Με το να καταπίνουν χάπια καφεΐνης, συμπληρώματα βιταμίνης C, να κρατιούνται ώρες χωρίς τουαλέτα και να εμφανίζονται σε πολλαπλές εκδηλώσεις μέσω zoom καταφέρνουν οι πολιτικοι ηγέτες να διατηρηθούν ακμαίοι για να τελέσουν τα καθήκοντά τους. Αυτές τις πρακτικές ακολουθεί και η Marine Le Pen ενόψει των εκλογών στην Γαλλία.

Η Λεπέν είχε αποδώσει την αποτυχία της να ανακόψε την πορεία του Emmanuel Macron στις εκλογές του 2017 στο γεγονός ότι ήταν συνεχώς εξαντλημένη και η κούραση δεν της επέτρεπε να βρεθεί στην αντεπίθεση. Αυτήν την φορά, υποστηρίζει πως θα τα πάει πολύ καλύτερα χάρη στον καφέ και την βιταμίνη C που καταναλώνει σε μεγάλες ποσότητες ώστε να είναι αρκετά «ξύπνια» στις απαιτήσεις της εκλογικής εκστρατείας. Όπως οι φοιτητές συνηθίζουν να καταναλώνουν τα ενεργειακά ποτά το ένα μετά το άλλο ώστε να μένουν ξύπνιοι πριν τις προθεσμίες και τις εξεταστικές τους, έτσι και η 53χρονη έχει τα μυστικά της

Ο Μακρόν αντιθέτως, είναι χαλαρός. Η μόνη του επικοινωνιακή πολιτική κίνηση είναι να φοράει και εκείνος απλά ρούχα, φούτερ κτλ όπως ο Ζελένσκι, για να δείξει πόσο «κοντά» στον λαό είναι.

Οι καινοτόμες πρακτικές περιλαμβάνουν ακόμη και εμφανίσεις μέσω ολογράμματος. Μία τεχνολογία που έχουμε δει κυρίως σε μεγάλα φεστιβάλ όπου οι διοργανωτές φέρνουν νεκρούς star όπως τον Michael Jackson και τον Tupac Shakur, υιοθετεί και ο σοσιαλιστής υποψήφιος Jean-Luc Mélenchon, ο οποίος επειδή δεν προλαβαίνει να να βρεθεί όπου επιθυμεί για την πολιτική του εκστρατεία, εμφανίζεται ως ολόγραμμα.

Μυστικά πολιτικών

Ο Jean-Luc Mélenchon του ‘La France Insoumise’ εμφανίζεται ως ολόγραμμα στην πόλη  Aubervilliers ενώ βρίσκεται ταυτόχρονα σε εκδήλωση στην Lyon.

*Πηγή φωτογραφιών: Getty Images

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Zarifa Ghafari: «Δεν θα μας εξαφανίσουν οι Ταλιμπάν» αναφέρει με πυγμή η πρώην Δήμαρχος της Καμπούλ

Vladimir Putin, ο καρδιοκατακτητής: Όλες οι γυναίκες που «κρύβει» από τον κόσμο

Δεν είναι τρολ: Οι Ταλιμπάν εκφράζουν ανησυχία για τις απώλειες πολιτών στην Ουκρανία