Το να αρχίζει ένα πρόγραμμα στα μέσα της σεζόν, σημαίνει πως θα πρέπει να κερδίσει τηλεθέαση με κοινό που έχει ήδη απλωθεί σε άλλα προγράμματα. Ακόμα κι αν μιλάμε για το MasterChef, ένα ριάλιτι στην 8η σεζόν του, που το κοινό ξέρει ότι έρχεται, η δυσκολία παραμένει στο να φέρει το κοινό που έχει λοκάρει σε μυθοπλασία και Survivor. Ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για ένα, θεωρητικά, κορεσμένο πρότζεκτ που πέρσι έδειξε ότι δεν έχει άλλο καύσιμο στο ντεπόζιτο. Η τηλεθέαση είναι πάνω-κάτω μοιρασμένη.

Να όμως που φέτος έκανε την έκπληξη. Όχι μόνο δεν έπεσαν τα νούμερα του σε σχέση με πέρσι, αλλά είναι και πιο ανεβασμένο στην τηλεθέαση, με αποτέλεσμα σε αυτές τις πρώτες 3 εβδομάδες που προβάλλεται, να παίρνει την πρωτιά στο δυναμικό κοινό και να κρατιέται γερά στο γενικό, εκεί όπου η μυθοπλασία, λογικά, προηγείται.

Το MasterChef αφήνει πίσω του στην τηλεθέαση Μάγισσα, Σασμό, Ναυάγιο, Γη της Ελιάς, Προξενιό της Ιουλίας, Παραλία και, κυρίως, το Survivor. Κι όχι απλώς το αφήνει πίσω το Survivor, αλλά το ρίχνει σε νούμερα που δεν έκανε ποτέ στις προηγούμενες 6 σεζόν του. Το να βρίσκεται το Survivor στο 11-12% σε γενικό και δυναμικό, δεν εντοπίστηκε ούτε πρόπερσι που δεν ήταν μια καλή σεζόν, ούτε στο ελληνοτουρκικό που δεν τσούλησε.

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος για την παραγωγή του Survivor γιατί τέτοια καθίζηση, με αυτά τα νούμερα στον ανταγωνισμό, δεν ανατρέπεται με τίποτα. Ελάχιστη άνοδο μπορεί να πετύχουν τα πρόσωπα που πρόκειται να μπουν.

Η τηλεθέαση πάντως του MasterChef επιβεβαιώνει πως το STAR βρίσκεται σε μια πολύ καλή σεζόν, έχοντας ήδη καλή απόδοση στην πρωινή ζώνη με Χατζίδου-Παύλου και Κουτσελίνη, και έχοντας υψηλές πτήσεις στο απόγευμα με τον Τροχό της Τύχης. Με το MasterChef βρίσκει έναν δυνατό πόλο στην prime time Δευτέρας και Τρίτης και θα έχει ενδιαφέρον αν αυτό θα διατηρηθεί όταν το ριάλιτι έχει 4 προβολές την εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, οι αριθμοί λένε την απόλυτη αλήθεια, η τηλεθέαση λέει την αλήθεια για το τι θέλει το κοινό από την prime time τη φετινή σεζόν, ειδικά το κοινό under 45 ετών, που είναι το κοινό του σήμερα και του αύριο. Ακόμα και στο γενικό σύνολο, όπου το κοινό είναι και over 50, ότι οι 4 θέσεις ανήκουν σε μυθοπλασία, αλλά με αυτά τα ποσοστά που δεν τα λες και εντυπωσιακά, επίσης λέει πολλά, με κατεύθυνση προς τους υπεύθυνους προγράμματος.

Τηλεθέαση: Δυναμικό Κοινό

MasterChef 18.5%
Η Μάγισσα 15.9%
Η Γη της Ελιάς 12,4%
Survivor 11,8%
Σασμός 11,8%
Παγιδευμένοι 10.8%
Το Ναυάγιο 8,2%
Το Προξενιό της Ιουλίας 7,9%
Η Παραλία 6%
Κάνε Ότι Κοιμάσαι 3,6%

Τηλεθέαση: Γενικό Σύνολο

Η Γη της Ελιάς 18,9%
Η Mάγισσα 15.1%
Σασμός 14,8%
Το Ναυάγιο 14%
MasterChef 12.7%
Survivor 12,4%
Το Προξενιό της Ιουλίας 11,5%
Παγιδευμένοι 10.7%
Η Παραλία 6,1%
Κάνε Ότι Κοιμάσαι 2,8%