Ο Πέτρος Φιλιππίδης, που κρίθηκε ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού και αθώος για την κατηγορία βιασμού, ετοιμάζεται από πολύ καιρό να μιλήσει δημόσια για όλα όσα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες. 

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στην εκπομπή «Το Πρωινό», – ο οποίος μίλησε αρχικά για την Εύα Καϊλή– ο Φιλιππίδης έχει δεχθεί αρκετές προτάσεις από θεατρικούς παραγωγούς για να επιστρέψει στο θέατρο και συμπλήρωσε πως ο ηθοποιός σκέφτεται να δώσει συνέντευξη για να πει τα πράγματα από τη δική του πλευρά.

«Η αλήθεια είναι ότι πρόσφατα συναντήθηκα με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τα κουβεντιάσαμε όλα αυτά. Είναι μέσα στις σκέψεις του να δώσει συνέντευξη και να μιλήσει εφ’ όλης της ύλης, να απαντήσει σε όλους και σε όλες. Είναι πλέον ώριμος για πρώτη φορά να ανοίξει την καρδιά του και να επικοινωνήσει έτσι με όλους. Θα είναι τηλεοπτική», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Μάλιστα, στο άκουσμα αυτής της εξέλιξης, ο Γιώργος Λιάγκας είπε από την πλευρά του: «Θέτω υποψηφιότητα. Ακόμα και αν δεν είμαι ο πρώτος, πραγματικά θα ήθελα να κάνω μία συνέντευξη με τον Πέτρο».