Ότι το Survivor θα έκανε με δυσκολία 20άρια τη φετινή σεζόν, το ψιλοπεριμέναμε. Ένα πρόγραμμα που προβάλλεται για 7η σεζόν και σε μια τηλεόραση κυριαρχίας της μυθοπλασίας, θα ήταν τρομερή υπέρβαση αν το Survivor πήγαινε πάνω από το 20% σε δυναμικό και γενικό.

Δεδομένης της επένδυσης που έγινε από την παραγωγή και των ποσών που εξασφάλισαν οι γνωστοί που μπήκαν στο ριάλιτι, το 20% θα ήταν ένα θετικό σενάριο ως ένας μέσος όρος για την τηλεθέαση. Τελικά, αυτό που συνέβη, ήταν πιο κάτω κι από τις μετριοπαθείς ή απαισιόδοξες προβλέψεις, ειδικά προϊόντος του χρόνου, παρά το ότι η παραγωγή κατέφυγε στην επιλογή της προσθήκης του Τζέιμς Καφετζή και της Σταυρούλας Χρυσαειδή, ελπίζοντας πως θα δώσουν ώθηση στο παιχνίδι. Τζίφος.

Δύο μήνες τώρα που προβάλλεται το Survivor, μήνες που μοιάζουν πολύ περισσότεροι, ακριβώς επειδή δεν φαίνεται να απασχολεί και κανέναν, ούτε καν τις ψυχαγωγικές εκπομπές που αναγκάζονται αρκετές φορές να παίξουν θέματα γύρω από τα τεκταινόμενα, δεν έχουμε δει τίποτα ενδιαφέρον σε επίπεδο προσώπων.

Αυτό που συμβαίνει φέτος, είναι η απόδειξη πως τα πρόσωπα που μπήκαν πέρσι και έφτασαν μακριά στο παιχνίδι, ήταν τα μόνα που μπορούσαν να δώσουν μια ένεση ενδιαφέροντος, μια παράταση ζωής στο ριάλιτι. Και πως αυτά τα πρόσωπα δε θα μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω στην φετινή σεζόν.

Το κοινό ποτέ δεν αγάπησε τον Αλέξη Παππά για να θεωρείται απαραίτητος να υπάρχει στο Survivor. Περισσότερο ενοχλητικός και απωθητικός είναι ως χαρακτήρας, το οποίο έχει αποδείξει και στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

Κι η Ασημίνα εξίσου ενοχλητική διάθεση προκαλεί, ειδικά σε ένα πλαίσιο όπου η ίδια είναι η έμπειρη, η παλιά. Μπορεί στο τέλος να μετράνε τα λεφτά και με όσα χρήματα λάβει από το ριάλιτι να έχει ανασάνει οικονομικά, αλλά το πρόσωπό της το έχει κάψει εντελώς. Εικάζουμε και τα γυναικολογικά της. Στην κορυφή της αδιαφορίας είναι η Δαλάκα η οποία μόνο το αγωνιστικό είχε να προσφέρει στους προηγούμενους κύκλους και δεν έδειξε ποτέ ότι διαθέτει την ευφυΐα για να παίξει αλλιώς το παιχνίδι.

Ο Τριαντάφυλλος το τελευταίο σωσίβιο του Survivor;

Ενώ λοιπόν έχουν δοθεί τέτοια ποσά, ενώ η παραγωγή έδωσε 12 χιλιάρικα στον Τζέιμς και 10 στη Σταυρούλα για να μπουν ξανά στο Survivor, η τηλεθέαση παραμένει στις παρυφές του 12-14%, όπου ήταν και πριν την είσοδο των δύο και για πρώτη φορά μπορούμε να πούμε ότι από τους άγνωστους δεν θα μείνει κανείς στη μνήμη, ούτε θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί την αναγνωρισιμότητα για να αποκτήσει followers και να τσιμπήσει κανένα χορηγούμενο.

Μέσα σε όλα αυτά, βγαίνει κι ο Τριαντάφυλλος να προκαλέσει λίγη ίντριγκα παραπάνω με τα στόρι του πως ο Τζέιμς αποχώρησε μόνος του από το Survivor (δε θα με ξάφνιαζε αν του είχε δώσει λεφτά η παραγωγή να το κάνει) και βλέπεις ιστοσελίδες να το καταγράφουν με τίτλο όπως «Χαμός με το Survivor» και άλλα τέτοια γραφικά. Και το βλέπεις και σε αθλητικές ιστοσελίδες και γελάς. Οκ, δεν περιμένεις και πολλά από παιδιά σε αθλητικά σάιτ.

Κανένας χαμός δεν γίνεται με το Survivor. Ελάχιστοι έχουν μείνει να ασχολούνται και το κοινό έχει πια στρέψει εντελώς αλλού το βλέμμα του. Το MasterChef είναι ένα case study πώς καταφέρνει στην 8η χρονιά του να κάνει καλύτερη τηλεθέαση από την 7η και την 6η, αλλά με εξαίρεση αυτό, το κοινό δεν έχει δείξει φέτος σημάδι ενδιαφέροντος για τα ριάλιτι.

Με τον ΣΚΑΪ να βρίσκεται ήδη σε μια διαδικασία περιορισμού των ψυχαγωγικών παραγωγών της επόμενης σεζόν και της εστίασης στην ενημέρωση, αφού αυτές οι εκπομπές του φέρνουν τα νούμερα, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τι απόφαση θα παρθεί για το Survivor και αν συνεχίσει, πού θα βρει άτομα να φτιάξει μια σύνθεση που να κάνει την διαφορά.