Σε συνέχεια της πιο εμβληματικής σιδηροδρομικής διαδρομής με τρένο, εντός Ευρώπης, που ξεκινάει από την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, το «Orient Express» έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι στην Λιγούρια ακτογραμμή για το καλοκαίρι του 2024.

Το τρένο, το όνομα του οποίου είναι το Venice Simplon-Orient-Express, A Belmond Train, Europe και θα ταξιδέψει από το Παρίσι για το Πορτοφίνο, σε συνολική χρονική διάρκεια των δύο ημερών τον Ιούνιο.

Παρά το όνομα, αυτή η νέα διαδρομή δεν θα έχει προορισμό μέρη κοντά στη Βενετία. Το VSOE, όπως είναι γνωστό, θα ξεκινήσει από το Παρίσι στις 3 μ.μ., θα περάσει μέσα από τη Γαλλία, περνώντας από τη Ντιζόν, τη Λυών και την Αβινιόν και στη συνέχεια θα κινηθεί κατά μήκος της Κυανής Ακτής, πριν περάσει στην Ιταλία.

Το τέλος της διαδρομής θα είναι η Santa Margherita Ligure, η πύλη προς το Πορτοφίνο στις 13.00. Την επόμενη ημέρα. Οι επισκέπτες θα μεταφερθούν στο Πορτοφίνο και θα κάνουν check-in για δύο νύχτες στο διάσημο ξενοδοχείο «Splendido, A Belmond Hotel, Portofino».

Μετά από όλα αυτά, το ταξίδι πίσω στην πραγματική ζωή θα είναι λίγο δύσκολο, επειδή τα εισιτήρια τρένου είναι μονής διαδρομής. Αν θέλετε να επιστρέψετε με τρένο θα πρέπει να επιβιβαστείτε σε ένα περιφερειακό τρένο γεμάτο από κόσμο, το όποιο θα σας γυρίσει πίσω στη Γένοβα και το Μιλάνο. Στη συνέχεια θα πάτε πίσω στο Παρίσι με το swish high-speed Frecciarossa.

Οι τιμές των εισητηρίων ξεκινούν από περίπου 8.525 λίρες ανά άτομο για τις τρεις διανυκτερεύσεις. Τα μενού σχεδιάζονται από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, Jean Imbert, και τα γεύματα συνοδεύονται είτε από τον μόνιμο πιανίστα είτε από ένα συγκρότημα swing το βράδυ.

Δείτε εδώ το μαγευτικό τρένο

Αφήστε τη καρδιά και το πορτοφόλι σας στο Πορτοφίνο

Εν τω μεταξύ, στο Splendido, το οποίο είναι ένα μοναστήρι του 16ου αιώνα με θέα στο διάσημο λιμάνι του Portofino, με πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτια και μια πισίνα με θαλασσινό νερό, οι επισκέπτες θα λάβουν ένα μενού γευσιγνωσίας πέντε πιάτων από τον Imbert (που θα είναι εκεί αυτοπροσώπως), το οποίο θα συνοδεύεται από κοκτέιλ , την Παρασκευή το βράδυ.

Το Σάββατο, θα υπάρχει μια ιδιωτική υπαίθρια προβολή ταινιών στη διάσημη Piazzetta του Portofino. Θα είναι η πρώτη φορά που το τρένο επισκέπτεται την Ιταλική Ριβιέρα, αλλά δεν θα είναι και η τελευταία. Έχει προγραμματιστεί να είναι μια ετήσια εκδήλωση, με τις ημερομηνίες του 2025 να επιβεβαιώνονται.

Για τους υπόλοιπους από εμάς, το ταξίδι μπορεί να επαναληφθεί, με ελαφρώς λιγότερη αίγλη, παίρνοντας το Frecciarossa από το Παρίσι στο Μιλάνο και, στη συνέχεια, ένα Intercity στη Santa Margherita Ligure. Το Splendido είναι κλειστό για τη σεζόν μέχρι τις 8 Ιουνίου, όταν το φθηνότερο δωμάτιο θα κοστίζει 3.124 λίρες ανά διανυκτέρευση.

Η διαμονή μεσοβδόμαδα στα τέλη Σεπτεμβρίου, πριν από το κλείσιμό της, είναι ελαφρώς πιο προσιτή στις 1.927 λίρες ανά διανυκτέρευση.

Πηγή: CNN