Πού να το φανταζόμασταν, το χαμε βλέπεις για σιγουράκι αρχικά, να όμως που έφτασε να θεωρείται έκπληξη το ότι η Έμμα Στόουν κέρδισε το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για το Poor Things. Τέλος πάντως, ας μην γκρινιάζουμε. Ας πούμε πως έστω μέσω της διάψευσης των προγνωστικών, έγινε το σωστό. Γιατί, ΟΚ, μια χαρά η Λίλι Γκλάντστοουν στο Killers of the Flower Moon, αλλά ερμηνεία σαν αυτή που μας χάρισε η «μούσα» του Γιώργου Λάνθιμου συναντάς μια φορά την 10ετία. Και αν.

Τα ‘παμε, ηρεμήσαμε, πάμε παρακάτω. Αν θες να διαβάσεις ένα «πορτρέτο» για το Εμμάκι πάτα ΕΔΩ – είμαστε φαν στο Intronews και δεν το έχουμε κρύψει. Αν θες να διαβάσεις και κάτι επιπλέον, πάντα για τη δις πλέον κάτοχο Όσκαρ α’ γυναικείου (είχε προηγηθεί το La La Land) σε παραπέμπουμε στις αμέσως παρακάτω αράδες.

Έμμα Στόουν

7 πράγματα που πιθανόν δεν ήξερες για την Έμμα Στόουν

Είναι… πικάντικο κορίτσι

Στην εφηβεία μυήθηκε στις Spice Girls και αυτό ήταν, μια παντοτινή αγάπη γεννήθηκε. Η Έμμα Μπάντον, aka Baby Spice, ήταν το αγαπημένο της «Πικάντικο Κορίτσι». Συνονόματή της, είπες; Κι όμως… όχι. Το κανονικό όνομα της ηρωίδας μας είναι Έμιλι (Τζιν) Στόουν.

Το άλλαξε επειδή όταν έκανε εγγραφή στο Σωματείο Ηθοποιών το «Έμιλι Στόουν» ήταν ήδη καταχωρημένο και ήθελε κάτι «φρέσκο». Ε, τότε μίλησε το… παρατσούκλι ακριβώς λόγω Spice Girls. I’ll tell you what I want, what I really, really want…

Computer freak

Υπήρξε, και κάνουμε quote δικά της λόγια με το απαραίτητο ελληνικό φιλτράρισμα, «σπακικλάκι με τους υπολογιστές». Στην εφηβεία της μάθαινε να φτιάχνει ιστοσελίδες, του έδινε και καταλάβαινε στο gaming, έγραφε σε forum σχετικά με tech.

Γενικώς δεν της άρεσαν και πολύ τα «κοριτσίστικα». Περίμενε χαρακτηριστικά να φτάσει 21 ετών για να τρυπήσει τα αυτιά της. Και έβγαλε… απωθημένα. Έκανε με τη μία, 2 τρύπες στο αριστερό αυτί και 3 στο δεξί. Καμάρωνε μάλιστα πολύ γι’ αυτό, τότε.

Το PowerPoint που όρισε τα πάντα

Στα 14 της έκανε παρουσίαση με PowerPoint προκειμένου να πείσει τους γονείς της να μετακομίσει στο Λος Άντζελες και να κυνηγήσει το όνειρό της ως ηθοποιός! «Project Hollywood» ήταν ο τίτλος της παρουσίασης που οργάνωσε με ηχητικό background το «Hollywood» της Μαντόνα. Οι γονείς της, της έδωσαν το ΟΚ. Είδαν τη σπίθα στα μάτια της.

Μετακόμισε λοιπόν στο Λος Άντζελες το 2004, μαζί με τη μητέρα της, με σκοπό να κυνηγήσει το όνειρό της και να γίνει ηθοποιός. Της πήρε καιρό μέχρι να πάρει τον πρώτο της ρόλο. Από απόρριψη σε απόρριψη πήγαινε αρχικά κυνηγώντας ρολάκια σε σειρές. Όταν όμως βρήκε πόρτα να μπει στο χώρο, δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.

Δεν έχει πάρει απολυτήριο Λυκείου

Στο Amazing Spider Man 2 εκφωνεί κάποια στιγμή έναν πολύ συγκινητικό και μεστό λόγο ενώ ο χαρακτήρας που υποδύεται αποφοιτά από το σχολείο. Πολύ ωραία λόγια. Μπράβο στον σεναριογράφο;

Όχι. Μπράβο στην Έμμα Στόουν. Αυτή είναι που το έγραψε. Όχι άσχημα για ένα κορίτσι που δεν πήρε ποτέ απολυτήριο Λυκείου. Ακριβώς επειδή από νωρίς κυνήγησε το όνειρο της ηθοποιίας.

https://www.youtube.com/watch?v=Q8urFpWdi9c

Νικώντας το φόβο (ή σχεδόν)

Από φοβίες, η Έμμα Στόουν έχει μπόλικες. Τρέμει τις βελόνες, αν δει αράχνη μπορεί να αλλάξει δωμάτιο. Αλλά αυτά πες, είναι φυσιολογικά. Με την έννοια πως τα ‘χουν πολλοί, πολλές.

Η φοβία που έχει με το να (μην) τη σηκώνει κάποιος πολύ ψηλά από το έδαφος, από πού στα κομμάτια προέκυψε; Κατάλαβε πως την έχει στο σετ του Crazy, Stupid Love χορεύοντας με τον κατά δήλωσή της «ανθρώπινο photoshop», Ράιαν Γκόσλινγκ σε μια κοινή τους σκηνή.

Την οποία τελικά δεν μπόρεσε να γυρίσει, η κοπέλα που είδαμε επί οθόνης ήταν μια άλλη. Ο φόβος της έχει μείνει από ένα ατύχημα που είχε μικρή ενώ έκανε γυμναστική στο σχολείο. Έσπασε και τα δύο της χέρια ενώ έκανε μια άσκηση σε παράλληλους ζυγούς.

Οι κρίσεις πανικού

Δείχνει ακομπλεξάριστη, εντελώς cool και τη βλέπουμε σχεδόν συνέχεια να γελάει. Θα κάνουμε λάθος αν θεωρήσουμε πως αυτό είναι κάτι που προέκυψε από τη μια στιγμή στην άλλη. Δούλεψε πολύ με το μέσα της, με τον εαυτό της. Στο παρελθόν υπέφερε από κρίσεις πανικού και έντονα επεισόδια άγχους.

Προς τιμήν της, ποτέ δεν το έκρυψε, ίσα ίσα. Θεωρεί άλλωστε πως αν δεν μιλούσε ανοιχτά γι’ αυτά τα πράγματα δεν θα είχε καταφέρει να τα ξεπεράσει. Από 7 χρονών κάνει ψυχοθεραπεία. «Είμαι δυνατότερη από το άγχος μου» είναι το μάντρα της, είναι και ο τίτλος ενός βιβλίου που έγραψε σχετικά.

Η άβολη ανακάλυψη

Έμαθε πως έχει άσθμα ενώ γυρνούσε μια σκηνή σεξ για την ταινία Easy Α, το 2010. «Είχα μια κρίση άσθματος χωρίς να γνωρίζω πως έχω θέμα. Ήταν ταπεινωτικό γιατί ήταν μόλις τη 2η μέρα του γυρίσματος, σε μια σκηνή που έπρεπε να χοροπηδάω και να ουρλιάζω για ώρες», θα πει, καιρό μετά.

Προφανώς βέβαια με τον καιρό η Έμμα Στόουν κατάλαβε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος και τίποτα για να ντρέπεται. Κι άλλωστε, έχει τόσα και τόσα για να καμαρώνει. Για βραβεία, για ερμηνείες, για, για, για. Ως και μπάσο έμαθε να παίζει για τις ανάγκες μιας ταινίας (The Rocker)!