Κόντρα στην πρακτική που ίσχυε έως τώρα και ήθελε τη δημόσια τηλεόραση να ξεκινά την prime time λίγες εβδομάδες μετά τα ιδιωτικά κανάλια, η ΕΡΤ φέτος επιχειρεί να κάνει την έκπληξη, προγραμματίζοντας τα… αποκαλυπτήρια των νέων της σειρών στα τέλη Αυγούστου. Η επιλογή αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Και παίζει ρόλο για το Mundobasket

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ έχει αποκτήσει η δημόσια τηλεόραση και θα μεταδώσει ζωντανά σχεδόν όλους τους αγώνες. Μάλιστα, καθότι το τουρνουά διεξάγεται σε Ιαπωνία, Φιλιππίνες και Ινδονησία οι ώρες έναρξης των αγώνων είναι νωρίς το πρωί ως και το απόγευμα.

Εξ ου και η πρεμιέρα των σειρών της ΕΡΤ επισπεύδεται, για να συνδυαστεί με το Μουντομπάσκετ. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί η κορυφαία αθλητική διοργάνωση ως ευκαιρία για το promos των σίριαλ που θα ακολουθούν, με στρατηγικό στόχο της ΕΡΤ να βάλει… τρίποντο και στη μυθοπλασία.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων, στο οποίο θα συμμετάσχει και η Εθνική Ελλάδας, θα πέφτουν τρέιλερ «δείτε μετά…», που θα προμοτάρουν τις πρεμιέρες των σειρών αργότερα την ίδια ημέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή αναμένεται να γίνει με τη δραματική σειρά «Παραλία», μεγάλο μέρος της οποίας έχει ήδη γυριστεί και θα είναι εγκαίρως έτοιμη για προβολή.

Ακόμα και πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ, όμως, η ΕΡΤ ευελπιστεί να φέρει τηλεθεατές στη συχνότητά της και να… ζεστάνει τις μηχανές με άλλη μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, που θα μεταδοθεί ζωντανά στην ΕΡΤ1 από τις 19 Αυγούστου.