Υπάρχουν τόσοι προορισμοί στην Ελλάδα, που δεν χρειάζεται να είναι σε νησί για να αποθεωθούν στο εξωτερικό και να προσελκύσουν κόσμο. Προορισμοί που δεν έχεις σκεφτεί να εξερευνήσεις προσελκύουν φέτος σταθερά υψηλή ζήτηση για αγορά εξοχικής κατοικίας από ξένους. Μήπως πρέπει και εσύ να βάλεις στο πρόγραμμά σου την περιοχή της Ελλάδας που έχει σπάσει όλα τα κοντέρ στη ζήτηση;

Περιοχές της Κρήτης και της Βορειοδυτικής Ελλάδας, ιδίως στην ηπειρωτική πλευρά της χώρας που βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, που κοντράρει άνετα κάθε νησί, αποτελούν τους βασικούς υποδοχείς της ζήτησης αυτής, η οποία, σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας Elxis-At Home In Greece, θα εξελιχθεί σε κυρίαρχη τάση το 2024.

Η περιοχή της Ελλάδας που «τραβάει» περισσότερο και θυμίζει νησί χωρίς να είναι

«Το δέλεαρ του πιο προσιτού κόστους αγοράς, που συνδυάζεται με περιοχές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και κίνησης αποδεικνύεται ένας ιδιαίτερα ελκυστικός συνδυασμός για τους πελάτες μας το 2024. Η τάση αυτή παρατηρείται σταθερά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, φέτος δείχνει ότι θα ξεχωρίσει περισσότερο», εξηγεί ο κ. Γιώργος Γαβριηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Elxis-At Home in Greece, η οποία ειδικεύεται στις πωλήσεις εξοχικών κατοικιών σε ξένους αγοραστές.

Η περιοχή της Ελλάδας που οι ξένοι έχουν πάθει παροξυσμό με την ομορφιά του και αγοράζουν σπίτια - Όχι, δεν είναι νησί

Όπως αναφέρει ο κ. Γαβριηλίδης, «χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι παραλίες της Ηπείρου, από την Πρέβεζα, μέχρι την Ηγουμενίτσα και λίγο νοτιότερα ως την Πάλαιρο και τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, γνωρίζουν περίοδο μεγάλης άνθησης. Μεγάλη ζήτηση παρατηρείται και σε περιοχές της νότιας Κρήτης (Λιβυκό Πέλαγος), από τον Πλακιά του Ρεθύμνου έως την Αγία Γαλήνη».

Οι Ευρωπαίοι πελάτες της Elxis, που αποτελούν το κυριότερο αγοραστικό κοινό της ελληνικής εταιρείας, που εδρεύει στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες αγοράς εξοχικών κατοικιών στις περιοχές αυτές με την απίστευτη φυσική ομορφιά, την ήπια τουριστική κίνηση και που ταυτόχρονα έχουν σημαντικά καλύτερες προσβάσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και δύνανται να προσφέρουν και σημαντικές υπεραξίες στο μέλλον.

Το Ρέθυμνο

Χωριά στο νότιο τμήμα του Νομού Ρεθύμνου, όπως ο Πλακιάς, το Μαριού και ο Ασώματος, με πανοραμική θέα μέχρι τα νησιά της Γαύδου και των Παξιμαδιών, αποτελούν πλέον βασικούς προορισμούς για εκατοντάδες αγοραστές εξοχικών κατοικιών. Περιοχές, οι οποίες, ενώ βρίσκονται στον ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό της Κρήτης, εντούτοις εξακολουθούν να προσφέρουν μια σπάνια ποιότητα ζωής, κοντά στη φύση και τη θάλασσα, την οποία αποζητούν πολλοί αγοραστές από το εξωτερικό.

Η περιοχή της Ελλάδας που οι ξένοι έχουν πάθει παροξυσμό με την ομορφιά του και αγοράζουν σπίτια - Όχι, δεν είναι νησί

Την ίδια στιγμή, οι προσβάσεις παραμένουν καλές, καθώς η απόσταση από την βόρεια πλευρά της Κρήτης και την πόλη του Ρεθύμνου, είναι περίπου 35 χιλιόμετρα, ενώ απέχουν περίπου το ίδιο από τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων.

Η περιοχή της Ελλάδας που οι ξένοι έχουν πάθει παροξυσμό με την ομορφιά του και αγοράζουν σπίτια - Όχι, δεν είναι νησί

«Το κερασάκι στην τούρτα είναι ασφαλώς το προσιτό κόστος αγοράς ενός εξοχικού. Μια νεόδμητη μονοκατοικία δύο υπνοδωματίων με πισίνα και δικό της οικόπεδο 400 μέτρων, κοστίζει περίπου 260.000 ευρώ, ή 300.000 ευρώ αν διαθέτει και τρίτο υπνοδωμάτιο. Μόνο στα τρία αυτά χωριά του νότιου Ρεθύμνου, η Elxis έχει πουλήσει πάνω από 120 βίλες τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας στο σημείο να δημιουργήσουμε δικά γραφεία στον Πλακιά», σημειώνει ο κ. Γαβριηλίδης.

Ξεκίνα κα κάνε οικονομίες γιατί το φετινό καλοκαίρι αναμένεται πολυάσχολο!

*Photo Credits: Shutterstock