Τζιά ή Κέα. Όπως και να την πεις, το νόημα δεν αλλάζει: Μιλάμε για έναν παράδεισο στις Κυκλάδες, που είναι μάλιστα σε απόσταση αναπνοής, συγκριτικά με τα υπόλοιπα, από την Αττική. Κάτι, για παράδειγμα, που το κάνει ιδανικό για μια απόδραση τώρα που ‘ρχεται τριήμερο Αγίου Πνεύματος…

Πού θα κολυμπήσεις, πού θα μείνεις, αυτά επιφυλασσόμαστε να στα πούμε κάποια άλλη στιγμή στο εγγύς μέλλον. Εν προκειμένω θα αναλάβουμε να σε… ταΐσουμε. Πού θα φας καλά στο νησί;

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος σημαίνει και ελεύθερος χρόνος για να κάτσουμε σε ένα τραπέζι γεμάτο καλούδια, με το ταίρι μας, με την οικογένειά μας, με την παρέα μας… Τέτοιες στιγμές είναι η ζωή, εκεί βρίσκεται η ευτυχία και πρέπει να αρπάζουμε κάθε ευκαιρία.

Ετοιμάζεσαι για τριήμερο Αγίου Πνεύματος στη Τζιά; Οι 6 must στάσεις για φαγητό στο νησί

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: 6 μαγαζιά στην Τζιά για να φας φανταστικά

Οίκος

Τα εν Οίκω… εν δήμω! Τόση νοστιμιά πρέπει να τη μοιράζεσαι, πρέπει να φροντίζεις να διαδοθεί. Για να τη χαρούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Έχουμε να κάνουμε με ένα μαγαζί, στην Κορησσία, που ξεχωρίζει για την καλαισθησία του, για την προσοχή που έχει δώσει σε κάθε λεπτομέρεια. Φοβερό το brunch του, είναι από μόνο του λόγος για να πάρεις το καράβι, Τριήμερο Αγίου Πνεύματος ή όποτε αγαπάς!

Κάνε χώρο για γλυκό, σερβίρει φανταστικό μπουγατσάν και το ποίημα που ακούει στο όνομα Chocolate Bullet!

Το Στέκι

Στην Ιουλίδα, στη Χώρα δηλαδή της Κέας, ένα μέρος που βάζουμε στοίχημα πως θα είναι συνεχώς γεμάτο στο Τριήμερο Αγίου Πνεύματος, οπότε οργανώσου από νωρίς για να είσαι σίγουρος πως θα βρεις τραπέζι.

Είναι φημισμένο για το νόστιμο μαγειρευτό φαγητό, για τα ντόπια κρέατα που σερβίρει. Η θέα είναι το έξτρα παραπάνω που θα σε κάνει να ερωτευτείς το μέρος για τα καλά.

Καλοφαγάδων

Όνομα και πράγμα. Στην κεντρική πλατεία της Ιουλίδας, δίπλα στο δημαρχείο σε περιμένουν εκλεκτές λιχουδιές και μοναδική θέα.

Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις κοντοσούβλι, είναι από τα πιο νόστιμα που παίζουν εκεί έξω, ενώ στις σπεσιαλιτέ λογίζονται και ο κόκορας κρασάτος με το λεμονάτο κατσικάκι. Λιώνουν στο στόμα, λιώνεις μαζί τους!

Τυράκειον

Εδώ θα ρθεις για να φας παγωτό που θα σε κάνει να θες να χειροκροτήσεις. Για την ποιότητα, την υφή, τη φαντασία. Αυτό είναι η δημιουργία και αυτό γεύεσαι. Σε εκδοχές παγωτό ρυζόγαλο, φραγκόσυκο, αρμπαρόριζα – ουάου.

Η διαφορά γίνεται και χάρη στην εκλεκτή πρώτη ύλη. Το γάλα είναι δικό τους, από το νησί. Πέρα από παγωτό, μην φύγεις αν δεν προμηθευτείς κάποιο από τα τυριά του μαγαζιού. Και αυτά δικά τους είναι…

Το Στέκι του Στρογγύλη

Στην Κορησσία σε πάμε ξανά για ένα μαγαζί που καλύπτει με «τικ» όλα τα ποιοτικά στάνταρ. Σε νησί (θα) είσαι και εδώ θα γευτείς εκλεκτές λιχουδιές που βγαίνουν από τη θάλασσα ενώ τρως με θέα… θάλασσα.

Ναι, όλα είναι ακριβώς όπως πρέπει. Τίποτα δεν λείπει τίποτα δεν περισσεύει. Τριήμερο Αγίου Πνεύματος εν όψει και αν πας στην Τζιά, μην το παραλείψεις το συγκεκριμένο. Με τίποτα.

Το Εξοχικό της Μαργαρίτας

Οικογενειακή επιχείρηση, που σε κάνει να θυμάσαι με νοσταλγία το πώς ήταν άλλοτε αλλά και να ζεις ταυτόχρονα στο παρόν. Συμβαίνει, λέγεται και «γοητεία του κλασικού.

Ολόφρεσκα φαγητά, μεγάλες μερίδες και γρήγορη εξυπηρέτηση, ενώ διάφορα πιάτα, κρεατικά, ψαρικά και μεζέδες έρχονται για να σου δείξουν το keep it real στην πράξη.  

Ετοιμάζεσαι για τριήμερο Αγίου Πνεύματος στη Τζιά; Οι 6 must στάσεις για φαγητό στο νησί