Δεν εξηγείται αλλιώς. Ζούμε σε κάποιο crossover επεισόδιο μιας προσομοίωσης ή μιας σειράς που παρακολουθούν κάποια ανώτερα όντα. Αυτά που συμβαίνουν από το 2020 μέχρι σήμερα, θα μπορούσαν να γίνουν σενάριο για άπειρες σειρές και ταινίες. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία έχει αφήσει με το στόμα ανοιχτό όλους τους κοινούς πολίτες. Δε θα περίμενε κανείς αυτό να ισχύει και για ένα καθεστώς που βασίστηκε στη βία και στην κατάληψη της εξουσίας με τα όπλα, όπως οι Ταλιμπάν.

Η Ουκρανία αποτέλεσε μια από τους σταθμούς των Αφγανών προσφύγων το περασμένο καλοκαίρι μετά την ανακατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Αρκετοί ζήτησαν άσυλο εκεί ή εγκλωβίστηκαν γιατί η Πολωνία και η Λευκορωσία δεν τους επέτρεψαν να περάσουν τα σύνορα για να πάνε προς τη δυτική Ευρώπη.

Η κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία εδώ και 36 ώρες, έχει θορυβήσει ακόμα και την κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, με το υπουργείο Εξωτερικών να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την ανησυχία του για τη βία και τις απώλειες πολιτών που έχουν σημειωθεί στη χώρα.

https://www.intronews.gr/news/live-update-defteri-mera-polemou-stin-oukrania-137-oi-nekroi-symfona-me-ton-oukrano-proedro/

Σύμφωνα με τη Guardian, το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν ζητά οι δύο πλευρές να περιορίσουν τις εχθροπραξίες τους και να αποφύγουν να πάρουν θέσεις που μπορεί να επιτείνουν τη βία. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στην Ουκρανία και εκφράζουμε ανησυχίες για την πιθανότητα να σκοτωθούν πολίτες. Πρέπει να επιλυθούν οι διαφορές με διάλογο και ειρηνικά μέσα», αναφέρει ένα καθεστώς που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα από καμία χώρα.

Οι Ταλιμπάν έβγαλαν αυτή την ανακοίνωση γιατί υπάρχουν Αφγανοί μαθητές και πρόσφυγες στην Ουκρανία, που κατέφυγαν εκεί τον περασμένο Αύγουστο.