριπή οφθαλμού. Μια που τις κάρφωσε ο Μπάρτζης και μια που έφυγαν. Κι όπως φαίνεται εδώ και καιρό, μάλλον αδίκως.

Τώρα, ήρθε η σειρά του Γκότση και του Πηλίδη, οι οποίοι είχαν επικοινωνία με ντόπιους και τους έδιναν λεφτά για να παίρνουν φαγητό ή κινητό. Εσχάτως, ακούγεται πως και ο Μαρτίκας είχε στα κρυφά επικοινωνία.

Παράλληλα, αρκετοί πρώην παίκτες, είτε απ’ αυτούς που αποχώρησαν από το Survivor All Star είτε από προηγούμενους κύκλους, υποστηρίζουν ανοιχτά πως δεν υπάρχει παίκτης που να μην έκλεβε φαγητό. Όπως ο Τζέιμς Καφετζής, ο Σοϊλέδης, η Βρισηίδα και η Ταραμπάνκο.

«Μην το κρύβουμε πια, το ξέρουμε ότι γίνεται. Όποτε βρίσκαμε ευκαιρία, τρώγαμε γιατί πεινούσαμε. Αυτή είναι η δυσκολία του παιχνιδιού, οπότε όταν έχεις την ευκαιρία να αρπάξεις κάτι από την παραγωγή είτε αριστερά-δεξιά, δεν την χάνεις. Εμένα με έπιαναν όλη την ώρα, ήμουν τραγική».

Οι καταγγελίες εις βάρος της παραγωγής και ο Τριαντάφυλλος που δικαιώνεται

Δεδομένου πως όλοι τους έχουν βρεθεί ξανά εκεί και γνωρίζουν τα κατατόπια, ήταν πιο εύκολο φέτος να υπερκεράσουν τους κανόνες του Survivor. Το δε βίντεο από το 2021 που δείχνει παίκτες να παραγγέλνουν φαγητό, αποδεικνύει πως η φύλαξη και τήρηση δεν είναι και τόσο συμπαγείς.

Ο Τριαντάφυλλος μπορεί να μοιάζει με τον τρελό του χωριού και να λέει πολλά από ενόχληση που δεν βρίσκεται στο All Star, αλλά φαίνεται να γνωρίζει πράγματα. Και η ατάκα του πως η παραγωγή πετάει σαλάχια στους παίκτες, ίσως και να μην απέχει από την αλήθεια.

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει η καταγγελία του Αναγνωστόπουλου πως μέλη της παραγωγής βρίζουν τους παίκτες με χυδαίο τρόπο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Κώστας Παπαδόπουλος.

Και τέλος, η αποκάλυψη του Λιανού πως κάποιοι παίκτες βρήκαν ευκαιρία να κλέψουν φαγητό από το σπίτι του Ατζούν στον Άγιο Δομίνικο, όταν τους κάλεσε για να τους…βάλει χέρι που έχουν παραβεί σε πλείστες περιπτώσεις τους κανονισμούς.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν έναν καμβά αναξιοπιστίας για το Survivor, χωρίς βέβαια όλο αυτό να επηρεάζει την τηλεθέαση, αλλά αντιθέτως, ίσως και να προσφέρει στο All Star το καύσιμο που χρειάζεται για να μην κριθεί ζημιογόνο. Είναι πάντως πρωτοφανές, παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια, να βγαίνουν και να κατηγορούν δημόσια την παραγωγή, αθετόντας τις υπογραφές τους επί της ουσίας.

Ίσως κινδυνεύσει το χρονοδιάγραμμα

Στη μέση όλων αυτών, οι τηλεθεατές που κάθονται να δουν ένα ριάλιτι του οποίου η ουσία, η επιβίωση δηλαδή, τείνει να καταργηθεί, από τη στιγμή που υπάρχει τόση ευκολία να δώσει κάποιος λεφτά σε έναν ντόπιο για να του φέρνει τροφή.

Ίσως αυτό το νέο παιχνίδι που προστέθηκε φέτος, με τα πιάτα και την δημοπρασία τους, να μην είναι μια επιλογή που είχε αποφασιστεί από πριν, αλλά να αποτελεί μια προσπάθεια της παραγωγής να αναχαιτίσει κάπως την παραβίαση των κανόνων και να προσφέρει λίγο παραπάνω φαγητό στους παίκτες.

Σε κάθε περίπτωση, το Survivor All Star έχει ξεπεράσει τους προκατόχους του και έχει ενδιαφέρον το πώς θα λειτουργήσει στις επόμενες εβδομάδες στο συναίσθημα του κοινού αυτή η συνθήκη που προέκυψε μετά τις δύο νέες αποβολές.

Ενδιαφέρον θα έχει κι αν προκύψει άλλη τέτοια περίπτωση, αν θα υπάρξει πάλι αποβολή, από τη στιγμή που υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα να κρατήσει το Survivor All Star ως τον Ιούλιο. Ήδη, αυτή την εβδομάδα έγιναν δύο αναπάντεχες αποχωρήσεις παικτών. Και δεν είναι εύκολο να γίνει κάποια προσθήκη πια. Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες.