Η πρεμιέρα του Survivor σε επίπεδο τηλεθέασης, δεν ήταν καθόλου άσχημη. Ίσα ίσα, κάποιος θα την έλεγε ενθαρρυντική, ιδίως αν σκεφτούμε πως μιλάμε για ένα ριάλιτι που έχει φθαρεί αρκετά στο πέρασμα του χρόνου και που φέτος ενδιέφερε λιγότερο από κάθε άλλη φορά το ποιοι παίκτες θα μπουν σε αυτό. Το 27,7% και το 24,1% σε γενικό και δυναμικό είναι καλά νούμερα που από σήμερα βέβαια θα υπάρχει ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας, η αντιμετώπιση του prime time με την μυθοπλασία.

Πέρσι, το Survivor All Star άντεξε στο σφυροκόπημα, φέτος τα πράγματα είναι ακόμα πιο σκληρά σε επίπεδο ανταγωνισμού και δεν βλέπω σε πρώτη φάση τα στοιχεία εκείνα που θα το καταστήσουν πιο ισχυρό σε σχέση με το περσινό για παράδειγμα. Φυσικά, όπως πάντα, ο πρώτος μήνας του Survivor είναι αναγνωριστικός για την παραγωγή και ετοιμάζονται ήδη προσθήκες που στόχο έχουν να γίνουν το αλατοπίπερο.

Για παράδειγμα, η υπόνοια του Λιανού προς τον Αλέξη Παππά ότι σύντομα θα μπει μάλλον και ο Τζέιμς Καφετζής, είναι μια ένδειξη πως αν στη διαδρομή η παραγωγή κρίνει ότι η μείωση του ριάλιτι στοιχείου και η αύξηση του αγωνιστικού, δεν την εξυπηρετεί, τότε θα επαναφέρει τις παλιές ισορροπίες.

Μέχρι να συμβεί όμως αυτό, θα χρειαστούν κάμποσες προσθαφαιρέσεις ή κάποια εντατική εκπαίδευση των συμμετεχόντων, δη των Μαχητών, σε επίπεδο χαρακτήρα, ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον.

Σε κάθε περίπτωση, το Survivor που τα προηγούμενα χρόνια από την πρώτη στιγμή μπορούσε κάποιος να το συμπαθήσει ή να το αντιπαθήσει, στη φετινή του εκδοχή αφήνει μια ουδετερότητα και ο κάθε τηλεθεατής καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να το βλέπει, θέλοντας να δει πού θα καταλήξει ή αν θα το αφήσει.

Με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι δεν θα αντέξουμε πολύ να βλέπουμε τον Αλέξη Παππά, ιδίως αν μπει ο Τζέιμς Καφετζής και αρχίσουν την κόντρα τους, και πως σε πρώτη αίσθηση, ο μοναδικός από τους Μαχητές που κάπως δημιουργεί μια προσδοκία, είναι ο 27χρονος Φάνης Μπολέτσης που έχει κάτι από Ορέστη Τσανγκ και Τζέιμς Καφετζή, δεν του το χεις δηλαδή πως αγωνιστικά θα είναι πολύ δυνατός, αλλά φαίνεται να έχει τον τρόπο και να αφήνει στην άκρη τον κόπο.

Η αλλαγή στους υποψηφίους του Survivor προς αποχώρηση που μας μπέρδεψε

Ως προς τις αλλαγές σε κανονισμούς, ο Λιανός έκανε κάποιες ανακοινώσεις που σε γενικότερο επίπεδο θα ενισχύσουν όντως την αγωνιστικότητα των καλών και θα αφήσουν στην άκρη τους αδύναμους, αλλά υπάρχει και μια μεγάλη αλλαγή που δε μας βγάζει κανένα νόημα.

Πιο συγκεκριμένα, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση να υπάρχει MVP της εβδομάδας και να επιλέγει ο δυνατότερος πάντοτε με ποιον θα αγωνιστεί, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση να επιλέγει τον 4ο υποψήφιο της κάθε εβδομάδας, είναι όμως χωρίς νόημα να πρέπει οι υποψήφιοι να είναι πάντοτε του ίδιου φύλου. Μάλιστα, αν τυχόν στις δύο πρώτες ασυλίες έχουν βγει ένας άντρας και μια γυναίκα, το υποψήφιο άτομο της 3ης ασυλίας θα καθορίσει και το φύλο των υποψηφίων.

Αν για παράδειγμα είναι άντρας, τότε θα υπάρχουν 2 άντρες και 1 γυναίκα, άρα ο MVP θα κληθεί να υποδείξει άντρα υποψήφιο και η ομάδα στην οποία ανήκει η υποψήφια γυναίκα, θα κληθεί να άρει την υποψηφιότητα αυτή και να στρέψει τις ψήφους της σε κάποιον άντρα. Ακούγεται ως και σεξιστικό όλο αυτό, εικάζω πως το κάνουν για να μην υπάρξουν περιπτώσεις όπως πέρσι, που ομάδες είχαν ξεμείνει με μια ή δύο γυναίκες και είχε μπει φραγή στην δυνατότητα να ψηφίσουν για αποχώρηση γυναίκες.

Η πορεία θα δείξει αν αυτός ο κανόνας έχει νόημα ως προς το παιχνίδι, λογικά πάντως θα βγάλει νόημα για την αύξηση της ίντριγκας και των τσακωμών στα συμβούλια, αφού από το πουθενά κάποιος παίκτης που θα πιστεύει ότι την έχει γλυτώσει, θα βρεθεί υποψήφιος.