Εναλλακτικά ο τίτλος αυτού του κειμένου θα μπορούσε να είναι: Αναζητείται η κωμωδία στην ελληνική τηλεόραση. Είναι γεγονός πως η μικρή οθόνη έχει αποκτήσει άλλη αξία από την έναρξη της σεζόν, με τις σειρές να βάζουν το ληθαράκι τους. Ακριβώς επειδή κυκλοφόρησαν τόσες παραγωγές μυθοπλασίας, ο κόσμος άρχισε να στρέφεται λίγο περισσότερο και στα υπόλοιπα προγράμματα.

Τούτου λεχθέντος, με βάση τα νούμερα τηλεθέασης, παρατηρείται πως τόσο οι πρωινές όσο και οι μεσημεριανές εκπομπές έχουν ανεβασμένα νούμερα. Όχι δραματικά πολύ, αλλά έχουν. Σε γενικές γραμμές, πάντως, η τηλεόραση φέτος έχει απ’όλα, πλην ενός είδους: τη κωμωδία.

Διαβάστε ακόμη: Οι ελληνικές σειρές της ΕΡΤ που θα μας κλείσουν τα βράδια σπίτι μας

Συνολικά 33 σειρές θα κυκλοφορήσουν έως το τέλος της σεζόν. Ένα νούμερο που έχουμε να δούμε από την χρυσή εποχή της δεκαετίας του ’90. Η μυθοπλασία βέβαια στα καλύτερά της. Έχουμε εγκλήματα, δράμα, απαγορευμένους έρωτες και μπορούμε να πούμε πως αρκετές παραγωγές έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις. Είναι ξεκάθαρο πως οι τηλεθεατές έχουν στρέψει την προσοχή τους και παρακολουθούν με φανατισμό το έγκλημα και το δράμα. Έχουν γοητευτεί πλέον από αυτό το είδος.

Εξού και το ότι από αυτές τις 33 παραγωγές, οι 7 είναι κωμωδίες, εκ των οποίων οι 4 είναι παλιές που έχουν πάρει το πράσινο φως να συνεχίσουν. Εδώ και κάμποσα χρόνια βλέπουμε πως η κωμωδία δεν είναι το είδος που θα δώσουν προτεραιότητα τα κανάλια. Έχει στερέψει η ελληνική μικρή οθόνη από δαύτη. Ακόμα κι αν έχει σπουδαίο αρχείο με κωμικές σειρές που έχουν αφήσει εποχή. Τι φταίει όμως;

Οι λόγοι μπορεί να είναι διάφοροι. Το κοινό όπως είπαμε δείχνει πως θέλει να παρακολουθεί φανατικά τις σειρές με το έγκλημα και το δράμα, επομένως είναι λογικό τα κανάλια να επενδύουν σε αυτά. Υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον και αγωνία που κρατάνε τον τηλεθεατή. Διόλου τυχαίο, άλλωστε, το ότι οι κωμωδίες που έχουμε αυτή τη στιγμή, κάνουν πολύ χαμηλές πτήσεις. Για την ακρίβεια, δεν ξεπερνούν το 10% στην τηλεθέαση.

Βέβαια είναι και η κωμωδία που έχει ξεπεραστεί πλέον στην ελληνική τηλεόραση. Κάποτε μπορεί να «χτύπαγε» 40αρια στην τηλεθέαση, πλέον φαίνεται πως αναπαράγονται τα ίδια και τα ίδια. Η έλλειψη φαντασίας στο χιούμορ φαίνεται πως έχει «στοιχειώσει» την κωμωδία στην μικρή οθόνη και πλέον θα περιορίζεται ολοένα και περισσότερο.