Ήταν το 2000 όταν ο άσημος ακόμη Elon Musk αγόρασε το πρώτο του υπερπολυτελές αυτοκίνητο για 1 εκατομμύριο δολάρια, μία McLaren F1. Ο εντερπρενέρ είχε αρχίσει μόλις να ρευστοποιεί τα κέρδη από τις επιχειρηματικές του ιδέες. Δεν άργησε όμως να τρακάρει το σπορ αμάξι, γεγονός που παραλίγο να του κοστίσει την ζωή. 

Το συμβάν επανήλθε στην επικαιρότητα μέσω του βιβλίου του Jimmy Soni «The Founders», για τους επιχειρηματίες που καθόρισαν το σημερινό Silicon Valley, ανάμεσά τους και ο νοτιοαφρικανός Elon.

To 2000, o Elon Musk μόλις είχε πουλήσει την τελευταία του start-up για 22 εκατομμύρια δολάρια. Εκτός από τα χρήματα που έδωσε για το υπερπολυτελές αυτοκίνητο, τα περισσότερα από αυτά επένδυσε στην εταιρία του X.com, μία πρωτοβουλία που θα γινόταν έπειτα η γνωστή σε όλους PayPal. Όμως εμπόδιο στον δρόμο του βρισκόταν ο Peter Thiel ο οποίος είχε ιδρύσει την ανταγωνίστρια εταιρία Confinity. Τότε, ο Musk πρότεινε να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να φτιάξουν μία επιτυχημένη εταιρία και να μοιραστούν τα εύσημα. Την «εκεχειρία» αυτή σηματοδότησε η βόλτα που προσφέρθηκε να πάει o Musk τον Thiel με την καινούρια του μακλάρεν. 

Στην βόλτα τους, ο Thiel φαίνεται να ρώτησε «Τι μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο;» στο οποίο ο Musk απάντησε «Για δες», τα οποία παρά λίγο να γίνουν τα τελευταία του λόγια.

«Άλλαζα λωρίδες σαν τρελός στο Sand Hill. Χωρίς έλεγχο πορείας, η πανάλαφρη McLaren έφυγε από τον έλεγχό μου και άρχισε να κάνει κύκλους. Θυμάμαι να βλέπω τα αμάξια από τις άλλες λωρίδες να έρχονται κατά πάνω μου, ενώ πήγαινα ανάποδα. Χτύπαγα με άλλα αμάξια καθώς και τα κυκλώματα. 

Προσπαθώντας να ελέγξω την πορεία, πατούσα φρένα. Έτσι, το αυτοκίνητο κατέληξε να αιωρείται σαν δίσκος προτού προσγειωθεί πάλι και συνεχίσει την πορεία του ευθεία.

Παρά την καταστροφή του αμορτισέρ, του σασιού, του εξωτερικού σώματος και των σπασμένων γυαλιών, η μηχανή λειτουργούσε ακόμη, παραδόξως» δήλωνε ο Musk σε συνέντευξή του το 2012 όπου αναφερόταν στο τροχαίο.

Όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε την τρελή του πορεία, ο 28χρονος, τότε, Musk άρχισε να γελάει νευρικά. «Γιατί γελάς;» ρώτησε ο Thiel και ο Musk του απάντησε πως δεν είχε ασφαλίσει ακόμη την McLaren στις πρώτες του βόλτες, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αποζημιωθεί για την ζημία που προκλήθηκε.

Στο απίστευτο αυτό συμβάν κανείς από τους δύο εντερπρενέρς δεν τραυματίστηκε. 

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Elon Musk: Αγόρασε 9,2% του Twitter – Είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρεία

Elon Musk: Σκέφτεται να ανοίξει δική του πλατφόρμα βασισμένη στην «ελευθερία του λόγου»

Elon Musk προς Putin: «Έλα να μονομαχήσουμε για την Ουκρανία»