O Ίλον Μασκ μέσα απο τον προσωπικό του λογαριασμό στο X επανέφερε στο προσκήνιο την σκοτεινή θεωρία συνωμοσίας PizzaGate.

Την Δευτέρα ένας χρήστης του Χ προσπάθησε να εμπλέξει τον ιδιοκτήτη του Media Matters και τον ιδιοκτήτη του εστιατόριου Pizzagate. Ο Ίλον Μασκ σε αυτή τη δημοσίευση σχολίασε «περιέργο» και κέντρισε το ενδιαφέρον 160 εκατομμυρίων χρήστων στο Χ.

Αυτό έρχεται να προστεθεί λίγες μέρες μετα την απόσυρση των διαφημίσεων απο την Χ μεγάλων επιχειρηματικών γιγάντων οπως η Disney, η Apple και η IBM μετά την έκθεση των Media Matters .

Η θεωρία συνωμόσιας Pizzagate που επαναφέρει ο Ίλον Μασκ

Η θεωρία συνωμόσιας Pizzagate αναμειγνύει την Χίλαρι Κλίντον σε ένα σκάνδαλο παιδικής πορνογραφίας μαζί με τον ελληνικής καταγωγής ιδιοκτήτη γνωστής πιτσαρίας στην Ουάσιγκτον και υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζειμς Αλεφαντής.

Η θεωρία ξεκίνησε όταν το 2016 χάκαραν το email του Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον. Σε αρκετά email γινόταν λόγος για pizza λέξη που παραπέμπει στην πορνογραφία και όταν βρέθηκε email του αδερφου του Ποντέστα με τον Τζειμς Αλεφαντή για διοργάνωση βραδιάς στο εστιατοριό ολα ήταν βολικά για να φτιαχτεί αυτή συνωμόσια.

*Πηγή : CNN

*Φωτογραφία:Gettyimages