Όσο εσύ έχεις πια κατακάτσει στον καναπέ και δε μπορείς να σηκώσεις ούτε δαχτυλάκι μετά από το φαγοπότι της ημέρας, εμείς σου δίνουμε τις επιλογές για να ανοίξεις την τηλεόραση και να κάνεις το bingewatching σου που θα σε κρατήσει μέχρι την Τρίτη όταν και θα επιστρέψεις στη δουλειά.

Νυχτερινό Πράκτορα και Brothers προτείνει η Δήμητρα Πραντάλου

Σειρά: The Night Agent

Η σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Quirk Matthew, το οποίο μόλις το ξεκινήσεις συνειδητοποιείς γρήγορα πως δεν θα το αφήσεις εύκολα από τα χέρια σου. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τον «Νυχτερινό Πράκτορα» που ήρθε στο Netflix προ ημερών. 

Η υπόθεση επικεντρώνεται σε έναν πράκτορα του FBI, τον Πίτερ Σάδερλαντ που σταματά μια μεγάλη βομβιστική επίθεση στο Μετρό. Κι ενώ θα έπρεπε να είναι ήρωας γι’αυτό, αντ’αυτού η έλλειψη απαντήσεων σχετικά με την επίθεση πλήττει το όνομά του. Στην πορεία εργάζεται σε μια μυστική δουλειά σε ένα γραφείο στο υπόγειο του Λευκού Οίκου, περιμένοντας μια υπόθεση. Όταν τελικά συμβαίνει αυτό, η δράση ξεκινά για να εξιχνιάσει μια περίεργη δολοφονία.

Ταινία: Brothers

Η δραματική ταινία που κυκλοφόρησε το 2009 και σκηνοθέτησε ο Τζιμ Σέρινταν, είναι μία όαση στο Netflix. Είχα πλήρη άγνοια μέχρι που έπεσε το μάτι μου τυχαία σε αυτή στην streaming πλατφόρμα. Το Brothers είναι καθηλωτικό και πρωταγωνιστούν σπουδαία ονόματα, δηλαδή ο Τόμπι Μαγκουάιρ, η Νάταλι Πόρτμαν και ο Τζέικ Τζίλενχαλ.

Η υπόθεση της ιστορίας ακολουθεί τον Σαμ Κάχιλ, έναν λογαχό που πηγαίνει στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο αμερικανικής αποστολής. Η τύχη του αργότερα αγνοείται και θεωρείται νεκρός, με την σύζυγό του και τις δύο κόρες τους να μένουν πίσω με τον αδερφό του, τον Τόμι. Σαμ και Τόμι έχουν διαφορές μεταξύ τους, αλλά η σχέση τους αλλάζει για πάντα, όταν ο Σαμ τελικά επιστρέφει σώος και αβλαβής και αντιλαμβάνεται πως τα πράγματα δεν είναι όπως τα άφησε.  

Κορυφαία σειρά και old time classic προτείνει ο Γιώργος Πράτανος

Σειρά: Succession

Σύνοψη: Όταν ένας μεγιστάνας των media φτάνει σε ηλικία αποχώρησης από την αυτοκρατορία του, καθένα από τα τέσσερα παιδιά του ξεκινά τον προσωπικό του αγώνα για να εξασφαλίσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα.

Γιατί να το δεις
Το σατιρικό family saga για μια δυσλειτουργική ελίτ οικογένεια που ζει όπως το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Σεξπιρικές πλεκτάνες, χλιδή, αυτοκαταστροφικοί χαρακτήρες, σάπιο υπόβαθρο… Ίσως το καλύτερο μοντέρνο δράμα της τελευταίας δεκαετίας, με τον Μπράιαν Κοξ να ανεβαίνει επιτέλους στον υποκριτικό του θρόνο.

Ένα recap της τελευταίας σεζόν είναι ό, τι πρέπει για χαλαρό binge watching, αφού η τέταρτη και τελευταία σεζόν έρχεται στις οθόνες μας σύντομα.

Πού θα το δεις
HBO

Ταινία: Τα Απομεινάρια μιας Μέρας

Σύνοψη: Το πορτρέτο ενός τέλειου μπάτλερ (Σερ Άντονι Χόπκινς) που αφιερώνει 30 χρόνια ζωής στην υπηρεσία ενός Αγγλου λόρδου, με φιλοναζιστικές ιδέες.

Γιατί να το δεις

Το καστ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια μίνι Εθνική Αγγλίας (Άντονι Χόπκινς, Έμα Τόμσον, Τζέιμς Φοξ, Χιου Γκραντ) σε μια ταινία που παρουσιάζει το περίφημο αγγλικό πρωτόκολλο στην κορυφαία στιγμή της σήψης του, τους Αμερικανούς πολιτικούς να παίρνουν στα χέρια τους τα ηνία της υφηλίου, το αίσθημα του καθήκοντος να υπερισχύει του έρωτα.

Μια βραδύκαυστη ελεγεία στα λάθη που καθορίζουν τις ζωές, του Τζέιμς Άιβορι, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ιάπωνα μάστορα των λέξεων και των συναισθημάτων, κάτοχο Νόμπελ Λογοτεχνίας, Καζούο Ισιγκούρο.

Πού θα το δεις
Netflix

Μια «Ψύχωση» με «Πνεύματα» βλέπει ο Στέργιος Πουλερές

Σειρά: Obsession

Μίνι σειρά 4 επεισοδίων είναι και την ξεκίνησα μόνο και μόνο γιατί μου αρέσει ο Ρίτσαρντ Άρμιταζ από το Hobbit. Δεν έχω δει και πολλά δικά του, αλλά μου αρέσει από αυτό. Στα πρώτα 3 επεισόδια ένιωθα ότι έβλεπα κάτι ανούσιο σαν το 50 Αποχρώσεις Του Γκρι ή το άλλο το ιταλικό στο Netflix που απλά κάνει σεξ ένας βοηθός μαφιόζου με την γκόμενα του ή κάτι τέτοιο.

Στο 4ο επεισόδιο συμβαίνουν τόσα πολλά που δεν είναι και απόλυτα κατανοητά ή δεν τα συνδέει εύκολα ο νους, που κάπως ανεβαίνει στα μάτια μου η σειρά. Οκ, 4 επεισόδια των 35-45 λεπτών είναι, την ξεπετάς εύκολα.

Ταινία: The Banshees of Inisherin

Την είδα δύο φορές στο σινεμά, την είδα και τώρα που βγήκε στο Disney+ για να δω αν διαφοροποιείται η οπτική μου. Δεν διαφοροποιείται. Θαυμάζω τρομερά τον Μάρτιν ΜακΝτόνα με βάση τις ταινίες του, αφού δεν τον έχω γνωρίσει από κοντά, κάτι που καλό θα ήταν να συμβεί. Όπως το ίδιο θα ήθελα και για Κόλιν Φάρελ και Μπάρι Κίογκαν. Για μένα είναι η ταινία που έπρεπε να πάρει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αλλά τι να κάνουμε, μας έφαγαν τα κυκλώματα. Το πολύ μαύρο χιούμορ της ιρλανδικής επαρχίας είναι αυτό που κατακλύζει την ταινία και σε συνδυασμό με την αψύτητα του χαρακτήρα του Γκλίσον, την αφέλεια του χαρακτήρα του Φάρελ και την ακόμα μεγαλύτερη αφέλεια του Κίογκαν, έχουμε μια ταινία απολαυστική.