Το αγαπάμε το μπέργκερ εδώ στο Intronews. To έχουμε δείξει με διάφορους τρόπους. Μεταξύ άλλων, επιλέξαμε τα καλύτερα στην Αθήνα, πήγαμε μια βόλτα ως τα δυτικά προάστια για τα εκεί best of, ως και τους vegan έχουμε καλύψει. Τι έχει σειρά τώρα; Μία επίσκεψη στα βόρεια προάστια…

Εκεί, στα ψηλά της πρωτεύουσας, έχουμε εκλεκτά μπέργκερ που μας περιμένουν. Και δεν μιλάμε για τα εστιατορικά, αυτά είναι ένα διαφορετικό κεφάλαιο, που φιλοδοξούμε να καλύψουμε στο εγγύς μέλλον.

Τώρα θα σου μιλήσουμε για γνήσια, αυθεντικά μπεργκεράδικα. Που κατέχουν το αντικείμενο όσο λίγοι, που πας και ξαναπάς χωρίς τύψεις – δεν παχαίνουν, ομορφαίνουν. Φύγαμε;

Τα 5 καλύτερα μαγαζιά με μπέργκερ στα βόρεια προάστια

Τhe Burger Joint

Το κορυφαίο μπεργκεράδικο της Ελλάδας; Θα βρείτε (πάρα) πολλούς που το βροντοφωνάζουν. Με καταστήματα και σε Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη το Burger Joint έγινε σημείο αναφοράς με τα homemade, ποιοτικά και πεντανόστιμα μπέργκερ του. Το κρέας έρχεται απευθείας από Αμερική και Αυστραλία και γενικώς η γεύση του είναι αρκετά κοντά σε αυτό που τρώνε εκεί στο USA.

Διαχρονικά best of το Bacon Provolone Burger, με το ομώνυμο τυρί, μαριναρισμένο διπλό bacon, frizzle onion και bourbon mayo σε αφράτο brioche ψωμάκι και το The Hangover με cheddar, bacon, τομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, τηγανητό αυγό και spicy mayo.

Νέα προσθήκη που κάνει τη διαφορά τα smash burgers. Το μπέργκερ πιέζεται με δύναμη πάνω στην καυτή επιφάνεια στο ξεκίνημα του ψησίματος με αποτέλεσμα η επιφάνειά του να καραμελώνεται – μιάμ!

Σολωμού Διονυσίου 4, Νέο Ψυχικό

Juicy Grill

Άλλο ένα μαγαζί που με την πάροδο των ετών έχει γίνει κλασικό, συνώνυμο του πεντανόστιμου. Ο Χολαργός εξελίχθηκε σε meeting point (ή μήπως… meating;) για κατοίκους από διάφορες γωνιές του λεκανοπεδίου.

Με επιλογές όπως το Juicy Smash (τσένταρ, iceberg και sweet relish mayo, σε χειροποίητο μπριοσένιο ψωμάκι), το Bill Murray (μπιφτέκι γεμιστό με τσένταρ, iceberg, ντομάτα, onion rings και μαγιονέζα) και το Chicken Hallooney (φιλέτο κοτόπουλο τυλιγμένο σε bacon, χαλούμι, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και σως με μέλι και μουστάρδα) το Juicy Grill σε κάνει δικό του για πάντα.

Λεωφ. Περικλέους 37, Χολαργός

New Orleans Food Tunnel

Ένα μαγαζί που δίνει τεράστια σημασία στην πρώτη ύλη και ξεχωρίζει για τη φαντασία του μέσω της απλότητας – ποιος είπε πως δεν συνάδουν;

Το big hit είναι το cheese, ένα από τα καλύτερα εκεί έξω. Το ιδιαίτερο Blueberry BBQ (καραμελωμένο κρεμμύδι, καπνιστό προβολόνε, σος από βατόμουρα, μύρτιλα και φράουλες) και το χορταστικό Double B (διπλό μπιφτέκι, καπνιστό προβολόνε, καπνιστό μπέικον και chutney bacon) θα σε κάνουν να καταλάβεις τι σημαίνει «μπουκιά και συχώριο».

Ένα μεγάλο «μπράβο» για τα χειροποίητα potato bun που φτιάχνουν μόνοι τους, επί καθημερινής βάσης άρα είναι και πάντα ολόφρεσκα. Και tip το ότι μπορείς να απολαύσεις το μπέργκερ σου στην Karamuza, το διπλανό δηλαδή μπαρ που τα «σπάει»!

Περικλέους 42, Μαρούσι

Benjamin Burger House

Μεγάλες μερίδες, πολύ γευστικά μπέργκερ και ένα απολύτως δικαιολογημένο hype. Συνδυάζει φαντασία και μεράκι και προκύπτει ένα υπέροχο, ζουμερότατο αποτέλεσμα. «Φάτε σαν να μη σας βλέπει κανείς!», το μότο της επιχείρησης, μας ζητούν δηλαδή να το απολαύσουμε από τη ψυχή μας κι αυτό κάνουμε με τα καλούδια που σερβίρουν.

Δοκίμασε οπωσδήποτε το President (μπιφτέκι από 100% Black Angus μοσχαρίσιο κιμά, mac n’ cheese, μπέικον και σπιτική μαγιονέζα με λάδι τρούφας), σου προτείνουμε και το Pulp Fiction με τραγανό σνίτσελ από φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με επικάλυψη πάνκο, γλυκιά τσίλι, sauce αβοκάντο, ψητή μοτσαρέλα, μαρούλι και ντομάτα.

Ανδρέα Γκίνη 12, Χαλάνδρι

Busty’s Burger

Η θρυλική καντίνα-μπεργκεράδικο στο Μαρούσι έχει έναν κατάλογο με 11 μπέργκερ, όλα με γυναικεία ονόματα, που δεν ξέρεις πραγματικά ποιο να πρωτοδιαλέξεις. Κανένα πρόβλημα, γιατί θα πας και θα ξαναπάς μέχρι να τα δοκιμάσεις όλα! Εκεί στην οδό Πεντέλης, στις παρυφές με την (οδό) Δάφνης…

Ένα urban concept που θυμίζει πολύ εξωτερικό, μια street πεντανόστιμη πρόταση. Mary (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυρί τσένταρ, μπέικον, τηγανητό αυγό, καραμελωμένα κρεμμύδια και iceberg), Alyssa (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπέικον, τυρί τσένταρ, ωμό κρεμμύδι, ρόκα, χαλαπένιος και σος γουακαμόλε) και Sylvie (με παστουρμά, πέστο λιαστής ντομάτας, τυρί cheddar, αυγό και κρεμμύδι) είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που θα σε ξετρελάνουν.

Οδός Πεντέλης, Μαρούσι