Το τι ακριβώς κάνει κάποιον πετυχημένο στα social media δεν είναι πάντα σαφές ή συγκεκριμένο. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να έχεις κάτι που να σε ξεχωρίζει από τους (πάρα) πολλούς που αναζητούν ακριβώς το ίδιο: Να γίνουν διάσημοι. Ο Χαζμπουλά Μαγκομέντοφ πάντως, δεν χρειάστηκε να ψάξει ιδιαίτερα κάτι για να τον κάνει σπέσιαλ: Η εμφάνισή του και μόνο, αρκούσε.

Αν δεν (τον) ξέρεις, μπορεί κάλλιστα να μπερδευτείς και να νομίσεις πως έχεις να κάνεις με ένα παιδάκι. Κάπως ασυνήθιστο ως φάτσα, αλλά ΟΚ, δεν κρίνουμε εμφανίσεις. Αν όμως περνάς χρόνο στο TikTok, τότε ξέρεις. Βασικά, αποκλείεται να μην τον έχεις δει. Αυτός ο Ρώσος έχει γίνει global meme. Με επιτυχία αντιστρόφως ανάλογη του ύψους του (102 εκατοστά). Και physic που μόνο σε 20χρονο δεν παραπέμπει…

Μετέτρεψε σε όπλο αυτό που θεωρητικά ήταν εις βάρος του

Πάσχει από μια γενετική διαταραχή γνωστή ως Growth Hormone Deficiency. Από νανισμό, πιο απλά. Χάντικαπ; Εξαρτάται πώς θα το χρησιμοποιήσεις. Και ο Χαζμπουλά κατάλαβε πως η θεωρητικά αδυναμία του μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη δύναμη του.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hasbulla Magomedov (@hasbulla.hushetskiy)

Ενόσω η πανδημία του κορονοϊού θέριευε, αυτός εκτόξευε τη δημοτικότητα του στο Instagram και στο TikTok. Ανεβάζοντας αστεία βιντεάκια που γινόντουσαν viral σε χρόνο dt. Φτάνοντας να έχει πλέον εκατομμύρια followers και δισεκατομμύρια θεάσεις. Να γίνεται αγαπημένος, διάσημων και μη. Ως και με τον Σακίλ Ο’Νιλ έχει συνεργαστεί.  

Σε πρώτη φάση, είχε τραβήξει τα βλέμματα με το περιεχόμενο που ανέβαζε με αντίπαλο τον επίσης νάνο, Αμπντού Ρόζικ, με καταγωγή από το Κιργιστάν αυτός. Στα οποία (βίντεο), και καλά, προκαλούσαν ο ένας τον άλλο σε καβγά.

Αυτό όμως που τον πήγε σε άλλο επίπεδο ήταν η φιλία με τον σταρ του MMA, Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ, αυτή του χάρισε και το προσωνύμιο «Μίνι Χαμπίμπ». Με το διάσημο μαχητή κατάγονται από την ίδια πόλη, το Νταγκεστάν. Ένωσαν τις δυνάμεις τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, και δεν το μετάνιωσαν.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hasbulla Magomedov (@hasbulla.hushetskiy)

Χαζμπουλά: Χτίζοντας έξυπνα την εικόνα του

Ο Χαζμπουλά κατάλαβε γρήγορα πώς παίζεται το παιχνίδι των social media. Θησαυρίζει με διάφορους τρόπους, ταξιδεύει με ιδιωτικά αεροπλάνα, πρόσφατα υπέγραψε πενταετές φουλ προσοδοφόρο συμβόλαιο με το UFC (Ultimate Fighting Championship). Είναι επίσης ένθερμος μουσουλμάνος, κάτι που έχει προσελκύσει στο φαν κλαμπ του, πλήθος πιστών του Ισλάμ.

Γενικώς χτίζει μελετημένα και στοχευμένα την διαδικτυακή του περσόνα, επιζητώντας το beef και τον ντόρο, με… μαφιόζικο στυλ. Πώς αλλιώς να εκλάβει κανείς δηλώσεις στις οποίες υποστήριζε πως είναι πιο διάσημος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και γενικά μιλούσε απαξιωτικά για τον Πορτογάλο; Ή όταν έλεγε πως το όνειρό του είναι να γίνει υπουργός Εσωτερικών στο Νταγκεστάν;

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hasbulla Magomedov (@hasbulla.hushetskiy)

Η πρώτη κακιά στιγμή

Όλα αυτά ενέτειναν το hype γύρω από το όνομά του. Να όμως που για πρώτη φορά, ακούστηκε με αρνητική αφορμή, χαλώντας την εικόνα του «συμπαθούς» που εξ αρχής προσεκτικά καλλιεργεί.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη για «επικίνδυνη οδήγηση» μαζί με φίλους του, καθώς το παρακάναν ενόσω γιόρταζαν το γάμο ενός εξ αυτών. Ζήτησε συγγνώμη μετά για το γεγονός και υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας πως δεν οδηγούσε αυτός όσο κι αν δεν έχει κρύψει ποτέ πόσο λατρεύει τα ακριβά αμάξια. Πάντως όπως έδειξε με κατοπινή ανάρτησή του, ακόμα κι αυτήν την περιπέτεια προσπαθεί να τη χρησιμοποιήσει προς όφελός του.

Το οξύμωρο και η προειδοποίηση

Τον ενοχλεί πολύ αν του συμπεριφέρονται σαν να είναι παιδί ή αν τον κοροϊδεύουν για το ύψος του, για την εμφάνισή του. Σε παλαιότερο βίντεο του, τα είχε πάρει με θαυμαστή που του τσιμπούσε τα μάγουλα, εκφράζοντας την ανάγκη του να μην τον υποτιμούν.

Και προφανώς, πολύ καλά κάνει και ενοχλείται. Αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Από την άλλη, είναι και κάπως οξύμωρο να ζητάει να μην αντιμετωπίζεται διαφορετικά αυτό που ο ίδιος ξέρει πως τον διαφοροποιεί και ήταν το διαβατήριο του για τη διασημότητα. Μεγάλη κουβέντα, με ηθικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις, δεν είναι της παρούσης.

Μία ή άλλη, πρέπει να προσέξει κάτι που λίγο πολύ είναι κίνδυνος για όσους βρίσκονται σε παρόμοια θέση με τη δικιά του. Να μη χάσει το μέτρο από την γκράντε προβολή, να μην μπλέξει με «κακές παρέες». Η περιπέτεια με τη σύλληψή του αποτελεί ένα καμπανάκι. Προειδοποιητικό. Όσο εύκολα τα social media σε ανεβάζουν, τόσο εύκολα σε κατεβάζουν…