Με μία πρωτόγονη ένταση μέσα της, η Μπέλα ανακαλύπτει τη μαγεία του χορού, λίγο αδέξια, αλλά σίγουρα το ένστικτο λειτουργεί και την κινεί.

Λένε ότι οι άνθρωποι πριν ακόμη μάθουμε να περπατάμε χορεύουμε και είναι αλήθεια. Οι σκηνές χορού που αγαπήσαμε και ναι, κάποιες φορές προσπαθούμε να τις αναβιώσουμε και οι ίδιοι.

Pulp Fiction – You Never Can Tell: Cool and sexy

Είναι ίσως η πιο αγαπημένη μου χορογραφία και πολλές φορές τη βάζω για να τη δω και να την ξαναδώ. Η Ούμα Θέρμαν και ο Τζον Τραβόλτα κυριολεκτικά τα «σπάνε» κάνοντας ένα χαλαρό ερωτικό φλερτ χορεύοντας! Ναι, πιστεύω ότι υπάρχει έλξη ανάμεσά τους και τα κορμιά τους μιλάνε, αλλά… Όλα σε λίγο θα διαλυθούν!

8½ – Saraghina, la rumba: Δεν θα μπορούσε να λείπει

Μία γυναίκα θα λέγαμε με λίγο freaky εικόνα, προχωρά σε μία παραλία όπου βρίσκονται παιδιά, ο φακός ζουμάρει όταν τρίβει τα χέρια της στους γοφούς της και παραδίδεται σε μία πρωτόγονη ρούμπα με ζωώδη ερωτισμό και συμμετέχοντας στις σωματικές της κινήσεις και το πρόσωπό της που δημιουργεί μία αντίφαση με το σώμα, γιατί μοιάζουν οι γκριμάτσες της σαν παρωδία του ερωτισμού που εκπέμπει ο ερωτικότερος χορός: Ρούμπα! Η όλη σκηνή επίσης εκπέμπει εικαστικότητα, είπαμε Φελίνι!

Saturday Night Fever – Stayin’ Alive: H απόλυτη ντίσκο

Ξανά Τζον Τραβόλτα! Η σκηνή αυτή έγραψε κυριολεκτικά ιστορία καθώς πρόκειται για υποδειγματική ντίσκο, μέσα στην εποχή που ο χορός αυτός μεσουρανούσε. Είναι μία σκηνή που παρώδησαν πολλοί, αλλά πάντα όταν ακούμε τον ήχο του τραγουδιού θέλουμε να γίνουμε ο Τραβόλτα με το εφαρμοστό πουκάμισο, το καμπάνα παντελόνι, το παπούτσι με τακούνι που κουνάει ελεύθερα τους γοφούς του στην πίστα και μοιάζει αισθησιακά ελεύθερος. Ναι, και τα κορίτσια το έχουμε μιμηθεί, δεν είναι ψέμα. Και είναι όλη η ταινία που μας μαγεύει…

Airplane – Stayin’ Alive: Η παρωδία στα καλύτερά της

Και ναι, αυτή είναι η παρωδία του Stayin’ Alive του Τζον Τραβόλτα. Μία σπαρταριστή ταινία με πολύ χιούμορ που πάντα ρίχνω τρελό γέλιο όταν τη βλέπω και αυτή η σκηνή είναι η κορυφαία της!

Do The Right Thing – Fight The Power: Dynamite dance

Η Rosie Perez αποτυπώνει άψογα τον δυναμίτη των Public Enemy με κινήσεις μετά-ντίσκο και πρώιμου RnB, σε μία εποχή που το κέφι και ο χορός ήταν must για ένα πετυχημένο βράδυ διασκέδασης.

Grease – You’re the One That I Want: Χάνω τον έλεγχο

Ολίβια Νιούτον Τζον και Τζον Τραβόλτα (ναι, πάλι!) στα καλύτερά τους, νέοι ωραίοι, με κίνηση στην πιο ρομαντική τους στιγμή, παρά τα δερμάτινα της Ολίβια, στη φαντασίωση που εκείνη την εποχή όλες θέλαμε κάποια στιγμή να βιώσουμε με το συμμαθητή που μας άρεσε (τελικά δεν τη βιώσαμε, αλλά χορέψαμε με την ψυχή μας και με νόημα το τραγούδι).

Love Actually – Jump: Πώς χορεύει ένας πρωθυπουργός;

Φαντάζομαι όχι σαν τον Χιου Γκραντ που υποδύεται τον Βρετανό πρωθυπουργό και κυριολεκτικά χορεύει τόσο αισθησιακά που τον ερωτεύεσαι, αν δεν τον έπιανε στα πράσα και αυτή η υπάλληλος, θα μπορούσα να τον βλέπω να χορεύει όσο θα διαρκούσε μία ολόκληρη ταινία. Τόσο καλά.

Η σωφερίνα – Χάλι Γκάλι: Ένας χορός μοντέρνος ζωηρός

Η τσαχπίνα Αλίκη χορεύει το χάλι γκάλι παρέα με τον cool Αλεξανδράκη και δημιουργούν μία σκηνή που έμεινε στην ιστορία. Ε, ο Αλεξανδράκης δεν το είχε τόσο με το χορό στην σκηνή, αλλά το είχε πάρει πάνω του το Αλικάκι.

Sweet Charity – The Rich Man’s Frug: Δεν χορταίνω να το βλέπω!

Αλλοπρόσαλλο, σουρεαλιστικό και ονειρικό, το τέλειο παράδειγμα Frug στην ταινία Sweet Charity, η οποία περιέχει ένα νούμερο που ονομάζεται «The Rich Man’s Frug», ένα άγρια ενεργητικό χορευτικό νούμερο που αποτελείται από τρεις «κινήσεις» (The Aloof, The Heavyweight και The Big Finish) και αναδεικνύει το ιδιαίτερο χορογραφικό στυλ του σκηνοθέτη Bob Fosse. Σαν πίνακας ζωγραφικής που κινείται.

Dirty Dancing – Η κίνηση που έγραψε ιστορία

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ο χορός στο Dirty Dancing είναι, μάλλον, ο θρυλικότερος που γέννησε το σινεμά, με βραχεία κεφαλή ίσως έναντι αυτού στο Pulp Fiction.