Είναι μία από τις πιο κοινές και πιο ευχάριστες φαντασιώσεις… Μέσα στη φύση, κάτω από μία καμάρα που σχηματίζεται από δέντρα, να περπατάς χέρι-χέρι με το πιο αγαπημένο σου πρόσωπο στο δρόμο της αγάπης…

Και η αλήθεια είναι ότι μπορείς να ζήσεις το «παραμύθι» σου, γιατί αυτό το υπέροχο σκηνικό βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς του κόσμου βρίσκεται μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, στην Ορεινή Αρκαδία, σε υψόμετρο 1.033 μέτρων. Ο λόγος για το πανέμορφο και γραφικό χωριό της Βυτίνας, στις καταπράσινες και κατάφυτες πλαγιές του Μαινάλου, το οποίο κρύβει ένα μυστικό εκεί ψηλά.

Τον μοναδικό «δρόμο της αγάπης», ο οποίος αποτελεί ευχάριστη και ρομαντική έκπληξη για τους περισσότερους επισκέπτες του χωριού.

Στην ουσία πρόκειται για ένα μονοπάτι στη δυτική πλευρά του χωριού, καλυμμένο με αμέτρητα πλατάνια και σφενδάμους, ένα ονειρικό σκηνικό, που κατά την διάρκεια του φθινοπώρου μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού.

Πώς πήρε το όνομά του ο «δρόμος της αγάπης»;

Η ονομασία του οφείλεται στο γεγονός ότι σε αυτό το σημείο κατά το παρελθόν έδιναν ραντεβού τα ερωτευμένα ζευγαράκια της Βυτίνας και των γειτονικών χωριών, για να πρωτογνωριστούν, ζώντας τις πιο ρομαντικές στιγμές της ζωής τους (όταν ένας έρωτας γεννιέται είναι οι πιο ωραίες στιγμές πάντα!).

Το σημείο όπου βρίσκεται ο «δρόμος της αγάπης», ονομάζεται και Παλαιό Χωριό, ενώ εδώ βρίσκονται και οι ιστορικές εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 1847.

Δεν έχεις παρά να πάρεις τον έρωτά σου και να πάτε (και αν δεν έχεις να βρεις έναν έρωτα, για πρώτο ραντεβού είναι το ιδανικό σκηνικό, τα είπαμε!).