Την μάθαμε από την συμμετοχή της στο House of Fame αλλά την λατρέψαμε από τα τραγούδια της «Είναι Γεγονός» και «DNA», που ακούγονται παντού. Πρόκειται για την Kony, το πολλά υποσχόμενο «πουλέν» της Panik Records, η οποία είναι εδώ για να μείνει και να καθορίσει το μέλλον της ελληνικής pop σκηνής.

Ερμηνεύει, γράφει στίχους και παίζει μουσική. Όλα αυτά ενώ έχει εντυπωσιακή σκηνική παρουσία. Ένα φρέσκο πρόσωπο που έχει πολλά να προσφέρει στην ελληνική μουσική. 

Με μουσικές επιρροές από rap, rnb αλλά και soul -θα ακούσεις και σαξόφωνο στα τραγούδια της, το οποίο παίζει η ίδια- μουσικής, μας ετοιμάζει pop κομμάτια που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τις μεγάλες παραγωγές του εξωτερικού.

Το στυλ της είναι μείγμα Britney Spears αλλά και Ava Max, στην ελληνική τους βερσιόν. Χορεύει σαν «τρελή» και ξεσηκώνει το κοινό με τον ρυθμό και το ταλέντο της. Το μυστικό της; Το κέφι, η αγάπη της για την μουσική και η σκληρή δουλειά.

Τι μας ετοιμάζει η Kony για το μέλλον; Θα μάθετε παρακάτω, διαβάζοντας την υπέροχη κουβέντα που είχαμε στα πλαίσια της συνέντευξής μας λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο της κομμάτι, «Ροζ»». Κρατήστε ότι πρόκειται για ένα όνομα που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον.

Εκπροσωπείς ένα πολύ φρέσκο είδος pop μουσικής. Που οφείλονται, όμως, οι rap επιρροές που μπορούμε να ακούσουμε στα τραγούδια σου;

Από πολύ μικρή έχω ακούσει πάρα πολλή μουσική και πάρα πολλά είδη αλλά πάντα έπιανα τον εαυτό μου να επιστρέφει στην ραπ και rnb κουλτούρα. Η ραπ σκηνή έχει κάτι το αυθεντικό που πραγματικά με σαγηνεύει και πάντα βγαίνει με κάποιον τρόπο στην καθημερινότητα μου και συνεπώς και στη μουσική μου. Μεγάλωσα ακούγοντας στο repeat 50 cent, Dr. Dre, Ludacris, Busta Rhymes και άλλους αλλά έχω και πολλές επιρροές από το new wave της τραπ/ραπ ειτε απο Έλληνες καλλιτέχνες είτε από το εξωτερικό.

Μάλιστα, τα περισσότερα κομμάτια που έχω γράψει εγώ με τον παραγωγό μου έχουν σιγουρά από ένα verse καθαρό female ραπ και πραγματικά ανυπομονώ να τα ακούσετε.

Kony, έχεις μιλήσει για τις μουσικές σπουδές σου. Πως θεωρείς ότι μπορούμε να ακούσουμε στοιχεία της παιδείας σου μέσα από την μουσική σου;

Οι σπουδές μου στη μουσική θεωρώ ότι καθόρισαν την πορεία μου. Από 12 χρονών είμαι μέσα στα ωδεια μαθαίνοντας από κλασική αρμονία και κλασικό κλαρινέτο, μέχρι τζαζ σύνθεση, σαξόφωνο και τραγούδι. Πήγα επίσης σε μουσικό σχολείο, το οποίο επίσης έπαιξε τεράστιο ρολό στη μουσική μου κατάρτιση. Όταν γνωρίζεις από μέσα το αντικείμενο σου έχεις πολύ καλύτερη άποψη πάνω στην απόδοση σου, μπορείς να εξελίσσεσαι σε πολύ πιο γρήγορο ρυθμό από έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει, μπορείς να στηριχτείς στα πόδια σου και σίγουρα παίρνεις πολύ μεγαλύτερο respect από τα άτομα του χώρου. Σιγουρά μπορεί να μην χρησιμοποιήσεις τα πάντα που έχεις μάθει αλλά η κάθε γνώση σε βοηθάει να έχεις μια σφαιρική άποψη για το αντικείμενο σου.

Το σαξόφωνο, για παράδειγμα, μου έχει ανοίξει πάρα πολλές πόρτες και με έχει βοηθήσει να κερδίσω σεβασμό μέσα στην δουλειά. Είναι πολύ όμορφο να μπορείς να έχεις άποψη πάνω σε μουσικά θέματα μέσα στο στούντιο ή μέσα σε ένα μαγαζί που θα πας να δουλέψεις. Σίγουρα μπορείς να καταφέρεις πράγματα και χωρίς να χεις περάσει από ωδεία και δάσκαλους αλλά εμένα προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ και δεν θα άλλαζα τίποτα στην πορεία μου ως μαθητευομένη.

Kony

Στα video clips σου τραβούν την προσοχή οι χορευτικές κινήσεις σου, καθώς «σκοτώνεσαι» στον χορό. Δώσε μας τρία χορευτικά tips για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τον σύγχρονο χορό.

Ο χορός έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, παρόλο που δεν είμαι χορεύτρια, ούτε έχω κάνει άπειρα μαθήματα, ούτε έχω δουλέψει μονή μου πάνω σε αυτόν, όπως έχω κάνει πχ με το τραγούδι ή το σαξόφωνο. Το πρώτο tip που θα έδινα σε κάποιον είναι να βρει τον κατάλληλο δάσκαλο που θα τον εμπνεύσει να χορεύει. Εγώ από την πρώτη στιγμή που είδα τον Τάσο Ξιαρχό να χορεύει ήξερα πως αυτός ο άνθρωπος θα με κάνει να φτάσω εκεί που θέλω.

Το δεύτερο θα έλεγα πως είναι η γενική γυμναστική. Όσο πιο δουλεμένο και σε καλή φυσική κατάσταση σώμα έχεις, τόσο πιο εύκολα θα μπορείς να ανταπεξέλθεις σε ένα commercial χορευτικό με έντονες κινήσεις. Το τρίτο tip για μενα είναι το να ερωτεύεσαι τον εαυτό σου όταν κοιτάς στον καθρέφτη και χορεύεις. Όταν χορεύεις πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου, να γουστάρεις με αυτό που είσαι, να λες «Το χω, μπορώ να το κάνω, είμαι υπέροχη/ος». Όλα είναι δυνατά! Αρκεί να το θέλεις, να πιστεύεις και να δουλεύεις.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι σε συγκρίνουν με την Britney Spears στα πρώτα της βήματα αλλά και την Ava Max. Βλέπεις κάποια ομοιότητα μεταξύ σας;

Πραγματικά, με συγκρίνουν πάρα πολύ με την Britney Spears αλλά όσο παράλογο και αν ακουστεί δεν έχω ακούσει καθόλου Britney στη ζωή μου. Άκουγα και μελέταγα πάρα πολύ την Aguilera που ήταν σε παρόμοιο κύκλο. Εμφανισιακά σιγουρά υπάρχουν πολλές ομοιότητες. Δεν μπορώ να πω το αντίθετο ,αλλά μουσικά δεν το βλέπω τόσο!

Η Ava Max είναι επίσης από τις καλλιτέχνιδες που δεν έχω ακούσει πολύ στη ζωή μου, αλλά όντως οι χροιές μας μοιάζουν. Μου χουν πει πολλοί επίσης ότι με τη Britney έχω παρόμοιο στυλ και νάζι το οποίο με κολακεύει γιατί είναι το αγαπημένο μου στοιχείο πάνω της.

Περίμενες όταν ήσουν μικρή ότι θα έκανες καριέρα στην ελληνική pop σκηνή; Τι είναι αυτό που σε έχει εντυπωσιάσει περισσότερο σε αυτό το μουσικό «ταξίδι»;

Όταν ήμουν μικρή δεν ήξερα προς τα που ήθελα να κατευθυνθώ ως καλλιτέχνης, ήξερα μόνο ότι ήθελα να ζω από τη μουσική μου και να ακούει ο κόσμος τη μουσική μου.

Βέβαια, ήμουν πολύ απολυτή στο ότι ήθελα να κάνω καριέρα στο εξωτερικό, αλλά στην πορεία της ζωής μου αγάπησα πολύ την Ελλάδα και τον ελληνικό χώρο με όλες του τις δυσκολίες και ιδιοτροπίες. Με έχει εντυπωσιάσει πραγματικά το ποσό γρηγορά κινείται η βιομηχανία αυτή και πως τα δεδομένα αλλάζουν σε δευτερόλεπτα. Μια σου επιλογή μπορεί να σε οδηγήσει σε ανθρώπους και μονοπάτια που δεν περίμενες ποτέ να φτάσεις και αυτό με ιντριγκάρει πάρα πολύ.

Kony

Η σκηνική σου παρουσία φωνάζει «Eurovision». Θα έβλεπες ποτέ τον εαυτό σου στην λαμπερή αυτή ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής;

Eurovision… σχέση αγάπης και μίσους πραγματικά! Θεωρώ πως είναι ο μεγαλύτερος μου στόχος ως performer αλλά για να συμμετάσχω θέλω να έχω ωριμάσει και να ξέρω ακριβώς πως θέλω να προβληθώ. Είναι μια τεράστια έκθεση που μπορεί να σε καθορίσει αρνητικά ή θετικά και θέλω μαζί με την ομάδα μου να είμαστε πανέτοιμοι. Βέβαια μου αρέσει πάρα πολύ η σκληρή δουλειά και θέλω πάρα πολύ να μπω σε αυτή την διαδικασία.

Ταυτόχρονα δε θέλω απλά να προσπαθήσω, θέλω να καταφέρω να διεκδικήσω μια καλή θέση. Οπότε όπως βλέπετε είναι πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτώ και να ετοιμάσω μέχρι τότε. Αλλά ναι, θέλω πάρα πολύ να εμφανιστώ εκεί πάνω και να αποδείξω στον εαυτό μου και στον κόσμο το τι μπορώ να κάνω!

Είσαι μία πολλά υποσχόμενη καλλιτέχνιδα στα πρώτα σου βήματα. Ποιο είναι το μέλλον της Kony; Θα μας αποκαλύψεις τι έχουμε να περιμένουμε από εσένα;

Η πορεία μου μέχρι τώρα μου έχει δείξει πως δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου. Μπορείς μόνο να κάνεις το καλύτερο δυνατό για να εξασφαλίσεις το οτι θα έχεις τις καλύτερες αποδόσεις. Θα πω μόνο ότι τον τελευταίο καιρό κυριολεκτικά δεν κοιμάμαι γιατί δουλεύω στο στούντιο για πολύ όμορφα projects με πολύ ιδιαίτερο ήχο που δεν έχετε ακούσει από μενα. Θέλω να αφήσω το δικό μου αποτύπωμα με τη μουσική μου τον επόμενο χρόνο και θα το δείτε σιγά σιγά να γίνεται.

Το μόνο πράγμα που μπορώ να αποκαλύψω για τώρα είναι η μουσική συνεργασία μου με τον Τάσο Ξιαρχό και τον Βασίλη Κουμεντάκο στο τραγούδι «Ροζ», που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Panik Records. Είναι και το πρώτο τραγούδι στο οποίο έχω παίξει σαξόφωνο! Δώσαμε την ψυχή μας και στο κλιπ και στο τραγούδι και ανυπομονώ να το απολαύσετε.

* Η Kony εμφανίζεται κάθε Κυριακή στο Voe με τον Ηλία Βρεττό

** Φωτογραφίες: Μάρκος Ανδριώτης

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Γιάννης Βασιλώττος: Ο «Μπάμπης» από τις Άγριες Μέλισσες αποκαλύπτεται στο Nitro.gr – «Νιώθω ότι ξεφεύγουμε από τα όρια της λογικής»

Madrugada: Συνέντευξη στο Nitro πριν την μεγαλύτερη συναυλία της καριέρας τους στο Καλλιμάρμαρο – «Ένα όνειρό μας πραγματοποιείται»

Saske: Ο δημοφιλής ράπερ που ακούγεται «Padou» μιλάει στο Nitro για το τι σημαίνει ραπ και hip hop σήμερα