Η Νέα Υόρκη είναι μια μεγάλη πόλη με ακόμα περισσότερα εστιατόρια που αντιπροσωπεύουν τις γειτονιές της, τους ανθρώπους της και όλα όσα επιφυλάσσει για τους πεινασμένους περίεργους που δειπνούν σε κάποιο από αυτά.

Η λίστα που συνέταξε το New York Times είναι μία ωδή στο φαγητό. Αν, λοιπόν, την επόμενη φορά σας πάει ο δρόμος στην Νέα Υόρκη, να ξέρετε ότι αυτά είναι τα 10 καλύτερα εστιατόρια για να φάτε.

Τα 10 καλύτερα εστιατόρια στη Νέα Υόρκη για το 2024

Τα 10 καλύτερα εστιατόρια στην Νέα Υόρκη

Tatiana by Kwame Onwuachi

Το Tatiana παραμένει ένα από τα πολύ λίγα μέρη στην πόλη όπου οι κρατήσεις είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθούν. Γρήγορα έγιενε θεσμός. Oι άνθρωποι που εργάζονται στo εστιατόριο, πολλοί από τους οποίους είναι νεοεισερχόμενοι στο εμπόριο εστιατορίων, μεταφέρουν γνήσια ζεστασιά και ενθουσιασμό στους πελάτες και η κουζίνα είναι απλά ανεπανάληπτη.

Blanca

Η νέα σεφ, τη Βικτόρια Μπλέιμι συνεργάζεται με τον Carlo Mirarchi, τον ιδιοκτήτη της Blanca σε ιταλικά πιάτα με ωμά θαλασσινά, απροσδόκητα πιάτα λαχανικών, εναλλακτικά και συναρπαστικά μπολ με ζυμαρικά και αξιοσημείωτα κομμάτια κρέατος που παλαιώνονται επί τόπου και με κόπο. Το μαγειρεμένα γίνεται σε ιαπωνικά κάρβουνα.

Le Bernardin

Μπορείτε να περάσετε για ένα αρκετά γρήγορο μεσημεριανό γεύμα. Ωστόσο η κουζίνα θα σας κάνει να νιώσετε σαν να μετακινούνται οι τεκτονικές πλάκες κάτω από τα πόδια σας. Ενα απλό και καθημερινό ετσιατόριο σε άλλο επίπεδο.

Atomix

Σε αυτό το σημείο το Μανχάταν πρέπει να έχει πολλά κορεάτικά εστιατόρια γευσιγνωσίας. Ωστόσο, το Atomix παραμένει αυτό που πρέπει να νικήσει, ο ηγέτης στην εύρεση νέων συστατικών, γειώνοντας τους πειραματισμούς του στην παράδοση και σερβίροντας τα γεύματά του σε κορεάτικα κεραμικά πιάτα, υφάσματα και chopstick. Η σοβαρότητά του είναι εκπληκτικά ελκυστική.

Via Carota

Ίσως χρειαστεί να περιμείνετε και δύο ώρες για ένα τραπέζι. Εν πάση περιπτώσει, καθώς κρατάτε ψηλά το μενού πολά θα είναι σίγουρα τα πιάτα που θα ανταγωνίζονται για την προσοχή σας. Μπορεί να μην υπάρχει άλλο εστιατόριο στην πόλη όπου τόσα πολλά πιάτα είναι αδιαμφισβήτητα κλασικά και γευστικά ταυτόχρονα, όπου, τη στιγμή που νομίζετε ότι έχετε αποφασίσει, το μάτι σας πάντα θα πέφτει και σε κάτι άλλο.

La Piraña Lechonera

Η μεγαλύτερη έκφραση της πόλης της κουλυούρας του Πουέρτο Ρίκο. Οι φριτούρες, τα παστίλια με γαρίδες και τα λαμπερά χρυσαφένια μπακαλαϊτό, είναι υπέροχα. Το ίδιο και η κρύα σαλάτα χταποδιού, τραγανή με πιπεριές και ελιές κομμένες σε κύβους. Αλλά ο λόγος που πρέπει να το επισκεφθείτε είναι για το ψητό χοιρινό. Τριμμένο σκόρδο και πιπέρι, πασπαλισμένο με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου και, αν θέλετε, λίγο διάλυμα ξυδιού και τσίλι που βρίσκονται σε ένα άδειο μπουκάλι ρούμι, είναι ό,τι καλύτερο για να μεταφερθείτε νοερά στο Πουέρτο Ρίκο.

Semma

Η ινδική κουζίνα στα καλύτερά της. Ο κ. Kumar δεν παίζει απλώς με τη διάκριση μεταξύ εκλεπτυσμένου και ρουστίκ. το εξαφανίζει. Τα σαλιγκάρια North Fork που σοτάρει με ντομάτες και ταμάριντ θα μαγειρεύονται πάνω από μια φωτιά είναι η λιχουδιά που δεν πρέπει να χάσετε.

Superiority Burger

Το παράδεισος του χορτοφάγου ξενύχτη. Το μαγαζί αυτό σερβίρει από τις 11 και μετά τις λιχουδιές του. Ωστόσο δεν υπάρχει ώρα της ημέρας που δεν μπορείτε να απολαύσετε ένα σορμπέ σε γεύσεις όπως το σαφράν-labneh ή ταχίνι.

Yoshino

Ο Tadashi Yoshida μπορεί να σας ενθουσιάσει με το να σας δώσει το πρώτο κομμάτι σούσι της βραδιάς. Το δείπνο σας με omakase μπορεί να ξεκινήσει με ένα μικρό κοκτέιλ χαβιαριού και καλαμαριού. Μπορεί να ακολουθήσει μότσι, ψημένο στη σχάρα με κάρβουνα και στη συνέχεια τυλιγμένο γύρω από το αποξηραμένο αυγοτάραχο κέφαλου, αλμυρό και έντονο. Το ρεπερτόριο των ορεκτικών του κ. Yoshida φαίνεται να είναι ατελείωτο. Μέχρι να γεμίσει ένα μαγκάλι με ζωντανό κάρβουνο για να μαγειρέψει το σούσι με το σκουμπρί που είναι το signature πιάτο του εστιατορίου.

Torrisi

Ο Rich Torrisi, που στέκεται σε μια γωνιά της ανοιχτής κουζίνας, διευθύνει ένα επιδέξιο προσωπικό όσο και το βιετναμέζικο χταπόδι με τα τορτελίνια διπλωμένα τόσο χαριτωμένα όσο το ποσέ τσέπης του από μετάξι και που τον κάνει σίγουρα να μοιάζει με σεφ που έχει βρει το παντοτινό του σπίτι.