Τον Ιούλιο του 1845, ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας, Χένρι Ντέιβιντ Θορώ, πήρε τη γενναία απόφαση να χτίσει μια καλύβα δίπλα στη λίμνη, στο Γουόλντεν Ποντ της Μασαχουσέτης, και να ζήσει εκεί για έναν χρόνο, προκειμένου να αποτυπώσει στις σελίδες του τα ουσιώδη της ζωής.

Πριν περίπου ένα χρόνο, αυτή η καλύβα του Θορώ αποτέλεσε έμπνευση για το αρχιτεκτονικό γραφείο Espacio 18 Arquitectura, το οποίο σχεδίασε μια μοντέρνα παραθαλάσσια κατοικία στο Μεξικό, στην Zapotengo της Οαχάκα.

La Casa del Sapo

Πρόκειται για τη παραθαλάσσια κατοικία 130 τ.μ. που ονομάστηκε La Casa del Sapo, η οποία είναι μια ωδή στον μινιμαλισμό. Βλέποντας τη, διαπιστώνεις την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική, κάνοντας αυτό το μέρος έναν μικρό επίγειο παράδεισο.

Αποτελεί καταφύγιο για κάθε άνθρωπο που θέλει να περάσει τις ημέρες του μακριά από την πολυκοσμία και ταυτόχρονα να απολαύσει όλες τις ανέσεις, βιώνοντας πως βρίσκεται σε ένα απομονωμένο δάσος.

La Casa del Sapo
La Casa del Sapo

Το La Casa del Sapo τα έχει όλα. Μια διαρρύθμιση που χαρίζει από όλα τα σημεία της θέα στον Ειρηνικό ωκεανό, στην ανατολή του ήλιου και στο ηλιοβασίλεμα. Η κουζίνα είναι λιλιπούτεια, με ελάχιστα διακοσμητικά, ενώ διαθέτει μια αυλή, έχοντας την πισίνα δύο βήματα.

La Casa del Sapo

Στο σύνολό της η εν λόγω παραθαλάσσια κατοικία έχει επιπλέον ένα υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο, που βλέπει ηλιοβασίλεμα και τρεις «βεράντες», με την μία να διαθέτει και αιώρα.

Αναμφίβολα αυτό είναι το μέρος που όλοι θα θέλαμε να περάσουμε τις διακοπές μας ή έστω να είχαμε την πολυτέλεια να δουλεύαμε από εκεί.