Οι καλοκαιρινές διακοπές δεν είναι φθηνές αλλά αν κάνετε έναν σωστό προγραμματισμό, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε πολλά από το αεροπορικό σας εισιτήριο για άφθονα gelato και spritzes μόλις φτάσετε στον προορισμό σας.

Εμείς αναζητούμε διαρκώς τους καλύτερους τρόπους για να ταξιδέψετε οικονομικά, από την αποκάλυψη των φθηνότερων ωραιότερων προορισμών για επίσκεψη και όλες τις έξυπνες κινήσεις που εξοικονομούν χρήματα μέχρι τα απόλυτα δωρεάν πράγματα που μπορείτε να κάνετε τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Skyscanner, μια μηχανή αναζήτησης που επιτρέπει στους χρήστες να συγκρίνουν τιμές πτήσεων για διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες και προορισμούς, κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο «Savings Generator» που χρησιμοποιεί δεδομένα για να αποκαλύψει τις φθηνότερες ώρες για ταξίδι, τις καλύτερες ώρες για κράτηση και τους προορισμούς με την καλύτερη αξία.

Για το καλοκαίρι του 2024, ο ιστότοπος σύγκρισης ταξιδιών αποκάλυψε την ακριβή εβδομάδα που οι ταξιδιώτες πρέπει να επιλέξουν να πετάξουν για να εξοικονομήσουν χρήματα φέτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, «οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να εξοικονομήσουν 17% ταξιδεύοντας με 19 Αυγούστου έναντι 22 Ιουλίου, που σημαίνει μέση εξοικονόμηση έως και 268 λίρες για μια τετραμελή οικογένεια».

εισιτήριο

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι περισσότερο από το 40% των Βρετανών που σχεδιάζουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι δεν έχουν κάνει ακόμη κράτηση πτήσεων και ότι το 30% από αυτούς εξακολουθεί να προσπαθεί ενεργά να βρει την καλύτερη προσφορά, ενώ το 23% περιμένει την τελευταία καλύτερη προσφορά πριν κάνουν κράτηση.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η πιο δημοφιλής περίοδος για ταξίδι είναι οι δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου – την ίδια περίοδο που το Skyscanner αναφέρει ότι είναι η πιο ακριβή περίοδος για ταξίδι.

Πρόστιμα για ένα φθηνότερο εισιτήριο

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η είδηση ​​ότι τα πρόστιμα απουσίας σχολείου για γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους διακοπές θα αυξηθούν φέτος έχει κάνει τρομερή εντύπωση.

Η είδηση ​​έρχεται μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του προϋπολογισμού της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ότι, από τον Αύγουστο του 2024, οι γονείς θα πληρώνουν πρόστιμο τουλάχιστον 80 λιρών για να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο για να πάνε διακοπές. Το μέτρο εισήχθη για να «αποτρέψει τις απουσίες και να βελτιώσει τη συμμετοχή».

Ενώ η νέα νομοθεσία προκάλεσε οργή από πολλούς – μια συγγραφέας μας είπε πώς οι γονείς της την πήραν κάποιες μέρες από το σχολείο για οικογενειακές διακοπές, επειδή δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά διαφορετικά. Τα δεδομένα θα μπορούσαν τουλάχιστον να βοηθήσουν τις οικογένειες να εξοικονομήσουν χρήματα επιλεκτικά για τις ημερομηνίες των διακοπών τους.

εισιτήριο

Η Skyscanner διεξήγαγε επίσης έρευνα σχετικά με την καλύτερη στιγμή για κράτηση δημοφιλών προορισμών, επιτρέποντας στους έμπειρους ταξιδιώτες να εξοικονομήσουν ακόμη περισσότερα χρήματα. Για παράδειγμα, οι ταξιδιώτες που ελπίζουν να επισκεφθούν την Κέρκυρα αυτόν τον Ιούλιο θα πρέπει να κάνουν κράτηση έξι εβδομάδες νωρίτερα για τις καλύτερες τιμές, ενώ όσοι ελπίζουν σε μια πορτογαλική απόδραση θα πρέπει να κάνουν κράτηση 15 εβδομάδες νωρίτερα για ένα ταξίδι στο Φάρο.

Πηγή: CNTraveller.com

*Photo Credits: Shutterstock