«Σας αγαπώ αλλά δεν είστε σοβαρά άτομα». Όποιος έχει δει έστω και ένα επεισόδιο του «Succession», δεν θα χρειαστεί και πολύ να αντιληφθεί από ποιου το στόμα βγήκε αυτή η ατάκα, η οποία εν ολίγοις συνοψίζει και την ιστορία της σειράς.

Οι σεξπιρικές πλεκτάνες των μελών της δυσλειτουργικής οικογένεας Ρόι, του πατριάρχη και μεγιστάνα των media και της ψυχαγωγίας, Κένταλ, μετέτρεψαν το πολυβραβευμένο σόου από μια «κομψή σάτιρα» για την παγκόσμια ελίτ, σε μια γλυκιά εμμονή -όσο μπορεί να συνδυάζονται οι δύο αυτές έννοιες, για τα εκατομμύρια των θαυμαστών του.

Ειδικά η ύπαρξη του Κένταλ Ρόι, μας έχει απασχολήσει πολύ!

Η Υποδοχή από τους Κριτικούς

Οι τηλεκριτικοί έχουν παρακολουθήσει τα τέσσερα πρώτα επεισόδια και δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους. «Ένα εντυπωσιακό masterclass συναισθημάτων» σχολιάζει το IGN και προσθέτει, «Συναισθήματα που συνυπήρχαν με αυτό της απόγνωσης για αποδοχή από τον πατριάρχη».

Διθυραμβική είναι και η κριτική στο EW. «Η κριτική εξέταση του Τζέσε Αρμστρονγκ σε μια δυσλειτουργική οικογένεια που ανήκει στο 1% και δηλητηριάζεται από την εξουσία, παίρνει μερικά εντυπωσιακά ρίσκα χωρίς να θυσιάζει τη δυναμική των χαρακτήρων που την καθιστούν τόσο απόλυτα ικανοποιητική».

Αντίστοιχη είναι και η κριτική του Empire. «Θα σας πέσει το σαγόνι με την τελευταία σεζόν. Αν η φόρμουλα των τεσσάρων πρώτων επεισοδίων διατηρηθεί, τότε η σειρά σίγουρα θα πρέπει να συμπεριληφθεί ανάμεσα στα καλύτερα τηλεοπτικά επιτεύγματα» σημειώνει κάτω από τα 5 αστέρια με τα οποία βαθμολογούν τον 4ο κύκλο.

Οι κινήσεις των Ρόι

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά media outlets η νέα σεζόν δημιουργεί συγκλονιστικές -και άβολες, στιγμές και συζητήσεις, μεταξύ των πρωταγωνιστών, καθώς «η νέα γενιά των Ρόι», προσπαθεί να αποδείξει πως έχει θέση στα τραπέζια της επιχειρηματικής ελίτ!

Οι Κένταλ (Τζέρεμι Στρονγκ), Σιβ (Σάρα Σνουκ) και Ρόμαν Ρόι (Κιέραν Κάλκιν) ηττώνται κατά κράτος από τον πατέρα τους, όταν προσπαθούν να διαλύσουν τα σχέδια συγχώνευσης του οικογενειακού ομίλου με την GoJo έχει χτίσει ο πατέρας τους στο τελευταίο επεισόδιο της τρίτης σεζόν. Καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση του Λόγκαν Ρόι (Μπράιαν Κοξ) παίζει ο σύζυγος της Σιβ, Τομ Βάμπσγκανς (Μάθιου Μακφέιντεν) ο οποίος προδίδει τις κινήσεις των «ποντικιών» -αυτόν τον χαρακτηρισμό χρησιμοποιεί ο πατέρας όταν αναφέρεται στα παιδιά του περιπαικτικά.

Έτσι, στο ξεκίνημα του πρώτου επεισοδίου της 4ης σεζόν, συναντάμε τα τρία μικρότερα παιδιά του Λόγκαν, δουλεύουν τη δημιουργία της φίρμας The Hundrend, η οποία συγκεντρώνει τα καλύτερα μυαλά σε διάφορα επίπεδα και προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε μια τράπεζα πληροφοριών, για όποιον πληρώνει, φυσικά.

«Succession» 4η σεζόν

Το αντίπαλον δέος, ο πατέρας τους δηλαδή, ετοιμάζεται για τη μεγάλη συγχώνευση. Αλλά πριν την ολοκλήρωσή του, ο «καρχαρίας» ψάχνει για μια νέα, εντυπωσιακή εξαγορά, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο αποστάτης Τομ, ο οποίος έχει σχεδόν αποξενωθεί από τη Σιβ, παίζει κομβικό ρόλο στην πλοκή. Αφού συντάσσεται με τον «πατριάρχη», αφήνει κάποιες πληροφορίες να διαρρεύσουν προς τη Σιβ, οι οποίες βάζουν σε δεύτερες σκέψεις τα επαναστατημένα αδέλφια: Φαίνεται πως ο πατέρας τους θα προσπαθήσει να εξαγοράσει μια άλλη «αυτοκρατορία» των media, αυτή της οικογένειας Πιρς.

Πράγμα που σημαίνει πως θα δούμε την Τσέρι Τζόουνς να «επανέρχεται» ως Ναν Πιρς -είχε εμφανιστεί στη δεύτερη σεζόν όταν οι Ρόι είχαν προσπαθήσει ξανά-και αποτυχημένα, να εξαγοράσουν την οικογενειακή αυτοκρατορία. Η Πιρς αποδεικνύεται, όμως, ακόμη πιο κυνική από τον Ρόι.

Οι «δεύτεροι»

Κατά τα άλλα, οι δεύτεροι χαρακτήρες του Succession δίνουν το χρώμα και το βάθος της σάτιρας. To CNN αναφέρει πως ούτε σε αυτή τη σεζόν λείπουν οι καθαρές στιγμές βλακείας, που εκτυλίσσονται εδώ και τρεις σεζόν, ανάμεσα στον Τομ και τον Γκρεγκ.

https://www.youtube.com/watch?v=KaL_FBXwe18

Ο πρώτος, δείχνει τώρα ανήσυχος για το μέλλον του γάμου του με τη Σιβ. Ο Γκρεγκ, παραμένει αυτό που γνωρίζαμε ως τώρα, ο κουτοπόνηρος αουτσάιντερ -και πώς να αλλάξει;

Η οικογενειακή τραγωδία φτάνει στην κορύφωσή της, με το πρώτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν να έχει προγραμματιστεί για να μεταδοθεί στις ΗΠΑ την Κυριακή 26 Μαρτίου.

Η πρεμιέρα της τέταρτης σεζόν του «Succession» θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 22:00, στη NOVA (Novacinema4).