Σύμφωνοι. Δεν είναι η πλέον «μοδάτη» γειτονιά στην Αθήνα – μακριά από αυτό. Είναι, όμως, δίχως αμφιβολία μία από τις πλέον ευχάριστες «παρουσίες». Γιατί σε κερδίζει με την απλότητα, τη γνησιότητα και την ποιότητα (ζωής) που προσφέρει. Το Γαλάτσι συγκεντρώνει πάρα πολλά «συν», το πιο όμορφο των αουτσάιντερ, των underground…

Βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο. Διπλά στο κέντρο, διπλά στα βόρεια, με άνετη πρόσβαση και προς τα νότια. Καταλαβαίνουμε συνεπώς γιατί τα μαγαζιά του αποτελούν πόλο έλξης για διάφορους κατοίκους της πρωτεύουσας, ανεξαρτήτως βάσης.

Υπάρχουν πολύ δυνατές επιλογές για την έξοδό μας σε αυτή τη γη, αυτά τα μέρη και διαλέξαμε 6 εκλεκτά «επιχειρήματα» περί αυτού…

Γαλάτσι: 6 μαγαζιά σε αυτή τη γειτονιά στην Αθήνα που σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή και για πάντα

Molliz

Minimal, Original, Love, Life, Idea, Zenith. Δεν… αραδιάζουμε τυχαία λέξεις στα αγγλικά. Αυτό σημαίνει το Mollliz, αρκτικόλεξο είναι κι ας μην του φαίνεται σε πρώτη φάση.

Μίνιμαλ, Πρωτότυπο, Αγάπη, Ζωή, Ιδέα, Ζενίτ. Κάνουμε αμέσως αμέσως τη μετάφραση, όχι για να… κομπάσουμε για το πώς μιλάμε τα εγγλέζικα, αλλά για να το κάνουμε ακόμα πιο λιανά.

Αυτό το μαγαζί είναι επί σειρά ετών σημείο αναφοράς για το Γαλάτσι, καμάρι γι’ αυτή τη γειτονιά στην Αθήνα. Ένα στέκι από το πρωί ως το βράδυ – παίζουν ωραίες «ξενυχτοφάσεις». Με τη δύναμη που έχει η γνησιότητα, η ποιότητα στα πάντα όλα του.

Σύρου 7, Γαλάτσι

Sorbal

Ένα all day cocktail bar που έσκασε με φόρα στο Γαλάτσι, ανεβάζοντας πολλά level αυτή τη γειτονιά στην Αθήνα.

Έχει ταυτότητα, έχει άποψη, έχει ιδέες και ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχει κάτι που να έχει αφεθεί στην τύχη, όλα έχουν μελετηθεί ενδελεχώς πριν περάσουν στη «λίστα» του Sorbal.

Μια από τις καλύτερες μπάρες της Αθήνας μήκους 10 (!) μέτρων, για ένα μαγαζί που ξέρει τι σημαίνει διασκέδαση, καλή μουσική και καλά ποτά.

Αγίας Ειρήνης 16, Γαλάτσι

Nobell 101

Ένας χώρος που σε κερδίζει με το πού τον βλέπεις, έχει «άπλα», έχει στιλ. Αποπνέει ζεστασιά και φιλικότητα. Η πρώτη εντύπωση είναι και η σωστή.

Πολύ νόστιμα τα φαγητά, αλμυρά και γλυκά, το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στο κομμάτι «κοκτέιλ». Γενικά μιλάμε για ένα μαγαζί πολύ πάνω του μέσου όρου. Γι’ αυτό ακριβώς το προτιμάει τόσος κόσμος.

Βεΐκου 101, Γαλάτσι

Milk Bar

Ντιζαϊνάτο και με χαρακτήρα, αυτό το μπαρ δημιούργησε φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα λειτουργίας του κάνοντας το Γαλάτσι μια γειτονιά στην Αθήνα που μαζεύει κόσμο… διαδημοτικά, με φημισμένα πάρτι που διαρκούν μέχρι πρωίας.

Τα κοκτέιλ του είναι ένα «ποίημα», ο ιδανικός συνδυασμός γεύσης και φαντασίας. Πλούσιο το μενού εν γένει, με τις προσιτές τιμές να το κάνουν ακόμα πιο… νόστιμο.

Μπουμπουλίνας 1, Γαλάτσι

Λεύκες & Lefkes on the Side

Είναι δύο (μαγαζιά), σαν ένα. Και τόσο μα τόσο υπέροχα…Σ’ ένα πετρόχτιστο μεγάλο σπίτι με κήπο στο Γαλάτσι ήρθε και «προσγειώθηκε» με φόρα ένα «ταξιδιάρικο» εστιατόριο. Λεύκες, ονομαστό και φημισμένο.

Κάλλιστα μπορεί να ξεγελαστείς και να πιστέψεις πως δεν είσαι σε μια γειτονιά στην Αθήνα, αλλά σε τόπο ξωτικό και παραμυθένιο. Με σύγχρονη (πεντανόστιμη) ελληνική κουζίνα και ζηλευτή τεχνογνωσία, αποδείχτηκε ένα κερδισμένο στοίχημα. Η ανακαίνιση, by the way, το έκανε ακόμα καλύτερο.

Πρόσφατα, δίπλα στη «μαμά», ήρθε και το «παιδί»! Lefkes on the Side. Ένας all day πολυχώρος, που τα έχει όλα, με γεύσεις που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό – πρωινό, brunch και lunch-dinner, όλα φανταστικά.  

Λεωφ. Γαλατσίου 100 & Λεωφόρος 98, Γαλάτσι

ΑΡΙΣΜαΡί & ΑΒάΡΣαΜο

Σπέσιαλ όνομα, σπέσιαλ εστιατόριο! Μια γευστική εποποιΐα από αυτές που κάνουν το Γαλάτσι να καμαρώνει πως δεν είναι απλώς ακόμα μια γειτονιά στην Αθήνα. «Δενδρολίβανο και Δυόσμος» σημαίνει το όνομα, εκ Κρήτης ορμώμενο, όπως και οι ιδιοκτήτες.

Ένα όμορφο μεζεδοπωλείο με γεύσεις από τη Μεγαλόνησο που ενθουσιάζει με τις ιδέες και τις προτάσεις του. Παρεϊστικο και αυθεντικό, απευθύνεται σε όσους ξέρουν τι ζητάνε από την έξοδό τους, απολαμβάνουν το καλό φαγητό και τις συζητήσεις που το συνοδεύουν.

Σύρου 13-15, Γαλάτσι