Μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια. Η Τσικνοπέμπτη δεν είναι μια ευκαιρία να φάμε κρέας. Είναι… ακόμα μια ευκαιρία να φάμε κρέας. Να ευωδιάσει ο τόπος, να γεμίσει το τραπέζι μας με καλούδια όμορφα, λαχταριστά. Και μετά… νηστεία, ε;

Και αφού υπήρξαμε (σχεδόν) ειλικρινείς, πρώτα και κύρια απέναντι στον εαυτό μας, είναι καιρός, σύντροφοι και συντρόφισσες, να οργανωθούμε. Η Τσικνοπέμπτη δεν έχει «τελευταία στιγμή» και «βλέπουμε». Αν δεν προνοήσεις, θα πεινάσεις. ‘Η ΟΚ, μπορείς πάντα να πας σε κάποιο vegan μαγαζί. Αν και αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, αποκλείεται να πάτησες «κλικ» να μας διαβάσεις…

Υποθέτουμε πάντως πως είσαι ένας από εμάς. Αγαπάς την καλή κρεατοφαγία και δίνεις μεγάλη σημασία στο από πού προέρχεται. Βρήκαμε για σένα 6 διευθύνσεις για να πας να το τσικνίσεις με την παρέα σου. Κάπως εναλλακτικές θα λέγαμε, αλλά σίγουρα πεντανόστιμες και οικονομικές.

6 προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη

Meaters Urban Beer Garden

Μεγάλες μερίδες, χορταστικές και περιποιημένες. Βάλτε και τις λογικές τιμές και τη νοστιμιά στο «παιχνίδι» και έχουμε ένα πολύ μεγάλο «ναι». Μια εξαιρετική επιλογή στα δυτικά προάστια, το κατέχουν καλά το αντικείμενο.

Και να ξέρεις, μπορείς να συνοδεύσεις τη «μάσα» σου με εκλεκτές μπίρες, οι ετικέτες του μενού είναι πολλές και ποιοτικές.

Στρ. Καραϊσκάκη 25, Χαϊδάρι

Astithea (Αστυθέα)

Τα σουβλάκια του είναι φημισμένα και μια δοκιμή, την Τσικνοπέμπτη ή όποτε, θα σου εξηγήσει όσο χίλιες λέξεις το γιατί. Ειδικά το κεμπάπ του έχει φανατικούς οπαδούς.

Είναι αυθεντικό, είναι γνήσιο, είναι ποιοτικό και σε κερδίζει ακριβώς επειδή δεν πάει να σου πουλήσει κάτι άλλο από αυτό που είναι.

Στρ. Καραϊσκάκη 116, Χαϊδάρι

Sesoula Kalamaki

Ποιότητα; Τσεκ. Εξυπηρέτηση; Τσεκ; Αυθεντικές γεύσεις; Επίσης, τσεκ. Ναι, καλά κατάλαβες. Σε αυτό το ψητοπωλείο – σουβλατζίδικο όλα βρίσκονται στο σημείο που πρέπει.

Γύρος (χοιρινό και κοτόπουλο), κεμπάπ, μπιφτέκι, μοσχαρίσιο καλαμάκι, το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να τα καταβροχθίσεις και η Τσικνοπέμπτη σου (θα) είναι κομπλέ!

Αχιλλέως 119, Παλαιό Φάληρο

Ox Chop

Πίσω από το Hilton, ένα εστιατόριο που πάει την κρεατοφαγία σε άλλο επίπεδο. Ψητά και μαγειρευτά που θα σε κάνουν να αναφωνείς από χαρά μπουκιά την μπουκιά και θα σταματήσεις μόνο για να πεις «μπράβο» στα «παιδιά» που φρόντισαν γι’ αυτό – τους βλέπεις φάτσα κάρτα στην ανοιχτή κουζίνα.

Ο βραβευμένος chef Μιχάλης Νουρλόγλου υπογράφει ένα εξαιρετικό μενού, για την Τσικνοπέμπτη, για κάθε… Πέμπτη, για κάθε μέρα!

Χατζηγιάννη Μέξη 9, Αθήνα

Λότζα

«Το Καλαμάκι σπίτι του» το μότο του μαγαζιού και τα περιγράφει ακριβώς όπως είναι. Αν κάναμε ένα σεμινάριο για το «πώς πρέπει να είναι», η Λότζα θα ήταν η πρώτη μας επιλογή. Για την Τσικνοπέμπτη, για γενικώς.

Τα κρέατα είναι πεντανόστιμα. Ό,τι και να πάρεις θα σε κάνει να θες να… χειροκροτήσεις, Αν μας ρωτάς, σου συστήνουμε οπωσδήποτε να πάρεις μοσχαρίσιο καλαμάκι ή συκώτι. Για να καταλάβεις πόσο μπροστά είναι οι τύποι!  

Κυπρίων Ηρώων 57, Ηλιούπολη

Amfiloxia Grill Kamatero

Είναι στο Καματερό και είναι τρομερό! Εδώ, γεύεσαι ό,τι έχεις μάθει να τρως, αλλά στην καλύτερη εκδοχή του. Σημείο συνάντησης όσων ξέρουν να εκτιμούν το καλό κρέας.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις από τον κατάλογο. Και η Τσικνοπέμπτη σου θα είναι όπως πρέπει. Παραδοσιακή και υπέροχη.

Θεσσαλονικης 19, Καματερό