Κάποιες φορές κάτι που συνέβη στο παρελθόν, το μακρινό παρελθόν, σου φαίνεται σα να έγινε χθες και άλλες, κάτι που έγινε στο κοντινό παρελθόν, σου φαίνεται να έγινε πριν χρόνια. Η σειρά Wednesday κυκλοφόρησε στο Netflix το φθινόπωρο του 2022, οπότε δεν ξέρουμε αν θεωρείται τόσο μακρινό παρελθόν ή κοντινό. Όπου και να τοποθετείται, είναι ήδη πολύ μεγάλη η απόσταση μέχρι το σήμερα για να μην υπάρχει τίποτα επίσημο για την 2η σεζόν και να κινούνται όλα λίγο στο φλου.

Όπως δεν είδαμε ποτέ 2η σεζόν στο Queen’s Gambit, έτσι ανησυχούμε πως δε θα δούμε και 2η σεζόν στο Wednesday. Που θα δούμε, οι άνθρωποι την ετοιμάζουν, αλλά υπήρξαν τόσες αλλαγές τις οποίες απαίτησε η Τζένα Ορτέγκα, με αποτέλεσμα να πάει ο προγραμματισμός για πολύ πιο μετά και μόλις χθες, σύμφωνα με ανάρτηση της Ορτέγκα, άρχισαν τα γυρίσματα για την 2η σεζόν.

Σε αυτό το διάστημα η Ορτέγκα πάει να γίνει σταθερή ηθοποιός του horror και του cult σινεμά, αφού εκτός του Scream στο οποίο πάει να γίνει το νέο franchise πρόσωπο, έχει τον ρόλο στο Beetlejuice 2. Παράλληλα, είχε και την ταινία Miller’s Girl με την περίφημη σκηνή σεξ με τον Μάρτιν Φρίμαν, που συζητήθηκε.

Αν τα γυρίσματα άρχισαν χθες, αυτό σημαίνει πως η σειρά δεν πρόκειται να είναι στον αέρα πριν τις αρχές του 2025, ίσως και να είναι και αισιόδοξη αυτή η εκτίμηση.

Ο λόγος που έχει υπάρξει αυτή η καθυστέρηση, είναι ότι η Ορτέγκα ζήτησε και πέτυχε να κάνει τους δημιουργούς και το Netflix να ακούσουν όσα λέει το κοινό και να πάρουν άλλη κατεύθυνση σε τρία βασικά ζητήματα.

Πρώτον, η εστίαση στην σεξουαλικότητα της Wednesday

Είναι ένα horror story, εξ αρχής δεν υπήρχε λόγος να μπουν σε διαδικασία να εστιάσουν τόσο πολύ στα ερωτικά σκιρτήματα της Wednesday με τον Τάιλερ και τον Ξαβιέ. Κι αυτό η Ορτέγκα το είχε εκφράσει δημόσια, ότι δηλαδή είναι άτοπο να συμβαίνει κάτι τέτοιο με τον χαρακτήρα της. Έτσι, στην 2η σεζόν, όπως αναφέρει το Screenrant, δεν θα υπάρχουν σκηνές τέτοιου περιεχομένου, πολλώ δε ερωτικού τριγώνου.

Δεύτερον, επένδυση στο horror της Wednesday

Όταν βλέπεις μια τέτοια ιστορία, όταν βλέπεις τη ζωή της κόρης της Οικογένειας Άνταμς, το τελευταίο που σε νοιάζει είναι αν θα βιώνει όσα βιώνουν όλα τα παιδιά στο σχολείο. Κι εδώ η Ορτέγκα ζήτησε να επενδύσει το σενάριο στο horror κομμάτι που κρίθηκε ως σχετικά αδύναμο στην πρώτη σεζόν. Υπάρχουν αρκετές σκηνές που έπρεπε να είναι πιο τρομακτικές από αυτό που τελικά ήταν.

Τρίτον, περισσότερη Οικογένεια Άνταμς

Στην πρώτη σεζόν, όσες φορές είδαμε την Μορτίσια και τον Γκόμεζ, ήταν ως πλαισίωση της Wednesday. Το ίδιο ισχύει και για τον Πάγκσλι και Θείο Φέστερ. Στη 2η σεζόν της σειράς θα υπάρξουν σκηνές και επεισόδια όπου η Wednesday θα έχει λιγότερο χώρο για να πάρουν τα φώτα τα μέλη της οικογένειας, στα οποία θα προστεθεί ακόμα ένα, η Grandmama που θα την υποδυθεί η Τζοάνα Λάμλι.