Η σειρά «Κωνσταντίνου & Ελένης» προβάλλεται αδιάκοπα μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 εδώ και 25 χρόνια, καθώς το πρώτο επεισόδιο μεταδόθηκε το 1998 και το τελευταίο δύο χρόνια αργότερα. Έκτοτε, ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός (Χάρης Ρώμας) και η Ελένη Βλαχάκη (Ελένη Ράντου) έχουν κατακτήσει τη μεσημβρινή ζώνη του σταθμού σε επανάληψη.

Παρ’ όλα αυτά, ο Χάρης Ρώμας που έγραψε την επιτυχημένη σειρά μαζί με την Άννα Χατζησοφιά έχει αποκαλύψει ότι η πρώτη επιλογή για τον ρόλο της αθυρόστομης αλλά εξωστρεφούς γκαρσόνας στο «Κωνσταντίνου & Ελένης» ήταν η Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Από τη Δήμητρα Παπαδοπούλου στην Ελένη Ράντου

«Του είπα (σ.σ. του Μίνωα Κυριακού) την ιδέα, που είχα σε συνεργασία πάντα με την Άννα Χατζησοφιά, και εκεί άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για τη συμπρωταγωνίστρια. Μου είπε ο Μίνως “πάμε, αλλά πρέπει να υπάρχει μια δυνατή συμπρωταγωνίστρια”. Προτείναμε με την Άννα Χατζησοφιά τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και την Ελένη Ράντου, που ήταν στα ύψη τότε. Μου είπε: “Συμφωνώ και για τις δύο. Ξεκίνα με την πρώτη, πάμε στη δεύτερη και βλέπουμε αν υπάρχει τρίτη”. Για τρίτο όνομα μπήκε στο τραπέζι το όνομα της Ναταλίας Δραγούμη. Ο Μίνως ήταν σαφής: Αν καμία από αυτές τις τρεις δεν δεχόταν, το σίριαλ δεν θα γυριζόταν ποτέ» έχει δηλώσει ο Χάρης Ρώμας σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Down Town» πριν από πέντε χρόνια.

Εν συνεχεία, ο ηθοποιός και σεναριογράφος ανέφερε για τη Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Τι έγινε με τη Δήμητρα; Τα γνωστά. Εκείνη την περίοδο ήταν σε μια αναζήτηση. Μου έλεγε τη μία “ασ’ το για αργότερα, θέλω να γράψω κάτι δικό μου και δεν μου βγαίνει”. Την άλλη είχε απορροφηθεί σε μια σχέση… Γενικά, συνεχώς έπαιρνε παράταση η συνεργασία μας. Έτσι, αποφάσισα να μιλήσω στην Ελένη, γιατί με τη Δήμητρα χάναμε χρόνο και εμείς δεν θα προλαβαίναμε τη σεζόν».

Ακόμα, ο Χάρης Ρώμας είπε για την Ελένη Ράντου: «Η Ελένη, επίσης, δεν είναι εύκολος άνθρωπος. Αυτή, όπως και η Δήμητρα, είναι δύο εμβληματικές ηθοποιοί της ελληνικής κωμωδίας και αυθύπαρκτες περιπτώσεις, δηλαδή είναι και δημιουργοί. Η Ελένη ψάχνει ενδελεχώς και την τελευταία λεπτομέρεια και μέχρι τότε δεν γνωριζόμασταν. Οπότε είχε πολλές επιφυλάξεις και κάναμε πολλά ραντεβού μέχρι να πειστεί ότι αξίζει τον κόπο να το κάνει. Να σου πω την αλήθεια, την ευγνωμονώ που το κατάλαβε ότι κάτι δυνατό θα μπορούσε να γίνει μεταξύ μας».

Photo credits: ΑΝΤ1