Κατανοώ την ανάγκη των ανθρώπων να βρίσκουν αφορμές για να γιορτάζουν και να συνέρχονται, αλλά τι γίνεται όταν αυτές οι γιορτές και συναθροίσεις είναι συνώνυμες της δολοφονίας και της καταστροφής; Η Τσικνοπέμπτη είναι μια τέτοια περίπτωση. Άνθρωποι που δεν έχουν στερηθεί ίχνος κρέατος όλον τον υπόλοιπο χρόνο, που κάθε σαββατοκύριακο ξεκοιλιάζονται στο κρέας, την Τσικνοπέμπτη το πάνε ένα βήμα παραπάνω. Αυτό το ένα βήμα παραπάνω σημαίνει μερικά εκατομμύρια νεκρά ζώα παραπάνω.

Δεν θα γίνει κάτι αν μια Τσικνοπέμπτη δε φας 10 κομμάτια κρέας, αλλά φας 4. Δε θα γίνει κάτι αν την Τσικνοπέμπτη την ζήσεις όπως ένα Σάββατο βράδυ με φίλους και παραγγείλεις έστω την ίδια ποσότητα κρέατος που θα έτρωγες μια οποιαδήποτε άλλη μέρα. Αλίμονο με αυτή την υπερκατανάλωση λες και ζούμε κατοχή όλο τον χρόνο και περιμένουμε αυτή τη μέρα για να φάμε κρέας.

Εν πάση περιπτώσει, μπορείς μια χρονιά να το ζήσεις αλλιώς αν είσαι κρεατοφάγος και να δοκιμάσεις μήπως μπορείς να μειώσεις έστω την κατανάλωση κρέατος. Αν δηλαδή σε ενδιαφέρει η σωτηρία του πλανήτη κι όχι μόνο ο εαυτός σου. Οι επιστήμονες το λένε πως η κατανάλωση κρέατος πρέπει να πέσει στο 50%. Εσύ όμως, επιλέγεις να ακούς ότι «θέλουν να με κάνουν vegan αδερφή, φλώρο».

Οι δύο vegan επιλογές για Τσικνοπέμπτη που έχουν κερδίσει φανατικούς κρεατοφάγους

Άνοιξε τους ορίζοντες σου. Αν τους ανοίξεις, θα δεις ότι υπάρχουν εξίσου χορταστικές επιλογές. Να, μια τέτοια μέρα, αν δοκίμαζες να μαγειρέψεις στο σπίτι σου φυτικές επιλογές από το vegan κρεοπωλείο OVegan269, θα έβλεπες ότι μπορείς να χορτάσεις και να απολαύσεις χωρίς να έχει προηγηθεί αιματοκύλισμα. Στο εν λόγω μαγαζί που το μάθαμε από το περσινό Dragons Den, η πλειοψηφία της πελατείας είναι μη vegan, είναι αρκετοί κρεατοφάγοι.

Κι αν δυσπιστείς σε αυτό, να σου πω πως είναι τόσο μικρή η vegan κοινότητα στην Ελλάδα που δε θα μπορούσε αυτό το μαγαζί να επιβιώσει μόνο από τις παραγγελίες των vegan. Κρεατοφάγοι το επιλέγουν και τους αρέσει πολύ.

Αν πάλι δε θες να ψήσεις μόνος σου και θες να παραγγείλεις στο σπίτι, τότε θα βρεις στο Dinette Athens κάτι τρομερά μπέργκερ και σουβλάκια μανιταριών που ούτε την πρωτεΐνη σου θα χάσεις, ούτε, πολύ περισσότερο, την απόλαυση. Ίσα ίσα που κερδισμένος θα βγεις διότι το κανονικό κρέας δημιουργεί έναν εθισμό που δε σε αφήνει να σταματήσεις, με αποτέλεσμα όλο το βράδυ να πονάει το στομάχι σου και να έχουν φράξει οι αρτηρίες σου. Ενώ με τις vegan επιλογές, θα ζήσεις μια άνετη Τσικνοπέμπτη.

Δες το μια φορά αλλιώς και θα νιώσεις πόσο καλό κάνεις στον εαυτό σου, στο περιβάλλον και στα ζώα που μια φορά μπορεί να γλυτώσουν το σφάγιασμα που τους επιφυλάσσουν στα σφαγεία οι κτηνοτρόφοι τους.